נדל"ן

מינהל מקרקעי ישראל: בוטל מבצע להריסת מבנים בלתי חוקיים על אדמות מדינה בנגב

0
0

הישג למדיניות האכיפה נגד הבנייה הבלתי חוקית בנגב; מבצע להריסת מבנים בלתי חוקיים במסגרת פעילות “רוח קדים” נגד הפלישה לאדמות מדינה, בוטל, לאחר שכל המבנים שתוכננו להריסה, כבר נהרסו ע”י בוניהם, כדי להימנע מתביעה בהוצאות הפינוי ואובדן חומרי הבניין ◄ הממונה על הפיקוח במחוז דרום של מינהל מקרקעי ישראל, שלמה ציזר; זו הפעם הראשונה, שהגענו לשיעור הצלחה של 100% שאפשר ביטול של מבצע אכיפה שלם וחיסכון ניכר לקופת המדינה”.
מינהל מקרקעי ישראל: בוטל מבצע להריסת מבנים בלתי חוקיים על אדמות מדינה בנגב
מינהל מקרקעי ישראל: בוטל מבצע להריסת מבנים בלתי חוקיים על אדמות מדינה בנגב

מפקחי משרד הפנים, מינהל מקרקעי ישראל בסיוע משטרת ישראל, נאבקים במכת הבנייה הבלתי חוקית והפלישה לאדמות מדינה בנגב. במסגרת פעילות “רוח קדים”, המתנהלת בתקופה האחרונה, ומרכזת מבצעי אכיפה להריסת מבנים שהוקמו על אדמות מדינה, יוצאים המפקחים מדי שבוע למבצע ברחבי הנגב, בו נהרסים בד”כ עשרות מבנים בלתי חוקיים, בליווי כוחות משטרה גדולים וציוד מכני הנדסי כבד.

המבצע, שתוכנן השבוע, להריסת 6 מבנים בלתי חוקיים על אדמות מדינה, שהוקמו לאחרונה באזור כביש 25, כביש 31, ו-ביר הדאג’, בוטל זאת לאחר שסיור מקדים, שערכו מפקחי משרד הפנים, גילה, כי כל חמשת המבנים הבלתי חוקיים, כבר נהרסו – ע”י הפולשים הבדווים, שהקימו אותם, וגם המבנה השישי כבר מצוי בתהליך הריסה עצמי.

“מדובר בהצלחה של מדיניות האכיפה שמפעילים המפקחים מהגופים השונים בשיתוף פעולה מלא נגד פולשי קרקעות, במסגרתה הם נתבעים לא רק על השימוש בקרקע אלא גם על עלויות הפינוי” – מסביר הממונה על הפיקוח במחוז דרום של מינהל מקרקעי ישראל, מר שלמה ציזר; “התרגלנו לכך, שבתקופה האחרונה, ישנם מקרים רבים שבהם כאשר אנחנו מודיעים לפולשים ולבונים בניה בלתי חוקית על מועד הפינוי ועל התביעה הכספית שתוגש נגדם, הם מפנים את הקרקע והורסים את המבנה בעצמם.

בתקופה האחרונה, שיעור הפינוי העצמי הוא כ-50%, אך זו הפעם הראשונה, שהגענו לשיעור הצלחה של 100% שאפשר ביטול של מבצע אכיפה שלם וחיסכון ניכר לקופת המדינה”.

הממונה על הפיקוח במחוז דרום, מר ציזר, מוסיף; “הנהגנו נוהל בו נציגי המדינה, מדברים עם בוני המבנים, המיועדים להריסה ומודיעים לפולשים על פינויים הקרב והתביעות שיוגשו נגדם, אם לא יפנו את הקרקע וייהרסו את המבנה בעצמם. המפקח, מסביר לפולשים, כי נוסף שהריסת המבנה באמצעות ציוד מכני הנדסי תשחית את חומרי הבניין לחלוטין, ושעדיף להם להרוס את המבנה בעצמם, וכך לשמור בידם את חומרי הבניין, ולהימנע מתביעות מהמדינה על עלויות הציוד המכאני ההנדסי, הפועלים והשוטרים, המלווים את ההריסה. בתקופה האחרונה, אנחנו רואים עלייה דרמטית בשיעור ההריסה העצמית של מבנים בלתי חוקיים בנגב”.

צוות האכיפה המשותף כולל את פקחי מינהל מקרקעי ישראל, משרד הפנים, הסיירת הירוקה, רשויות מקומיות, שוטרי המחוז הדרומי של משטרת ישראל, ויחידת המשטרה הייעודית (מתפ”א), במאבק נגד פלישות הקרקע בנגב, מתכננים את המשך המאבק במכת הבנייה הבלתי חוקית והפלישות החקלאיות לאדמות מדינה בנגב, במסגרתו מתוכננים בתקופה הקרובה עוד מבצעי אכיפה מרוכזים רבים, במסגרתם, ייתפסו, וייחרשו בתקופה הקרובה למעלה מאלף דונם של שדות פיראטיים שנזרעו תוך כדי פלישה לאדמות מדינה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן