דילוג לתוכן
צרכנות

משרד התמ”ת: הצוות החברתי-כלכלי, ממליץ להפחית עד 75% במכס על מזון

0
0

המלצה להוריד המכס על בשר בקר טרי, העומד כיום על 190% ל- 90% במתווה פוחת של 4 שנים ◄ מיצי פירות (רכזים למיצי פירות) – המכס כיום כ 35%- 45%. המלצה, להפחתה ל- 12% במתווה של 4 שנים ◄ יו”ר הצוות החברתי-כלכלי – ועדת טרכטנברג, מנכ”ל משרד התמ”ת; “מתווה הפחתת המכסים, כפי שהוצע מציע את הפתרון הטוב ביותר לכלל אזרחי המדינה, לתעשייה ולצרכנים”.
משרד התמ
משרד התמ”ת: הצוות החברתי-כלכלי, ממליץ להפחית עד 75% במכס על מזון

יו”ר הצוות החברתי-כלכלי – ועדת טרכטנברג, מנכ”ל משרד התמ”ת, מר שרון קדמי, העביר היום (ראשון) אל שר התמ”ת ח”כ שלום שמחון ואל ח”כ שר האוצר ד”ר יובל שטייניץ, את המלצות הצוות לבדיקת התחרותיות בשוק מוצרי המזון והצריכה (הפחתת מכסים), בהתאם להחלטת ממשלה ביום 30.11.10 (אימוץ המלצות הצוות החברתי-כלכלי – ועדת טרכטנברג), הוטל על הצוות להמליץ בפני שר האוצר על רמת המכסים אשר יחולו על טובין חקלאיים ו’מוצרי מזון’ שבפרטי המכס 1-24 לצו תעריף המכס (מזון טרי ומזון מעובד).

לדברי מנכ”ל משרד התמ”ת, מר שרון קדמי; “הצוות, בחן את הנושא ארוכות כולל מפגשים עם הנציגים השונים בשרשרת הערך. חברי הצוות שמו לנגד עיניהם בדיונים הרבים שהוקדשו לנושא את כל השיקולים הנלווים להורדת המכסים ובמיוחד את ההשפעה שתהיה להחלטה על המועסקים במפעלים המייצרים מוצרים המוגנים במכס כיום. ומנגד, עמדה לנגד עיני חברי הצוות הסיבה לשמה הוקם הצוות, קרי; יוקר מחירי המזון בארץ”.

המלצת הצוות, מחולקת להלן, מתווה להפחתת מכסים במוצרי מזון טרי – פרטי מכס; מוצרים שאינם מיוצרים בישראל או שהיקפי הייצור בהם זניחים – הורדת מכסים בין 40% ל-80%.

▼ מוצרים שיש בהם שיעורי מכס גבוהים במיוחד, להלן;

● בשר בקר טרי – 190% שיעור מכס כיום. ההמלצה – להוריד ל- 90% במתווה פוחת של 4 שנים.

● עגלים – שיעור המכס כיום 10% – סוכם כי משרד החקלאות, יפעל לפתיחת קרנטינה רביעית של הבנת הוועדה, תאפשר הבאת עגלים נוספים ולהגברת התחרויות במשק.

● בשר כבש – כיום 50% מכס על בשר קפוא וטרי. הומלץ להפחית את המכס בהדרגה ל 30% בשתי פעימות במשך שנתיים.

▼ פטם – ההמלצה להפחית מכסים באופן הבא;

• הפחתה של 50% בפטם הקפוא המיובא.
• הפחתה של 25% בפטם הטרי.

▼ מזון תעשייתי מעובד;

● טונה – שיעור המכס כיום עומד על כ- 30%. ההמלצה: הפחתה ל-12% במתווה של 4 שנים.

● נקניקים ומוצרי בשר – כ-50% מכס כיום. הפחתה ל-22% במתווה של 4 שנים.

● מיצי פירות (רכזים למיצי פירות) – המכס כיום כ- 35%- 45%. המלצה להפחתה ל- 12% במתווה של 4 שנים.

▼ יתר מוצרי המזון המעובד;

הפחתה של 75% על פני 3 שנים שבסופם ייקבע שר האוצר את המשך יישום מתווה ההפחתה.

עיתוי ההפחתה, והיקפה במשך התקופה, ייקבע בשים לב להסכמי הסחר הבינלאומיים ומגעים אשר מדינת ישראל, מקיימת בנושא הסכמי סחר עם מדינות אחרות.

יו”ר ’הצוות החברתי-כלכלי – ועדת טרכטנברג’, מנכ”ל משרד התמ”ת, מר שרון קדמי, אמר, כי; “חברי הצוות, בטוחים, כי מתווה הפחתת המכסים, כפי שהוצע מציע את הפתרון הטוב ביותר לכלל אזרחי המדינה, לתעשייה ולצרכנים.

עבודת הצוות לבדיקת התחרותיות בשוק מוצרי המזון והצריכה, ממשיכה והיא תתמקד בהשלמת העבודה לפי ההמלצות כפי שתוארו בדו”ח ההתקדמות של הצוות”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77