שרגא ברוש, יו”ר לשכת התאום של הארגונים הכלכליים; “תיקון תקנות המע”מ, כדי להקל על העסקים הקטנים, היא התחלה טובה אבל אנחנו מצפים לצעדים מקלים נוספים בעתיד הקרוב” ◄ יהודה טלמון, נשיא לה”ב, ויו”ר ועדת כלכלה של לשכת התאום של הארגונים הכלכליים; “בצד הברכות לשר האוצר, יש פנייה וציפייה להשלמת המהלך, כך שהעסק הקטן, יהא רשאי להוציא חשבונית מס, רק לאחר שקיבל התשלום, שאם לא כן התיקון הוא בבחינת אות מתה”.
שרגא ברוש: אנחנו מברכים את שר האוצר ד”ר יובל שטייניץ, על תיקון תקנות המע”מ
לשכת התאום של הארגונים הכלכליים, מברכת את שר האוצר, דר’ יובל שטייניץ על הצעד המשמעותי שעשה אתמול (ד’), כאשר חתם על תקנות מע”מ, אשר יקלו במעט את התנהלותם של העסקים הקטנים והבינוניים.
לדברי אנשי לשכת התאום; “צעד זה, הוא חלק מהמלצות ועדת הכלכלה של לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים בראשותו של עו”ד יהודה טלמון, נשיא לה”ב, שפועל במרץ בשנתיים האחרונות על מנת לשכנע את הממשלה לאמץ צעדים אלו במטרה לסייע ל’עסקים הקטנים והבינוניים’, שיכולים להפוך למנוע צמיחה מרכזי בכלכלה הישראלית. לאור האמור לעיל, ברור, כי ישנם עוד צעדים רבים אשר חייבים להינקט על מנת ולשפר את מצבם הגרוע של עסקים אלו, המתקשים לשרוד במצב של המשבר עולמי.
מר שרגא ברוש, יו”ר לשכת התאום של הארגונים הכלכליים, אמר, כי; “אנחנו מברכים על צעדיו של שר האוצר דר’ יובל שטייניץ, ועל חתימתו על ההצעות לתיקון תקנות המע”מ, זאת בכדי להקל על העסקים הקטנים.
בימים אלו, בהם העסקים הקטנים, מתמודדים עם קשיים כלכליים, מצוקות האשראי, וחוסר וודאות לגבי המשך המשבר הכלכלי, הקלות אלו הינן משמעותיות וצודקות, זהו אוויר לנשימה עבור העסקים הקטנים.
יהודה טלמון, נשיא לה”ב
תרומתם של העסקים הקטנים לפעילות הכלכלית המשקית עצומה וברורה לכולם לכן אנו רואים בצעדים אלו התחלה טובה אך כאמור, רק התחלה ואנחנו מצפים לצעדים מקלים נוספים”.
מר יהודה טלמון, נשיא לה”ב, ויו”ר ועדת כלכלה של לשכת התאום של הארגונים הכלכליים, אמר בתגובה, כי; “בצד הברכות לשר האוצר, יש פנייה וציפייה להשלמת המהלך, כך שהעסק הקטן, יהא רשאי להוציא חשבונית מס, רק לאחר שקיבל את התשלום בפועל לידיו, שאם לא כן התיקון הוא בבחינת אות מתה.
על שר האוצר, להביא לתיקון סעיף 46 לחוק מע”מ, כך שלא ניתן יהיה לדרוש קבלת ’חשבונית מס’ אלא כנגד התשלום, רק כך תיפטר הבעיה לפיה העסקים הקטנים, הממנים את תשלום המע”מ, בטרם קיבלו את התשלום ממזמין העבודה או השירות – מה שמהווה הכבדה ניכרת עליהם בתקופה שבא מחנק האשראי, רק הולך וגדל”.
Add Comment