Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

שרת החקלאות, ח”כ אורית נוקד, פנתה אל הממשלה והכנסת, להצלת ענף הדבורים

0
0

שרת החקלאות ח”כ נוקד, פנתה בכנס של ענף גידול הדבורים אל הממשלה והכנסת, להצלת ענף הדבורים, לקיום גידולי חקלאות ותעשייה חקלאית, לאחר שבישראל, כשליש מאוכלוסיית הדבורים נעלמה ◄ רנדי אוליבר, מומחה לגידול דבורים מפלורידה; “בארה”ב, הקצו 20 מיליון $ בשנה למחקר למציאת פתרון להצלת ענף הדבורים שתעשיית החקלאות תלויה בהן”.

שרת החקלאות, ח”כ אורית נוקד, פנתה אל הממשלה והכנסת, להצלת ענף הדבורים

במסגרת הכנס של ’ענף גידול הדבורים’, על שם אל”מ זוריק לב ז”ל, שעסק השנה בחשיבות האבקת הדבורים את הגידולים החקלאיים ונערך אתמול (ג’, 27.12.2011), בקריה החקלאית בבית דגן, סיפר, רנדי אוליבר, מומחה בגידול דבורים מפלורידה, ארה”ב, כי; “משרד החקלאות בארה”ב, הקצה 20 מיליון דולר לשנה למחקר ל’הצלת הדבורים’. זאת לאחר שבשנה האחרונה, נעלמו בארה”ב 35% מקרב 2.3 מיליון מושבות הדבורים.

מסתבר, כי גם בריטניה, הקציבה הממשלה 10 מיליון דולר למחקר ייעודי להצלת כוורות הדבורים. בבריטניה, פחתה כמות אוכלוסיית הדבורים ב-50% לאורך השנים האחרונות. מדינות אירופה האחרות במצב דומה. גם בארץ ישראל, קיימת תופעה של העלמות דבורים, כשליש מאוכלוסיית הדבורים נעלמה.

שרת החקלאות ח”כ אורית נוקד, אשר פתחה את כנס הדבוראים, שהתקיים במשרד החקלאות, אמרה, כי; “ענף הדבורים, מתמודד כיום עם אתגרים לא פשוטים שהקשה מהם הינו ’העלמות הדבורים’. יש להביא למודעות ציבורית בישראל את תרומת ענף גידול הדבורים לתעשיית החקלאות, למען הדורות הבאים”.

השרה נוקד, הוסיפה, כי היא מקווה שהנתונים הקשים שהובאו בכנסת, יועברו אל ממשלת ישראל, ואל כנסת ישראל, וישפיעו על ההחלטות לעידוד ענף הדבורים וה’דבש’.

השרה, ציינה את הפרויקט הרחב לשנים הבאות בשיתוף משרד החקלאות, ו-קק”ל, לנטיעת אלפי דונמים של עצים צופניים שישמשו מזון לדבורים ויסייעו להמשך קיומן.

הרצל אבידור, מנכ”ל מועצת הדבש, אמר בכנס, כי; “על פי נתונים בינלאומיים של משרדי החקלאות בעולם, פחתה ב- 30% כמות אוכלוסיית הדבורים בעולם, וכתוצאה מכך, קיימת ירידה של 70% בכמות ייצור הדבש בעולם”.

◄ מנכ”ל מועצת הדבש; להמשך קיומן של הדבורים, יש צורך בנטיעה מאסיבית של עצים צופניים

עוד אמר אבידור, כי; “המומחים בעולם, עדיין לא הצליחו לפענח את סיבת העלמות הדבורים, ולא לעצור הידרדרות היעלמותן. היעלמותן, נובעת, כנראה, ממספר סיבות; השפעת הקרינה הסלולארית על ניווט דרכן בשטח, התחממות גלובלית של כדור הארץ, וירוסים, המגיעים ממזון מיובא מחו”ל, ובעיקר מחסור חמור בשטחים חקלאיים, ו’פרחי צוף’, המהווים מזון לדבורים.

אבידור, ציין, כי; “מאחר והדבורים, מהוות את מקור ההאבקה העיקרי לגידולים חקלאיים, קיים איום ממשי על יכולת האנושות לגדל מזון במידה וייעלמו הדבורים”.

עוד ציין אבידור, כי; “לקראת ט”ו בשבט, וכפרויקט מקיף לשנים הבאת מתוכננת נטיעה מאסיבית של עצים צופניים המשמשים אזורי מרעה לדבורים, בשיתוף קק”ל, משרד החקלאות, משרד הביטחון, וגופים נוספים”.

אבידור, ציין את החשיבות באחריות האישית של כל אדם בישראל, לטעת בגינתו הפרטית או הציבורית עץ צופני בנטיעות העתידיות ולא רק עצי נוי להם פרחים ללא צוף, אשר אינם מועילים להמשך קיומן של הדבורים” – במידה וכל ילד, וכל מבוגר, ייקחו אחריות על נטיעת עצים צופניים, תגדל כמות המזון לדבורים. כל אדם יכול להיות שותף בהצלתן” – סיכם אבידור, מנכ”ל מועצת הדבש”.

עוד השתתפו, בכנס ’ענף גידול הדבורים’; מר יוסי ישי, מנכ”ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר, הגב’ שמחה יודוביץ, סמנכ”לית מנהלת השקעות במשרד החקלאות, פרופ’ דן איזיקוביץ מאוניברסיטת ת”א, ד”ר אוהד אפיק מן הפקולטה לחקלאות, ד”ר ויקטוריה סורוקר מנהל המחקר, ד”ר מרדכי כהן (קדמון), פרויקטור לנטיעות צופניות, חוקרים, ודבוראים.

תגובות
0
0



Exit mobile version