חוקרי ביה”ס פדרמן למדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה העברית, יגיבו על ממצאי הדו”ח, שיכלול המלצות, דיון על המדיניות הכלכלית בישראל, וממצאים לגבי המערכת הפיננסית, שוק הדיור ונושאים הקשורים למגזר האנרגיה ◄ ראש ביה”ס פדרמן למדיניות ציבורית וממשל, ד”ר מומי דהן; “הסקירה הכלכלית שמגישה משלחת ה-OECD לממשלה מספקת מבט חיצוני בוחן של המדיניות הכלכלית בישראל. מבט זה, משמש כמעין מראה המציגה את נקודות החוזק של הכלכלה הישראלית אך הוא אינו נרתע לחשוף גם את הפגמים במדיניות הציבורית.
האוניברסיטה העברית: תארח היום את מחברי הדו”ח הכלכלי על ישראל מטעם ה-OECD
בית הספר פדרמן למדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה העברית יארח היום (שלישי, 13 בדצמבר), את מחברי הדו”ח הכלכלי על ישראל מטעם ה-OECD, פיטר ג’ארט, ו-פיליפ המינגס. על ממצאי הדו”ח, יגיבו הכלכלנים מביה”ס למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית; ד”ר קלוד בר-רבי, ראש תוכנית המנהלים בביה”ס ועמיתו ד”ר שרון גלעד, המתמחה ברגולציה פיננסית.
כזכור, החליטה מועצת הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (OECD) במאי 2010, לצרף את מדינת ישראל לארגון. הצטרפותה של ישראל ל-OECD, העלתה את מעמדה של ישראל בעולם לדרגת המדינות המפותחות, והציבה את כלכלתה בשורה הראשונה של כלכלות העולם.
מאז מחויבת ישראל ב’כללי ה-OECD’ בתחומי כלכלה, חברה וממשל רבים ודו”ח מקיף על פעילותה של ישראל, מתפרסם מטעם הארגון כל שנה. הסקירה, מכסה ממדים שונים של המדיניות הכלכלית-החברתית בישראל בתחומים של; מקרו-כלכלה, שוק העבודה, חינוך, אי-שוויון, וממשל.
במפגש, יציגו נציגי הארגון את עיקרי ממצאי הדו”ח הכלכלי בנושאי; אנרגיה, רגולציה פיננסית, דיור, ויתקיים דיון בהשתתפות מומחי הארגון והאוניברסיטה על פרטי הדו”ח והשלכותיו. הדו”ח הכלכלי של ה-OECD, והמלצותיו הוגשו אתמול לראש הממשלה מר בנימין נתניהו.
ד”ר פיליפ המינגס הוא ראש הדסק הישראלי, במחלקה הכלכלית של ה- OECD, ונמצא בארגון כבר 16 שנה. לפני ניהול הדסק הישראלי הוא עבד על מדיניות ההגירה של הארגון, על אסטרטגיית הצמיחה של ה- OECD, וניהל את הדסק הצ’כי-הונגרי. בין פרסומיו; “אופציות למדיניות לצמצום עוני והעלאת שיעורי התעסוקה בישראל” ו”מדיניות החינוך בישראל; איך להתקדם עם רפורמה. ד”ר המינגס, קיבל את הדוקטורט שלו מ’אוניברסיטת אברדין’ בסקוטלנד.
ד”ר פיטר ג’ארט, מנהל חטיבה במחלקה הכלכלית של ה- OECD, נמצא בארגון כבר 26 שנה. כיום הוא ממונה על עבודת הארגון בארצות; צרפת, פולין, קנדה, ניו זילנד, ברזיל, אינדונזיה ו-ישראל. ד”ר ג’ארט, קיבל את תואר הדוקטור שלו מ’אוניברסיטת הרווארד’.
לדברי ראש ביה”ס פדרמן למדיניות ציבורית וממשל, ד”ר מומי דהן; “הסקירה הכלכלית אשר מגישה משלחת ה-OECD לממשלה מספקת מבט חיצוני בוחן של המדיניות הכלכלית בישראל. מבט זה, משמש כמעין מראה, המציגה את נקודות החוזק של הכלכלה הישראלית, אך הוא אינו נרתע לחשוף גם את הפגמים במדיניות הציבורית.
חשוב לציין, כי ההמלצות הכלולות בדו”ח, אינן מחייבות מבחינה פורמאלית לנקוט צעדים כלשהם, אבל הוא מספק ניתוח שיש בו כדי לסייע לציבור הישראלי לגבש עמדה מושכלת כלפי המדיניות הכלכלית של ישראל.
הציבור, חייב להיות ער לכך, כי אומנם הניתוח של כלכלני ה-OECD, הוא חסר פניות, אבל הוא מושפע מהשקפת עולם כלכלית שמרנית, המאפיינת את כל המוסדות הכלכליים הבינלאומיים”. סיכם ד”ר מומי דהן.
המפגש יתקיים היום (שלישי), בשעה 18:00 באולם 1741 בביה”ס ע”ש פדרמן, קמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית. הדיון יתקיים בשפה האנגלית.
Add Comment