הפירות והירקות מצופים בדונג טבעי שנלקח מכוורות דבורים אורגניות
430_id=1795_01.jpg
פיתוח ישראלי מקורי יאפשר להאריך את חיי המדף של פירות וירקות אורגנים המיועדים ליצוא ולשוק המקומי, כך מסר מנכ”ל הארגון לחקלאות אורגנית, אילן אשל.
בשיטה החדשה, שפותחה בחממה הטכנולוגית בקצרין, מצופים הפירות, הירקות ופירות ההדר האורגנים בשכבה דקה של דונג שנלקח מכוורות דבורים אורגניות. הדונג, העשוי מהשעווה המשמשת לבנית התאים בכוורות, מגן על הפירות והירקות מפני הבשלה מוקדמת וכך מאפשר להאריך את חייהם לטובת צרכני המזון האורגני.
בשיווק החקלאי הרגיל נעשה שימוש בדונג מלאכותי לציפוי פירות וירקות. לדברי אשל, השימוש בדונג המלאכותי אסור על פי עקרונות החקלאות האורגנית ולכן עד כה לא צופו הפירות והירקות – דבר שקיצר את חייהם ולעיתים פגע במראה החיצוני שלהם. הוא הדגיש שהדונג האורגני אינו משנה את טעמו או ריחו של הפרי.
הפיתוח הישראלי, אושר לשימוש ניסיוני במשך שנה על ידי השרותים להגנת הצומח במשרד החקלאות והוגשה בקשה לרישום ראשוני שלו כפטנט ב-180 מדינות.
המפתחים נמצאים בימים אלו במו”מ עם מספר משקיעים על השקעה בהיקף של 1.5 מיליון שקל ביישום המסחרי של הפיתוח.
אילן אשל מנכ”ל הארגון לחקלאות אורגנית, מסר שהציפוי האורגני יתן לתוצרת האורגנית הישראלית יתרון בשווקים בחו”ל. בשנים האחרונות גדל היצוא של התוצרת אורגנית לאירופה ולארצות הברית בקצב שנתי ממוצע של 15%-20% והוא הסתכם בשנת 2002 ב-35 מיליון דולר.