עו”ד אבינועם מגן, הלוחם הצרכני, במכתבו אל שר התשתיות מר עוזי לנדאו; “דווקא בתחום זה (חשבונות הגז), קל מאוד להגיש חשבון קריא ופשוט. זאת ומאחר שמדובר כאמור במוצר יסוד, אבקשך להפעיל את סמכותך, ולחייב חברות הגז, לציין בכל חשבון גז – מה מחיר קוב גז ומה סכום דמי השימוש הקבועים שהצרכנים משלמים”.
פנייה לשר התשתיות הלאומיות: לנדאו, פעל לחייב חברות הגז לפירוט חשבונות הגז הביתי
אבינועם מגן, עו”ד במקצועו, לוחם צרכני ידוע, פנה במכתב אל שר התשתיות הלאומיות מר עוזי לנדאו, בדרישה, כי יש לחייב את חברות הגז לפרט בחשבונות הגז את מחיר הגז, ותעריף דמי השימוש הנגבה מהצרכנים, זאת לאחר שהתקבלו אצלו תלונות רבות של צרכנים, על כך, כי בדומה לחשבונות הבנקים וחברות הטלפון, כך גם חשבונות הגז, אינם פשוטים להבנה, ואף אינם כוללים את המידע הבסיסי שעל כל צרכן לדעת, כדי להשוות מחירים; מה מחיר הקוב שהוא משלם, ומה התשלום הקבוע שהוא משלם.
“אדוני השר!” – ממשיך וכותב, עו”ד מגן; “כידוע, גז ביתי, הינו מוצר יסוד בסיסי. כן ידוע, כי פערי המחירים בשוק זה, הינם עצומים. מחיר הגז הביתי המרכזי, מורכב מ’דמי שימוש קבועים’, וממחיר ל’קוב גז’. על מנת להוריד את מחירי הגז על הצרכן לבצע סקר שווקים ולהשוות מחירים.
בפנייתו אל השר לנדאו, מוסיף ומספר אבינועם מגן, כי הוביל בעבר את “מרד צרכני הגז” שהביא לרפורמה בתחום, והוא אף הקים לאחרונה, אתר אינטרנט צרכני הגז בישראל, המסייע לצרכנים להוריד את מחירי הגז.
מגן, ממשיך וכותב, כי; “במסגרת פעילות זו, התקבלו אצל הח”מ תלונות רבות של צרכנים על כך שבדומה לחשבונות הבנקים וחברות הטלפון, כך גם חשבונות הגז אינם פשוטים להבנה, ואינם כוללים את המידע הבסיסי שעל כל צרכן לדעת כדי להשוות מחירים; מה מחיר הקוב שהוא משלם ומה התשלום הקבוע שהוא משלם”.
שר התשתיות מר עוזי לנדאו
“חלק מ’חברות הגז’, אכן מציינות את התעריפים הללו, אולם חלק גדול מהן מסתירות את המידע, ובכך מקשות על השוואת המחירים. במקרים מסוימים אף מצוין מחיר סתמי, ולצידו הנחה כללית המשתנה מעת לעת.
עו”ד מגן, מדגיש במכתבו אל שר התשתיות מר לנדאו, כי; “דווקא בתחום זה (חשבונות הגז), קל מאוד להגיש חשבון קריא ופשוט.
זאת ומאחר כי מדובר, כאמור, ב’מוצר יסוד’, ומאחר שהסתרת המידע פועלת לרעת הצרכן, אי לכך, אבקשך להפעיל את סמכותך, ולחייב את חברות הגז, לציין בכל חשבון גז – מה מחיר קוב גז ומה סכום ’דמי השימוש הקבועים’ שהצרכנים משלמים”.
“אני מקווה”, מסכם הלוחם הצרכני עו”ד אבינועם מגן, את פנייתו אל שר התשתיות הלאומיות מר עוזי לנדאו, כי; “גל המודעוּת הצרכנית, לא ייעצר במשרד התקשורת, והוא יחדור גם אל משרד התשתיות, בראשותך”.
Add Comment