עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אומר הדברים על רקע אישור הממשלה את המלצות המיסוי של ועדת טרכטנברג והחלטתה במקביל לקצץ 3 מיליארד ₪ מתקציב הביטחון; “במקום לקצץ בתקציב הביטחון, הדרך הנכונה צריכה להיות הפניית משאבים נוספים במסגרת תקציב הביטחון להצטיידות, מיגון והעלאת רמת מוכנותם של חיילי צה”ל”.
נשיא איגוד לשכות המסחר, לין: קיצוץ תקציב הביטחון בשעת חירום זו – חוסר אחריות משווע
עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, מחה הבוקר (רביעי), כנגד החלטת הממשלה מיום ראשון האחרון לאמץ את המלצות המיסוי של ועדת טרכטנברג המתעלמות מהטבת המס המופלגת הניתנת למפעלי התעשייה המבוססים והחזקים בישראל.
“בשעה ש’יישובי הדרום’, מופגזים חדשות לבקרים במטחי רקטות וגראדים וראשי ארגוני הטרור אף מאיימים בהגדלת טווחי הרקטות ללב המדינה, החלטת הממשלה לקצץ בתקציב הביטחון ב-3 מיליארד שקל, תוך התעלמות מהטבת המס האמורה הינה חוסר אחריות משווע”, אמר נשיא איגוד לשכות המסחר.
“מצד אחד מדברים על קיצוץ תקציב הביטחון בשעת החירום הזו, בה תושבי הדרום, חיים בחשש מתמיד מאזעקה לאזעקה ומצד שני לא נוגעים ואפילו לא דנים במידת ההצדקה להעניק הטבת מס מופלגת בשווי 5.5 מיליארד ₪ למפעלי התעשייה, המבוססים והחזקים ביותר בישראל, כאשר במקביל אף מעלים את מס החברות למאות אלפי עסקים קטנים, ובינוניים, אשר כמה עשרות מהם נאבקים מדי שנה על קיומם”.
לין, הסביר, כי אין מדובר בהטבת מס הניתנת כנגד ביצוע השקעת הון, אלא מדובר בהטבת מס הניתנת ישירות למפעלי תעשיה שהפרמטר היחיד שלהם לקבלת ההטבה הוא ייצוא 25% מתוצרתם, וזאת אפילו אם יסגרו מפעלים ויפטרו עובדים.
“על הממשלה הייתה מוטלת החובה לדון בהטבת מס זו ובמידת הצדקתה אך היא לא עשתה זאת והחליטה בחוסר אחריות משווע לקצץ דווקא ב’תקציב הביטחון’”.
לאור כך, קרא לין, לממשלה לבחון את ביטולה של הטבת המס האפלייתית לדבריו על מנת לספק את צרכי הביטחון של תושבי ישראל בצורה ההולמת ביותר.
“במקום לקצץ בתקציב הביטחון, הדרך הנכונה צריכה להיות הפניית משאבים נוספים במסגרת תקציב הביטחון להצטיידות, מיגון והעלאת רמת מוכנותם של חיילי צה”ל”.
Add Comment