במסגרת פרויקט משותף של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, ארגון מגן דוד אדום (מד”א), וארגון הסהר האדום הירדני, נפגשו נציגי הארגונים לדיון משותף שנערך בפטרה שעניינו ניצול נכון של מדיה חברתית לסיוע במצבי אסון
מד”א: נערכים למצבי אסון גם באמצעות המדיה החברתית בשת”פ עם ירדן
בשבוע האחרון, התקיים בעיר פטרה (البتراء) השוכנת בדרום ירדן, כמאה ק”מ צפונית לעיר עקבה, מפגש לא שגרתי; בחדר אחד, ישבו נציגי ארגון מגן דוד אדום (מד”א), נשיא הסהר האדום הירדני, נציגויות של משרדי הבריאות בשתי המדינות, ומומחים נוספים אשר עסקו כולם בשאלת הניצול הנכון של אמצעי “המדיה החברתית” (שירותי אינטרנט המאפשרים לגולשים לתקשר זה עם זה, תוך שיתוף תכנים), לשימוש במצבי אסון.
הכינוס המיוחד, נערך בחסות הפרויקט המשותף של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, מד”א, ו’הסהר האדום הירדני’, המתקיים מזה שנתיים ואשר מטרתו לקדם את שיתוף הפעולה האזורי לקראת מצבי אסון.
במסגרת פרויקט ייחודי זה, לומדים סטודנטים ירדנים, לקראת תואר פאראמדיק (Paramedic), באוניברסיטה, ומגן דוד אדום, מכשירם לעסוק במקצוע. הגופים אף קיימו תרגיל משותף בערבה לפני כחצי שנה, בו בחנו את יכולות העבודה המשותפת.
במסגרת מפגש זה, המהווה את החמישי בסדרת המפגשים מהם מורכב הפרויקט, דנו הנציגים השונים באפשרות לשימוש בכלי ’המדיה החברתית’ על מנת להגביר את שיתוף הפעולה האזורי במקרה של אסון. הנושא, עלה לדיון בעקבות אירועי האביב הערבי, ואירועי המחאה החברתית בישראל, שהתפתחו בעקבות פעילות מאסיבית ברשתות המדיה החברתית.
הדיונים שנערכו במסגרת הכינוס, הופרעו בדיווחים על רעידת האדמה בטורקיה, שגרמה לנציגים השונים להיכנס לכוננות ולהיערך למתן סיוע למדינה מוכת האסון.
מנכ”ל מד”א, רמ”ג אלי בין, אמר על הכינוס שעסק בניצול נכון של מדיה חברתית לסיוע במצבי אסון; “גם בתקופות שאינן פשוטות מבחינה פוליטית ומדינית, ארגון מד”א, ממשיך לפעול בשיתוף פעולה מלא עם גורמי הסהר האדום הירדני, מתוך ראייה משותפת של העקרונות והערכים ההומניטאריים המשותפים, המנחים את שני הגופים, ומתוך ראייה של חשיבות התקשורת המתמדת עם האזרח לצורכי סיוע ומתן עזרה במקרה הצורך.
ערכים אלה, הם נר לרגליו של ארגון מגן דוד אדום, ונמשיך לפעול בשיתוף פעולה מלא עם כל גוף הצלה הומניטרי שרואה ערכים אלה גם בבסיס פועלו שלו”.
Add Comment