אברהם נובוגרוצקי, יו”ר ועדת כלכלה ב’התאחדות התעשיינים’ ומנכ”ל אפריקה ישראל תעשיות, אומר, כך; “זאת לנוכח הירידה בציפיות האינפלציה וההאטה בכלכלה העולמית, אשר פוגעת ביצוא הישראלי, לצד חולשתו של השוק המקומי”.
התאחדות התעשיינים: על נגיד בנק ישראל, להמשיך ולהוריד את הריבית
אברהם נובוגרוצקי, יו”ר ועדת כלכלה ב’התאחדות התעשיינים’ ומנכ”ל ’אפריקה ישראל תעשיות’, הגיב הערב (שני), להחלטת בנק ישראל, להותיר את הריבית ללא שינוי, ואמר, כי; “על הנגיד פרופ’ סטנלי פישר, להמשיך ולהוריד את הריבית, זאת לנוכח הירידה בציפיות האינפלציה וההאטה בכלכלה העולמית, אשר פוגעת ביצוא הישראלי, לצד חולשתו של השוק המקומי.
לדברי נובוגרוצקי; “הריבית הגבוהה, באופן יחסי במשק הישראלי, רובצת כמשקולת על הסקטור העסקי”.
הקשר שבין הריבית, שער החליפין, ו-רווחיות היצוא, על פי אגף הכלכלה של התאחדות התעשיינים;
● פערי הריביות, מעודדים כניסת משקיעים זרים פיננסיים (מה שמכונה ספקולנטים) – ריבית בנק ישראל, עומדת החל מאפריל 2011 על 3% לעומת 0%-0.25% בארה”ב, ו- 1% בגוש האירו. פערי ריביות אלו מעודדים את המשקיעים הזרים הפיננסיים לטווח קצר (הספקולנטים), לקחת הלוואות בריבית נמוכה, ולהשקיע במטבעות עם ריבית גבוהה, כמו; השקל. משקיעים אלו, נכנסים רק לשם גריפת רווח מהפרשי ריבית ושער.
● כניסת המשקיעים הזרים, מחזקת את השקל ותומכת בייסוף – כניסתם של המשקיעים הזרים לישראל, כרוכה במכירת דולרים, וקניית שקלים, ולכן מחזקת את ערכו של השקל, ותומכת בייסוף. ככל שייכנס יותר מט”ח לארץ – מגמת הייסוף תתחזק.
● ה’ייסוף’, מביא לכך שבגין כל ’דולר יצוא’, מקבל היצואן פחות שקלים – הדבר מביא לפגיעה מיידית ברווחיות העסקאות שכבר נחתמו (בהנחה שלא בוצע גידור) ולפגיעה בטווח הבינוני – ארוך ביכולת להשיג עסקאות חדשות, שכן, השחיקה בתמורה השקלית, מחייבת העלאת המחיר הדולרי או לפחות לא מאפשרת הורדת מחיר, ובכך הופכת את המתחרים בחו”ל לאטרקטיביים יותר.
Add Comment