חדשות ישראל

עסקת החייל גלעד שליט, מימוש העסקה החל הלילה לפנות בוקר, שוחרר האסיר הראשון

0
0

96 אסירים פלסטינים, כבר יצאו אל נקודת השחרור בהם אמנה מונא, שרצחה את הנער אופיר רחום הי”ד ◄ האסיר הראשון, ש”שוחרר” הוא וויהאם עמאשה, שהגיע הלילה (ג’) סמוך ל-02:00, והתייצב בתחנת המשטרה בקצרין ◄ פעילי ימין, בהם איתמר בן-גביר, מחו על שחרור המרצחים, וניסו לחסום כלי הרכב של שירות בתי הסוהר ◄ במבצע, העברת האסירים, משתתפים 250 שוטרי יחידת נחשון של שב”ס.
עסקת החייל גלעד שליט, מימוש העסקה החל הלילה לפנות בוקר, שוחרר האסיר הראשון
עסקת החייל גלעד שליט, מימוש העסקה החל הלילה לפנות בוקר, שוחרר האסיר הראשון

עסקת שחרורו של החייל גלעד שליט של מדינת ישראל עם ארגון החמאס, החלה (הלילה (שלישי), כשמבין 477 הפלסטינים אשר אמורים להשתחרר במסגרת העסקה, יצאו הלילה בשעה 03:00, מבתי הסוהר, 96 אסירים פלסטינים, כבר יצאו בליווי של הצלב האדום ממחנה עופר, לשם הועברו מכלא קציעות, לרמאללה, אל ’נקודת השחרור’, בהם אמנה מונא, שרצחה את הנער אופיר רחום הי”ד.

האסירים והמרצחים, הראשונים, ישוחררו מכלא עופר אל ל’נקודת השחרור’, ומאוחר יותר אל בתיהם ברשות הפלסטינית, כל זאת לפי התקדמות העסקה, ווידוא, כי שליט, נפגש עם נציג מדינת ישראל. במסגרת העסקה תשחרר ישראל, מספר של 450 אסירים ומרצחים ו-27 אסירות ומרצחות שדם על ידיהם, אשר 280 מהם, נידונו למאסרי עולם.

לפני כשעתיים, כאשר, הוחל בהעברת האסירים למקומות השחרור, במתקן קציעות, ומכלא השרון, יצאו לבתי הכלא עופר, וכלא מגידו, חמישה אסירים מתוך 47 האסירים והאסירות המיועדים לשחרור.

אל כלא השרון, הגיעו בשעה 03:00, מספר פעילי ימין, בהם איתמר בן-גביר, אשר מחו על שחרור המרצחים במסגרת העסקה לשחרור שליט, ואף ניסו לחסום את כלי הרכב של שירות בתי הסוהר. כוחות גדולים של משטרה, מאבטחים גם בשעה זו את הכניסה לכלא.

◄ תנועת ארץ ישראל שלנו; “יום שחור לעם ישראל – לא שותפים לפסטיבל שליט”

לאור שחרורו הצפוי של גלעד שליט הבוקר בתנועת ארץ ישראל שלנו, אומרים, כי “למרות השמחה הגדולה על בואו של גלעד שליט לביתו והצלתו משבי החמאס, הרי מדובר ב”יום שחור ואפל” לעם ישראל, בשחרור סיטונאי של גדולי הטובחים בעם ישראל, והסכנות הנוראות לעתיד, כאשר ברור שמאות יהודים, חלילה, ישלמו בחייהם בגלל העסקה הזאת.

“אנו לא שותפים לפסטיבל התקשורתי המתנהל בימים אלו, עם ישראל יגלה בעתיד הקרוב מה המשמעות של העסקה הנוראה. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבגד בכל ערכיו מהעבר, ישלם את המחיר ובגדול”, אומרים בתנועת ארץ ישראל שלנו, ומוסיפים, כי ; “ביום זה, אנו מחבקים את המשפחות השכולות, שיקיריהם נרצחו פעמיים, ולצערנו התקשורת, שהובילה את קמפיין שליט, מתעלמת לחלוטין מההשלכות והכאב הנוראי של משפחות השכול”. סיכמו בתנועת ארץ ישראל שלנו.

◄ זקן האסירים בן 82 מהישוב ערערה, הולך הבית לאחר שישב בכלא 30 שנה

האסיר הראשון, ש”שוחרר” הוא וויהאם עמאשה, שהגיע הלילה (שלישי) סמוך לשעה 02:00, והתייצב בתחנת המשטרה בעיר קצרין, שברמת-הגולן, האסיר עמאשה, הוא דרוזי מהכפר בוקעתא שבגליל, אשר נידון ל-20 שנות מאסר שהורשע בעבירות ביטחוניות, בהן תכנון חטיפת חייל, כדי להעבירו לארגון חיזבאללה בסוריה.

רוב האסירים הביטחוניים, יועברו תחת אבטחה כבדה אל מעבר עופר אשר ליד ירושלים, ולמעבר כרם שלום בדרום הארץ, הערוכים לשחרור הפלסטינים, לאחר קבלת אישור מצה”ל. לבסיס מג”ב מצודת אדומים, מעבר כרם שלום, מועברים הלילה והבוקר הזה; 338 אסירים, ולמעבר עופר 133 אסירים, עם התקדמות העסקה, הם ישוחררו.

טל רוסו, אלוף פיקוד הדרום, הכריז כבר אתמול על המתקן ועל המעברים כרם שלום, ניצנה, ו-ארז, כ”שטחים צבאיים סגורים”.

במבצע, העברת האסירים, ישתתפו 250 שוטרי יחידת נחשון. לדברי תת-גונדר שרון שואן, מפקד יחידת נחשון של השב”ס, המופקדת על מבצע העברת האסירים אל רשות הפלסטינית ולעזה, יחידתו מוכנה לכל תרחיש ולניסיונות לשבש את שחרורם.

האסירים, הנמצאים בכלא קציעות, לבושים כבר בבגדים אזרחיים לקראת שחרורם. האסירים, יהיו עד לקבלת אישור תקינות עסקת החילופים אזוקים בידיהם וברגליהם בעת ההעברה.

4 ערבים ישראלים, תושבי ערערה, אום אל פאחם, איבטין, ובוקעתא, הגיעו לפנות בוקר אל כלא מגידו. כאשר “הבולט מביניהם” זקן האסירים סמי יונס בן 82 מהמועצה מקומית ערערה, שעליו נגזר מאסר עולם, עונשו נקצב ל-40 שנה, והוא ישב בכלא 30 שנה, יונס, הואשם שתכנן חטיפת החייל ואף השתתף בה של אברהם ברומברג, הי”ד, מהישוב זכרון יעקב, בי”ט בכסלו תשמ”א (26.11.1980), היה אברהם בדרכו מרמת הגולן לביתו. קבוצת מרצחים עם יונס, התנפלה עליו ואברהם נאבק איתם, עד שנורה בראשו ונשקו נשדד. הוא הועבר במצב קשה לבית-החולים רמב”ם בחיפה. כעבור ארבעה ימים, ביום כ”ג בכסלו תשמ”א (1.12.1980), מת אברהם ברומברג, מפצעיו. בן עשרים שנים, היה במותו.

מוחמד גבארין מהעיר אום אל פאחם, רצח משתף פעולה מן הכפר ענין. נגזר לו מאסר עולם, עונשו נקצב ל-30 שנה, והוא שוהה בכלא כבר 25 שנים.

עלי עומירה מהכפר איבטין, נדון למאסר עולם על שזרק רימון במדרחוב נורדאו בעיר חיפה, בפיגוע נפצעו 28 בני אדם. עונש מאסר עולם שנגזר לעומירה נקצב ל-40 שנה, והוא יושב בכלא כבר 24 שנים.

וויהאם עמאשה, דרוזי מהכפר בוקעתא שבגליל, הורשע בתכנון חטיפת חייל כדי להעבירו לחיזבאללה בסוריה. נגזרו עליו 20 שנות מאסר.

ברשימת המשוחררים גם שני תושבי העיר לוד, המחבלים מוחלס בורג’אל, ו-מוחמד זיאדה, שזרקו רימון באוטובוס של אגד שנסע מהעיר רמלה לעיר תל אביב.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן