חברת נצבא החזקות בע”מ, תשלם ל’מינהל מקרקעי ישראל’, סכום של 30,666,000 ₪, עבור הקרקע ◄ שטח המגרש, כ-6 דונם, מהם 40,000 מ”ר, מיועדים למלונאות עיקרי, ו- 2,000 מ”ר מסחר עיקרי, הכול במגדל אחד עגול אשר גובהו מתנשא לכ-45 קומות.
מינהל מקרקעי ישראל: נצבא, הזוכה במגרש למלונאות ומסחר בדרום הקריה תל אביב
מינהל מקרקעי ישראל, הודיע היום (רביעי), כי חברת נצבא החזקות בע”מ, זכתה במכרז לחכירת מגרש לבניית בית מלון ושטחי מסחר במתחם דרום הקריה (גני שרונה) בעיר תל אביב, ותשלם למינהל סכום של 30,666,000 ₪, (לא כולל מע”מ), עבור הבעבור הקרקע, ועוד סכום של 19,935,445 ₪, הוצאות פיתוח כולל מע”מ.
מחיר המינימום במגרש היה 24,297,000 ₪. למכרז הוגשו שתי הצעות. המגרש, מהווה חלק בלתי נפרד ממתחם העסקים והבילוי ב’דרום הקריה תל אביב’, אותו מקדם מינהל מקרקעי ישראל.
המלון, יכלול כ- 800 חדרים, והוא ממוקם בין רחוב מנחם בגין, הנמצא מזרחית לו לפארק המרכזי, ורחוב דוד אליעזר, הנמצאים מערבית לו. הוא גובל מצפון במגרש למשרדים ולמסחר, אשר זכתה בו לאחרונה קבוצת עזריאלי.
שטח המגרש, כ-6 דונם מהם 40,000 מ”ר, מיועדים למלונאות עיקרי, ו-2,000 מ”ר מסחר עיקרי, הכול במגדל אחד עגול אשר גובהו מתנשא לכ-45 קומות, זאת בניגוד ל’מתחם שרונה’, במגרש זה, לא ממוקמים מבנים טמפלריים, ולא נדרשות עבודות שימור במקום.
◄ נצבא החזקות 1995 בע”מ
נצבא החזקות 1995 בע”מ, היא חברה העוסקת בפיתוח, רכישה, ניהול והשכרה של נכסי נדל”ן, הכוללים, בין היתר, מרכזים מסחריים, בניני משרדים, תחנות מרכזיות ומוסכים. מרבית נכסי נדל”ן של הקבוצה הושכרו בעבר ל”אגד”, המהווה גם כיום לקוח מהותי של החברה.
בעלת השליטה בחברה הינה חברת יואל שבבעלות אנשי העסקים קובי מימון, ו-חיים צוף. מניות החברה כלולות ב’מדד תל אביב 100’. חברת נצבא החזקות הוקמה כחברה בבעלות ובשליטה מלאה של נצב”א חברה להתנחלות בע”מ בשנת 1995. חב’ נצב”א התנחלות (ראשי תיבות של “נכסי צאן ברזל אגד”) היא חברה שהוקמה על ידי חברי וגמלאי אגד, בשנת 1948, במטרה ליצור מקור הכנסה נוסף לאגודה השיתופית באמצעות החזקת מבנים (בעיקר בנייני משרדים ותחנות מרכזיות) והשכרתם לאגד.
בתחילת שנות ה-90, נקלעה נצב”א התנחלות אל משבר כלכלי אשר הוביל להליך הבראה שבמרכזו הקמת חברה חדשה בשם; נצבא החזקות, והעברת מרבית נכסי המקרקעין והמניות בחברות בנות שהיו עד אותה עת בבעלות נצבא התנחלות לבעלותה של נצבא החזקות, וזאת בתמורה להקצאת מניות בנצבא החזקות.
נכסי המקרקעין, שהועברו לנצבא החזקות כללו נכסים שהיו מושכרים לאגד (תחנות מרכזיות, חניונים, מוסכים ומשרדים) ונכסי מקרקעין רבים נוספים. באותה עת, צורפו לחברה שתי קבוצות השקעה נוספות, קבוצת אשטרום נכסים וקבוצת גרנית הכרמל, להן הוקצו 20% ממניות החברה בתמורה להשקעה במזומן.
בחודש אפריל 1997, הוצעו לציבור מניות ואגרות חוב של החברה, וניירות הערך של החברה נרשמו למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב. גרעין השליטה בחברה באותה עת כלל את נצבא התנחלות (63.35%), קבוצת אשטרום (10%) וקבוצת גרנית הכרמל (10%).
◄ רכישת השליטה בחברה על ידי קובי מימון;
בחודש פברואר 2002, רכש איש העסקים קובי מימון באמצעות חברת נפטא מקבוצת יואל את מניות השליטה בנצבא חברה להתנחלות מידי אגד. העסקה נחתמה על פי שווי של כ-170 מיליון דולר לנצבא החזקות, כ-150% מעל מחיר השוק באותה עת.
בספטמבר 2006, השלים קובי מימון את רכישת מלוא השליטה בחברה. כאשר כל המניות הנותרות בנצבא, התנחלות שהיו בבעלות חברי אגד, נמכרו ל’איירפורט סיטי’, חברת בת של נפטא, מקבוצת יואל, בתמורה ששיקפה שווי של כ- 1.1 מיליארד ש”ח לחברה.
◄ התפתחויות אחרונות;
בחודש פברואר 2009, זכתה החברה במכרז שפרסם מינהל מקרקעי ישראל להקמת שכונת מגורים הכוללת 1,072 יחידות דיור, וכן כ-210,000 מ”ר לתעסוקה ולמסחר בעיר ראש העין, בסמיכות למחלף קסם ולכבישים 5, ו-6.
בחודש אוגוסט 2009, רכשה החברה את מתחם הסינמה סיטי בצומת גלילות הכולל בתי קולנוע, משרדים ושטחי מסחר. החברה, שילמה סכום של כ-406 מיליוני ש”ח, עבור המתחם.
בחודש דצמבר 2009 הודיעה החברה על מימוש אופציה שניתנה לה לרכישת 48% ממניות התחנה המרכזית החדשה בתל אביב, התחנה המרכזית היחידה בשימוש אגד שלא נבנתה במקור על ידי נצבא, אלא על ידי יזמים פרטיים.
התחנה מעולם לא הייתה הצלחה כלכלית ובשנת 2004, נטלה התחנה הלוואה מבנק דיסקונט לצורך מימון פעילותה השוטפת, אלא שהחברה המשיכה לסבול מביצועים חלשים. נצבא, רכשה את החובות של התחנה המרכזית לבנק דיסקונט בסך 193 מיליון שקל במחיר של 138 מיליון שקל, כלומר במחיר של כ-71 אגורות לכל שקל של חוב.
◄ נכסים
בבעלות נצבא נכסים בשווי 5.5 מיליארד שקל, הכוללים גם 16 בניני משרדים ומרכזים מסחריים בצרפת. הנכסים העיקריים של נצבא בישראל, הם;
• 30 נכסים בתחום התחבורה, כולל תחנות מרכזיות, מרכזי שירות ומחסנים של אגד; בהם;
o התחנה המרכזית של ירושלים
o התחנה המרכזית החדשה של תל אביב
o התחנה המרכזית החדשה של ראשון לציון
o התחנה המרכזית של נתניה
o התחנה המרכזית של אשדוד
o מרכזית בת גלים
• 4 קניונים ומרכזים מסחריים. אחד מהם הוא מרכז חורב בחיפה.
• 6 בנייני משרדים – בהם בית אגד, בית ישראכרט ובית נ.י.ף. בתל אביב; בית אגד ובית יהב בכניסה לירושלים.
• 6 נכסים משולבים של מסחר ומשרדים במקומות שונים בארץ.
• בנייני מגורים בבנייה או בפיתוח, אשר השווי שלהם נאמד בכ-300 מיליון שקל.
מתוך נצבא ב-ויקיפדיה.
Add Comment