כסף מדבר

שר התמ”ת שלום שמחון, חתם על צו הרחבה המשפר תנאי הפנסיה לכלל העובדים במשק

0
0

בעקבות צו ההרחבה לפנסיה חובה משנת 2008, הצטרפו למעגל זכאי הפנסיה כ-800 אלף עובדים חדשים ◄ שר התמ”ת שמחון; מדובר בהסכם קיבוצי של כלל העובדים במשק, המשפר התנאים ויתווספו כנדבכים להסכם פנסיה חובה, הדבר קורה, כשאנו מאשרים בצו את תחולת ההסכם הקיבוצי שיקנה ב-2014, פנסיה מקיפה בשיעורים אופטימאליים, לכלל העובדים במשק”.
שר התמ
שר התמ”ת שלום שמחון, חתם על צו הרחבה המשפר תנאי הפנסיה לכלל העובדים במשק

שר התמ”ת שלום שמחון, חתם היום (רביעי), על צו הרחבה להסכם הקיבוצי הכללי לפנסיה חובה, המשפר את תנאי הצו הקודם מה-1 באוגוסט, אשר קבע, לראשונה, כי זכות של העובדים לפנסיה המחייבת את המעסיקים במשק להפריש כספי פנסיה לעובדים לפי מדרגות עד לגובה השכר הממוצע במשק.

הצו הנוכחי, קובע למעשה מדרגת פנסיה נוספת של 17.5% אחוזי הפרשה (מתוכם 6% לפיצויים ו-6% לתגמולים על חשבון המעסיק ועוד 5.5% לתגמולים על חשבון העובד). הצו הקודם, קבע תקרה של 15% עד 2013, ואילו הצו הנוכחי מעלה ל-17.5% בשנת 2014. הצו, יחול על כלל העובדים במשק, למעט מי שיש לו הסדר פנסיה מטיב אשר ימשיך לחול עליו.

שר התמ”ת מר שלום שמחון, אמר בעקבות החלטתו, על צו הרחבה להסכם הקיבוצי הכללי לפנסיה חובה, כי; “כפי שהובטח בזמנו שיהיה שיפור בתנאי הפנסיה של העובדים, ויתווספו נדבכים להסכם פנסיה חובה, הדבר קורה, כאשר אנו מאשרים בצו את תחולת ההסכם הקיבוצי שיקנה ב-2014 פנסיה מקיפה בשיעורים אופטימאליים, לכלל העובדים במשק”.

הממונה הראשי על יחסי עבודה במשרד התמ”ת, עו”ד שלמה יצחקי, הזהיר, כי; “מעסיקים אשר אינם מקיימים את ’צו ההרחבה’, נוטלים על עצמם סיכון גדול בכך שיצטרכו לשלם סכומי עתק בעתיד או חלילה במקרה של נכות או מוות לעובד, שכן – בהיעדר ביטוח למקרה של מוות או נכות, יכול שיקבע שהמעביד, יכנס לנעליו של המבטח, וישלם את מה שאמור היה המבטח (קרן פנסיה או קופת גמל או קופת הביטוח) לשלם ולכל הפחות יהיה עליו לשלם את כספי הפנסיה שחובתו היה לשלם ולא שילם, שיסתכמו בסכומים ניכרים”.

הערכה, היא כי מאז צו ההרחבה הקודם בשנת 2008, הצטרפו כשמונה מאות אלף (800,000) עובדים למעגל הביטוח הפנסיוני. מנתונים ראשוניים שהתקבלו במשרד התמ”ת, עולה, כי ’צו ההרחבה’, הוטמע באופן שהבטיח, כי ציבור העובדים, והמעסיקים, יהיו מודעים לזכויות ולחובות הנובעים מצו ההרחבה.

◄ עיקרי ההסכם והצו;

מידע לצו הרחבה לפנסיה חובה, (נוסח משולב), כללי; ההסכם הקיבוצי הכללי (מסגרת) לביטוח פנסיוני מקיף במשק בין לשכת התאום של הארגונים הכלכליים לבין ההסתדרות הכללית הוא בתוקף מיום 1.1.08 משהוצא צו הרחבה ע”י שר התמ”ת.

ביום 6.3.11, נעשה הסכם חדש ומשולב בין הצדדים המקנה שיפור תנאים כמו: תוספת להפרשות (17.5% ב– 2014); הגדרת הסכם מיטיב, ועוד.

ההסכם יחול על כלל העובדים במשק מכוח צו הרחבה אך למעט עובדים שיש להם הסכם מיטיב מכוח הסכם כלשהו – הסכם קיבוצי כללי (ענפי), הסכם קיבוצי מיוחד, הסכם אישי, צו הרחבה או פנסיה תקציבית (ע”י המעביד או ע”י קופת גמל כשלם) (להלן הסדר המיטיב).

צו ההרחבה כולל הגדרה מפורטת של הסדר מיטיב.
אם יש לגבי העובד הסדר מיטיב אך טרם חל עליו – יחול עליו בתקופת הביניים צו הרחבה לפנסיה חובה.

מי שיש לו הסדר מיטיב אך רכיב הפיצויים בו נופל מהשיעור שנקבע בצו ההרחבה לפנסיה חובה, על המעסיק להפריש לפחות את רכיב הפיצויים בשיעור שנקבע בצו ההרחבה.

◄ תנאי הזכאות לפנסיה;

● על כל עובד, החל מגיל 21 לגבר ו– 20 לאישה ועד גיל פרישת חובה עפ”י חוק גיל הפרישה, שהוא גיל 67 לגבר ולאישה, ורק אם העובד פרש מעבודה בגיל זה או לאחריו ומקבל “קיצבה” שלא מ’המוסד לביטוח לאומי’.

● כל עובד שישלים 6 חודשי עבודה זכאי לביצוע הפרשות.

● עובד שהתחיל לעבוד במקום עבודה והינו בעל הסדר לביטוח פנסיוני יהיה זכאי להיות מבוטח מהיום הראשון לעבודה. ביצוע ההפרשות, יחל לגביו לאחר 3 חודשי עבודה רטרואקטיבית למועד תחילת עבודתו, או בתום שנת המס, המוקדם מביניהם.

▼ השכר לצורך ביטוח פנסיוני ורכיביו;

השכר המבוטח, הינו השכר הקובע, כפי שקבוע בחוק פיצויי פיטורים ובתקנות ויכלול את שכר הבסיס, וכן את כל התוספות הקבועות להן זכאי העובד, המהוות חלק מהשכר הקובע לפיצויים, כקבוע בתקנות. תקרת השכר המבוטח היא עד גובה השכר הממוצע במשק כמשמעותו בסעיף 2 לחוק הביטוח הלאומי.

▼ שיעור הפנסיה והמועד לתשלומה;
<!–WageRatePerMonth_03-08-11_01.htm–> ● העובד זכאי, לבחור את קרן הפנסיה או קופת הגמל לקצבה בה יבחר להיות מבוטח וזאת בתוך 60 יום ממועד תחילת עבדותו אצל המעסיק.

● על העובד, להודיע למעסיקו בכתב באיזו קרן פנסיה או קופת גמל לקצבה בחר לצורך ביטוחו.

● עובד שלא הודיע, למעסיקו בכתב בפרק הזמן הנקבע הנ”ל על הקופה בה בחר להיות מבוטח, יבטח אותו מעסיקו בקרן פנסיה מקיפה חדשה.

● העובד, יהיה זכאי לבחור או לעבור בכל עת לקופת גמל אחרת לפי בחירתו .

◄ השלמת פיצויי פיטורים;

תשלומי המעסיק לפיצויים בשיעורים שנקבעו בצו ההרחבה יבואו במקום חובתו לתשלום פיצויי פיטורים על פי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים. מעסיק המפריש פיצויי פיטורים כפי שתואר בטבלה או בשיעורים גבוהים יותר יהיה רשאי לשלם השלמת פיצויי פיטורים עד ל8.33% לקופת גמל לקצבה (“השלמת הפיצויים”).

בנוסף לכך, אם ירצה המעסיק להחיל גם על השלמת הפיצויים את הפטור לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, עליו להודיע על כך בכתב לקופה עם העתק לעובד, כי בחר לעשות כן.

במקרה זה, השלמת הפיצויים, תבוא במקום חובת המעסיק לתשלום פיצויי פיטורים בהתאם לאמור בסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים התשכ”ג – 1963.

לא העביר המעסיק את השלמת הפיצויים, יהיה חייב בתשלומה בעת סיום עבודה בנסיבות המזכות את העובד או את שאיריו בפיצויי פיטורים.

הפרשות אלו לא יהיו ניתנות להחזרה למעביד, למעט במקרה שהעובד התפטר בנסיבות שאינן מזכות בפיצויים וימשוך כספים מ’קופת הגמל’ לפני שקמה לו הזכות לקבלת כספים מקופת הגמל, לפי תקנונה בשל אירוע מזכה, או אם נשללה זכות העובד לפיצויי פיטורים בפסק דין, מכוח סעיפים; 16 ו – 17 לחוק פיצויי פיטורים התשכ”ג – 1963. “אירוע מזכה” – מוות, נכות או פרישה בגיל 60 ויותר.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

מרכינים ראש לזכר 25,420 חללי מערכות ישראל

לאתר יום הזיכרון לחץ כאן

טקס יום הזיכרון בהיכל יד לבנים 2025

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

היכל הזיכרון הממלכתי לחללי מערכות ישראל

נר לזכר לחללי מערכות ישראל

יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם| עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם

הטקס בכותל המערבי יום הזיכרון 2025

תפילה ליום העצמאות 76

“שירים לזכרם בכנסת” – אירוע הזיכרון הלאומי 2025

דילוג לתוכן