Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

משרד החקלאות ופיתוח הכפר, קיים כנס בו הוצגו פיתוחי זני ענבי מאכל חדשים וותיקים

0
0

משרד החקלאות, הציג את הלהיטים הבאים בענף ענבי המאכל בכנס המיוחד של פיתוחים של מומחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר, ומנהל המחקר החקלאי (מכון וולקני), בתחום זני ענבים חדשים וותיקים, הוצגו זני ענבים; לבנים, אדומים ושחורים, שרובם מאופיינים בטעם ארומטי, חיי מדף ארוכים והם נטולי חרצנים ◄ בין הנוכחים שבאו להתרשם; שרת החקלאות ופיתוח הכפר ח”כ אורית נוקד, פרופ’ יוג’ין קנדל ראש המועצה הלאומית, ועוד.

משרד החקלאות ופיתוח הכפר, קיים כנס בו הוצגו פיתוחי זני ענבי מאכל חדשים וותיקים

בכנס מיוחד שקיים משרד החקלאות ופיתוח הכפר, אתמול חמישי (28/7) בקריה החקלאית בבית דגן, הציגו מומחי המשרד, ומנהל המחקר החקלאי (מכון וולקני), עשרות פיתוחים של זני ענבים חדשים וותיקים, שחלקם ניסיוניים אך כמה מהם צפויים ודאי להפוך ללהיטים הבאים בקרב חובבי הענבים הרבים בקרב האוכלוסייה.

בכנס הוצגו זנים בצבעים; לבנים, אדומים, ו-שחורים, שרובם מאופיינים בטעם ארומטי, חיי מדף ארוכים והם נטולי חרצנים. בין הרבים שבאו להתרשם ולטעום, היו בין השאר; שרת החקלאות ופיתוח הכפר ח”כ אורית נוקד, פרופ’ יוג’ין קנדל ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, ועוד.

מומחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר, העוסקים בפיתוח זני הענבים, בהם ד”ר אבי פרל וד”ר אמנון ליכטר מ’מכון וולקני’, וכן אייל רבן מרכז מקצועי ראשי ו-ערן הרכבי מנהל תחום מטעים ב-שה”מ (שירות ההדרכה והמקצוע במשרד החקלאות), הרצו על הפיתוחים השונים בפני חקלאים ואגרונומים מכל רחבי הארץ ועובדי משרד החקלאות.

הפיתוחים עתירי הידע הנעשים במשרד החקלאות או בתמיכתו הביאו לכך, כי עונת הענבים (ששווקו בעבר רק בעונת הבציר הטבעית, כלומר; בין סוף מאי לחודשי אוקטובר-נובמבר) “נמתחה” והוארכה, וכיום ניתן להשיג ענבים במרכולים כמעט בכל חודשי השנה.

הסיבה לזמינות הענבים בכל עונות השנה היא בפיתוח זנים שחיי המדף שלהם ארוכים (כלומר ביכולתם לשהות בשוק זמן רב בלי “להתעייף”), וכן יכולת האחסון שלהם, המאפשרת לשמור אותם בקירור למספר חודשים.

אורית נוקד שרת החקלאות ופיתוח הכפר, פרופ’ יוג’ין קנדל ופרופ’ יורם קפולניק

▼ בין הזנים שהוצגו בכנס וצפויים לתפוס מקום של כבוד בשנים הבאות על מדפי המרכולים;

● זן קרימסון; זן אדום שאין בו חרצנים, מוצק ובעל טעם ארומטי מאוד, ובעל כושר אחסון וחיי מדף טובים. הזן הזה, הובא בעבר מקליפורניה אך לאחר שיפורים והתאמות שנעשו לו בארץ הדרישה אליו הולכת וגדלה לאחרונה, ובעקבות כך, ישנה תנופת נטיעות של הזן בשטחים רבים והוא צפוי להפוך לפופולרי למדי.

● זן אדומיניק; זן שחור הוא חסר חרצנים שפותח במכון וולקני. הזן נחשב לבעל טעם משובח, מוצק, בעל חיי מדף ארוכים וכושר אחסון טוב. שיווקו רק החל לאחרונה, והוא צפוי לגדול בקרוב.

● זן מיסטרי; זן לבן וחסר חרצנים שפותח במכון וולקני. בזכות שיפורים שעבר הזן הוותיק לאחרונה שהפכו את טעמו לארומטי ומשובח במיוחד, הוא נמצא בתנופת נטיעות וצפוי לתפוס נתח שוק גדול.

הגפן, המניבה את הענבים היא אחת מ’שבעת המינים’ בהם נשבחה ארץ ישראל. היא מופיעה פעמים רבות במקרא, בשירה ומשלי עם. בגפן, קיימת מתנת עניים ייחודית, עוללות, הקיימת רק בצמח זה.

מילים רבות קיימות המיוחדות לגפן ולטיפול בה בעברית. כאשר זמורות הוא שמם של הענפים המרכזיים של הגפן, וישנם שמות שונים לגפן בהתאם לאופן גידולה – רוגלית היא גפן השרועה בגובה הקרקע על אבן נמוכה או מוט עץ בגובה הרגל.

דלית היא גפן התלויה על עמוד ועריס תיקרא גפן בסוכת גפנים. עוד על הגפן.

תגובות
0
0



Exit mobile version