לדעת אנשי בנק ישראל, המדד המשולב האינדיקטור סינתטי מחזורי לצורך אבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת, מעלה החודש, כי; נתוני המדד, מצביעים על המשך התרחבות הפעילות במשק, אם כי בקצב מתון יותר ברביע השני של השנה, בהשוואה לרביעים הקודמים ◄ מנגד, נרשמו ירידות החודש, במדדי יבוא הסחורות, וביצוא השירותיים.
בנק ישראל: המדד המשולב לחודש יוני 2011 עלה ב-0.2 אחוז
בנק ישראל, פרסם היום (שלישי) אחה”צ, כי המדד המשולב* למצב המשק, בחודש יוני, עלה ב-0.2 אחוז. אנשי בנק ישראל, מסבירים, כי במצטבר עלה המדד במחצית הראשונה של שנת 2011 ב-2.7 אחוזים לעומת המחצית השנייה של השנה שעברה.
נתוני המדד, מצביעים על המשך התרחבות הפעילות במשק, אם כי בקצב מתון יותר ברביע השני של השנה, בהשוואה לרביעים הקודמים.
לדעת אנשי בנק ישראל, העלייה במדד החודש, משקפת עלייה ב’מדד הייצור התעשייתי’, וב’מדד הפדיון של המסחר והשירותיים’. מנגד, נרשמו ירידות החודש, ב’מדדי יבוא הסחורות’, וב’יצוא השירותיים’.
◄ באשר להתפתחות רכיבי המדד;
▲ מדד הייצור התעשייתי, עלה במאי, בשיעור של 2.4 אחוזים, לאחר ירידה בו של 1.9 אחוזים באפריל.
▲ מדד הפדיון של המסחר והשירותים, עלה במאי, ב-1.8 אחוזים לאחר ירידה של 0.6 אחוזים בחודש אפריל.
▲ מדד יצוא השירותים, ירד ביוני, בשיעור של 1.7 אחוזים לאחר עליה של 8.8 אחוזים במאי.
▼ מדד יבוא תשומות לייצור, ירד ביוני, בשיעור של 4.2 אחוזים, לאחר עליה בו של 7.2 אחוזים במאי.
▼ מדד יצוא הסחורות, עלה ביוני, בשיעור זעיר של 0.1 אחוזים, לאחר ירידה של 2.3 אחוזים במאי.
▼ מדד יבוא מוצרי צריכה, ירד ביוני, בשיעור של 6.8 אחוזים, לאחר עליה של 7.7 אחוזים במאי.
◄ המדד המשולב למצב המשק ורכיביו;
המדד המשולב הוא אינדיקטור סינתטי מחזורי לצורך אבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת, והוא מחושב על פי השינוי החודשי בשבעה רכיבים, המייצגים היבטים שונים של הפעילות הריאלית במשק; מדד הייצור התעשייתי, היבוא של מוצרי צריכה, יבוא התשומות לייצור, הפדיון מהמסחר והשירותים, מספר משרות השכיר במגזר העסקי, יצוא הסחורות (ללא חקלאות, דלק, יהלומים ואניות ומטוסים) ויצוא השירותים (שירותי תיירות, מחשוב ומידע, תקשורת, ביטוח ושירותים עסקיים אחרים).
המדד המשולב, מורכב משני אלמנטים נפרדים: (1) קצב הצמיחה ארוך הטווח (הקו האמצעי של המדד), המחושב על פי קומבינציה ליניארית של מגמות רכיביו; (2) מחזורי צמיחה – תנועות קצרות טווח של המדד – האצה/האטה יחסית לקצב הצמיחה ארוך הטווח (ראו קובץ קובץ pdf באתר ה-OECD), המחושבות באמצעות מודל לא ליניארי של שינוי משטרים (ראו פרטים במחקר).
● עוד על המדד המשולב למצב המשק ורכיביו
*בחישוב המדד המשולב, מובאים בחשבון שינויים ברכיביו (מנוכי העונתיות) הן בחודש השוטף והן בחודשים אחדים בפיגור.
Add Comment