בהודעה המשותפת של בנק ישראל, משרד האוצר והרשות לניירות ערך, נאמר, כי ההנחיות מפנות את המוסדות הפיננסיים המפוקחים – גופים מוסדיים, בנקים וחברות כרטיסי אשראי, לתיקון חקיקה שנקבע לאחרונה בנושא, ולרשימות שפורסמו על ידי גופים בינלאומיים ובהן שמות של גופים שנקבע, כי הם מקיימים קשרים אסורים עם איראן.
כלכלת ישראל, מגבירה את המאבק בגורמים המסייעים ל’תכנית הגרעין של איראן’
כלכלת ישראל יוצאת נגד תוכנית הגרעין של איראן; יו”ר רשות ניירות ערך, פרופ’ שמואל האוזר, הממונה על שוק ההון ביטוח וחסכון במשרד האוצר, פרופ’ עודד שריג והמפקח על הבנקים בבנק ישראל, מר דוד זקן (להלן-המפקחים), פרסמו במתואם, כל אחד לגופים המצויים תחת פיקוחו, הנחיות ברורות בנושא סיכונים הכרוכים בהתקשרות עם גורמים מוכרזים ברשימות בינלאומיות כמסייעים ל’תוכנית הגרעין של איראן’ (Nuclear program of Iran), והתוכניות הנלוות לה.
ההנחיות אשר יצאו, מהוות חלק ממכלול צעדים הננקטים על ידי מדינת ישראל, בהתאם להחלטת הממשלה בנושא מיום; 17.4.2011, במסגרת מאבקה בתכנית הגרעין של איראן, אשר יצוין, כי כלכלתה ממוקמת בין ה-20 בגודלה בעולם על פי שווי כוח הקנייה.
ההנחיות המגבירות את המאבק בגורמים המסייעים לתכנית הגרעין של איראן, מפנות את המוסדות הפיננסיים המפוקחים – גופים מוסדיים, בנקים וחברות כרטיסי אשראי, לתיקון חקיקה שנקבע לאחרונה בנושא, ולרשימות שפורסמו על ידי גופים בינלאומיים, ובהן שמות של גופים, שנקבע, כי הם מקיימים קשרים אסורים עם איראן.
בנוסף, ההנחיות קובעות, כי על כל גוף מפוקח לבחון, את רמת החשיפה הקיימת, בגין סיכונים אלה.
מטרת ההנחיות, להגביר את מודעות הגופים המפוקחים להשלכות הכרוכות בהתקשרות עם גורמים ששמם נכלל ברשימות אליהן מפנות טיוטת הנחיות המפקחים, מפאת מעורבותם או סיועם בקידום תכנית הגרעין של איראן, ולהבטיח, כי תיקבע על ידם מדיניות מתאימה לטיפול בסיכונים הכרוכים בכך.
טיוטת ההנחיות, תידון על ידי כל אחד מהמפקחים מול הגורמים המפוקחים על-ידו, ולאחר מכן, יגובשו הנחיות סופיות.