העיתונאי ליס, פורש מ’רשות השידור’, הערב בשעה 21:00 במהדורת “מבט” של הערוץ הראשון, עם גילוי אחרון ב”מבט” על חנית בת 3,200 שנה מימי המלך דוד מהעיר “שעריים” שבעמק האלה ◄ ליס, היה לכתב הראשון בישראל לענייני ההתיישבות בשטחים, הוא גם הכתב הוותיק בישראל ועם 3,000 כתבות.
הערוץ הראשון: העיתונאי בני ליס, פורש ממהדורת החדשות “מבט” של הערוץ הראשון
צוות “מבט” בכתבתו האחרונה הערב (חמישי) של העיתונאי בני ליס, ליווה את צוות החופרים בראשות הפרופ’ יוסף גרפינקל מהאוניברסיטה העברית, ברגע הגילוי וההוצאה של חנית בת 3,200 שנה המיוחסת לתקופת דוד המלך.
מדי יום מוצאים כ- 100 חופרים בעיר “שעריים” ב’עמק האלה’, כלים וחפצים של הלוחמים נגד הכוח הפלישתי. החנית ככלי מלחמה מאשרת את העובדה שבעיר המבוצרת, התנהל קרב מול כוח פלישתי שהיה באזור, וביקש לכבוש את עיר המבצר של דוד. למקום עצמו, אזור עמק האלה, מייחסים את הקרב המיתולוגי בין דוד לגוליית.
צוות “מבט” תיעד, את עבודות החפירה העדינות להוצאת החנית כדי למנוע את התפוררותה. וגם את ההתרגשות ברגע הוצאת החנית (העשויה ממתכת) שלמה. החנית תועבר להמשך מחקר ושימור.
הערב (חמישי) בשעה 21:00 במהדורת “מבט” של הערוץ הראשון, תשודר גם מאוחר יותר באתר האינטרנט של רשות השידור, החל מהשעה 22:00.
◄ העיתונאי ישראלי בני ליס
העיתונאי ישראלי בני ליס (נולד ב-1945), דור שביעי בארץ ישראל, אליה הגיעה משפחתו במאה ה-19, שימש במשך 42 שנה כטכנאי שידור וככתב טלוויזיה בערוץ הראשון.
ליס, היה לכתב הראשון בישראל לענייני ההתיישבות בשטחים, הוא גם הכתב הוותיק בישראל, ועם 3,000 כתבות, הוא אף מחזיק בשיא הכתבות לכתב בישראל.
ליס, התגייס לצה”ל, ולמרות שאביו, חוקר תלמוד, פעל עבורו לתפקיד ברבנות הצבאית, הוא העדיף לשרת בצנחנים. לאחר גיוסו עבר לגור בעיר באר שבע שם עסק בטכנאות. ב-1964, נישא לחנה, שמנהלת כיום מעון ילדים.
ב-1968, החל לעבוד כטכנאי בערוץ הראשון (“הטלוויזיה הישראלית” דאז), אך לאחר שב-1978 נפגעה שמיעתו בעקבות השימוש הממושך באוזניות הוצע לו תפקיד ניהולי, אך הוא סירב
בעקבות המלצה של אהוד יערי הוא החל לשמש ככתב לענייני בריאות, ולאחר מכן ככתב לענייני רווחה. במשך התקופה הזאת גם שימש ככתב משנה וכעוזר לכתבים הצבאיים, ולאחר מכן, היה לכתב הצבאי, אך בתפקיד זכה לביקורות שליליות, ואצל חלק מעמיתיו זכה לכינוי “דובר צה”ל”. אף לפי עדותו שלו הוא התקשה בתפקיד, בין השאר עקב רצונו, כדתי, לשמור שבת.
לאחר מכן, החל ליס, לשמש ככתב לענייני שטחים, כשבמהלך השנים בתפקיד נודע כמי שיש לו קשרים ענפים ומורכבים עם המתנחלים והנהגתם
במסגרת התפקיד סיקר ליס, במשך עשרות שנים את ההתיישבות בשטחים, את המתנחלים ואת מאבקם בממסד ועניינים נוספים הקשורים בתחום זה, כפיגועים וכדומה. במהלך האינתיפאדה השנייה, נפצע פעם ליס בידיו בעודו משדר אירוע ירי, והוא המשיך לשדר כשהוא שותת דם.
בין לביו עסק גם בסיקור תחום הארכיאולוגיה, ובין השאר סיקר חפירות ארכיאולוגיות הקשורות לנצרות; כן סיקר את מיסות חג המולד בבית לחם. לפי עדותו, הוא אף חילל מספר פעמים במהלך הקריירה שלו את השבת.
במשך השנים סיקר ליס בין השאר את הטבח בנמל התעופה לוד, את אסון מעלות ואת הפיגוע במלון סבוי.
ב-1977, יחד עם אהוד יערי, חצה את הגבול ללבנון, נתפס בידי אנשי צבא דרום לבנון, וכמעט הוצא להורג ביריות, כשרק התערבותו של סעד חדאד, הצילה אותם.
ליס, כיהן גם כיו”ר ועד העיתונאים של רשות השידור, ובמסגרת תפקידו זה הביע ביקורת נגד הרשות, על שאינה ממגנת כראוי את עובדיה הנחשפים לפגיעות מצד מחבלים פלסטינים. ליס, פרש לגמלאות ביוני 2011.
ליס, נשוי ואב לשתי בנות, נשות ידיעת הארץ, ולבן העובד במחלקת כוח האדם בכנסת. המידע על בני ליס הוא מתוך ויקיפדיה.
Add Comment