אוניברסיטה | מכללה

האוניברסיטה העברית, מעניקה את פרסי קיי, עבור מחקרים שהניבו יישומים מסחריים בחו”ל

0
0

פרסי קיי, המוענקים היום באוניברסיטה העברית על מחקרים מוצלחים שהניבו יישומים מסחריים ברחבי העולם ◄ הזוכים; פרופ’ חיים רבינוביץ’ מהפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, פרופ’ דן גזית, ראש המעבדה ל’ביוטכנולוגיה של השלד’, ד”ר רענן פטאל מבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב ◄ מאז הוקמה ב-1964, חב’ “יישום” רשמה למעלה מ-7000 פטנטים המכסים יותר מ-2000 פיתוחים שצמחו באוניברסיטה העברית.
האוניברסיטה העברית, מעניקה את פרסי קיי, עבור מחקרים שהניבו יישומים מסחריים בחו
האוניברסיטה העברית, מעניקה את פרסי קיי, עבור מחקרים שהניבו יישומים מסחריים בחו”ל

שלושה חברי סגל מהאוניברסיטה העברית, זכו השנה בפרס לפיתוחים חדשניים ע”ש קיי, עבור מחקרים ארוכים טווח שהניבו יישומים מסחריים מוצלחים מאוד בחו”ל. פרסי קיי, מוענקים מדי שנה מסגרת אירועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית, הטקס נערך היום (שלישי, ה-21 ביוני).

פרופ’ חיים רבינוביץ’ מהפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ב’אוניברסיטה העברית’, הוכרז כזוכה במקום הראשון מבין חברי הסגל. רבינוביץ’, רקטור האוניברסיטה לשעבר, זוכה להכרה על פיתוחיו החדשניים בגנטיקה ובטכנולוגיות גידול. במהלך 25 השנים האחרונות, השקיע צוות הגידול של פרופ’ רבינוביץ’, מאמצים רבים שהביאו לפיתוח תעשיית זרעים רווחית בישראל.

הייצוא של זרעי עגבניות, בצלים ובצלצלים, אשר פותחו על ידי פרופ’ רבינוביץ’, וצוות המחקר, מניב הכנסות שנתיות של כ-50 מיליון דולר לחברות זרעים מובילות בארץ ובעולם, אשר משלמות תמלוגים נכבדים לאוניברסיטה העברית.

כיום, פרופ’ רבינוביץ’, מוביל את הפיתוח של פרויקט מיוחד לגידול שום, כמו גם את הפיתוח של טכנולוגיה לשיפור צמחים שיאפשר ליצרני זרעים להתאים בקלות כל מגוון צמחים לתנאים משתנים. שני הפרויקטים, נמכרו לאחרונה על ידי חברת יישום, זרוע המסחור הטכנולוגי של האוניברסיטה העברית, לחברות סטארט אפ שהוקמו על בסיס טכנולוגיות אלו.

במקום השני, מבין חברי הסגל של אוניברסיטה העברית, זכה השנה פרופ’ דן גזית, ראש המעבדה ל’ביוטכנולוגיה של השלד’ בקמפוס הרפואי של האוניברסיטה העברית, עבור שהביא לפריצת דרך בתחום של ’הנדסת רקמות’, שהתמקדה בהתחדשות רקמות שלד תוך שימוש בתאי גזע בוגרים המבודדים מ’מח העצם’ או מ’רקמת שומן’.

פריצת דרך זו היא פרי מחקר רב שנים שעשוי להביא פתרון לחולים רבים הסובלים מפגיעות קשות ב’שלד’. חברת TheraCell, סטארט אפ ביוטכנולוגי מקליפורניה, קנתה את הזכויות על מסחור טכנולוגיית תאי הגזע מחברת “יישום”.

ד”ר רענן פטאל מבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב, יקבל את הפרס השלישי, עבור פיתוח שיטה ל’השבחת תמונות’ המבוססת על דור שני של Wavelets. טכנולוגיה מבטיחה זו לשיפור החדות, נקנתה על ידי חברתAdobe, וכבר משולבת בתוכנת ה”פוטושופ” המובילה של החברה.

פרסי קיי, מוענקים מדי שנה מסגרת אירועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית, הטקס נערך היום (שלישי, ה-21 ביוני).

הפרסים, הוענקו לראשונה בשנת 1994 על ידי אייזק קיי מאנגליה, תעשיין בולט בתעשיית הרוקחות, במטרה לעודד חברי סגל, צוותי עובדים וסטודנטים של אוניברסיטה העברית, לפתח מתודות ופיתוחים חדשניים עם פוטנציאל מסחרי שיניב רווח לאוניברסיטה ולחברה.

“יישום”, היא חברת המסחור הטכנולוגי המובילה בעולם עם מוצרים בשווי של למעלה מ-2 מיליארד דולר, שצמחו באוניברסיטה העברית, ונמכרים ברחבי העולם כל שנה על ידי חברות.

מאז הוקמה ב-1964, חברת “יישום”, רשמה למעלה מ-7000 פטנטים המכסים יותר מ-2000 פיתוחים שצמחו באוניברסיטה העברית.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן