henoh_01.jpg
ארוחת בריאות
במהלך לימודי המדעים, התבקשו תלמידי כתות ט’ בתיכון חדרה להכין עבודת חקר בנושא תזונה נכונה. העבודה באה לסכם חלק ראשון של תוכנית הלימודים בנושא התזונה וחשיבותה לגוף האדם – תוכנית ייחודית לתיכון חדרה, אותה פיתחה היועצת פזית הק.
207X270_id=1738_01.jpg
העבודות הוצגו השבוע בלובי של אולם רנה שני וניתן היה להבחין, כי הושקעה בהן עבודה מירבית. בין הנושאים שטופלו ברצינות על ידי התלמידים: חשיבות התזונה בגיל ההתבגרות, שימושים של שום ברפואה, השפעת הג’אנק פוד על השמנת יתר אצל בני נוער, הקשר בין קפאין וקצב פעימות הלב, חשיבות ארוחת הבקר, אנורקסיה, צמחונות, נזקי העישון, הקשר בין שתיית יין לכאבי ראש, תזונה ומחלות גנטיות, דיאטה ועוד ועוד.
יש לציין, כי הנושא הנלמד, הקרוב לליבם של התלמידים, הפך את שיעור המדעים לפופולרי מאוד.
ביום שישי בשעה שהתלמידים האזינו להרצאה מסכמת בנושא תזונה מפי הרופאה הנפתית של חדרה, ד”ר בראונשטיין, טרחו מורי ורכזי השכבה על הפתעה לתלמידים – ארוחת בקר של בריאות באולם ההתעמלות.
300 תלמידי השכבה המופתעים נהנו מארוחה דשנה, כולה מוצרים טעימים ובריאים – לחמניות טריות, מעדני חלב, פירות וירקות.
רב המוצרים נתרמו על ידי מפעלים וחקלאים בסביבה. חב’ טרה סיפקה את מוצרי החלב, מועצת הירקות את הירקות הטריים, סלטי צבר את החומוס והטחינה, מפעלי גרנות – את הבננות ובית האריזה פרי שומרון את הפירות.
בתיאבון!
Add Comment