Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

חג שבועות: מטעמים חלביים לשבועות מהגליל באהבה

0
0
עוגת שמנת פירורים

אכילת מאכלי חלב הוא מנהג האופייני לחג השבועות. למנהג זה ניתנו הסברים רבים; הטעם האחד הוא שכאשר קיבלו בני ישראל את התורה לא יכלו לאכול מיד בשר, כי נדרשות לכך הכנות רבות והם לא היו ערוכים לכך, ועל כן אכלו מאכלי חלב. טעם נוסף הוא שבזמן מתן תורה בני ישראל מתעלים למדרגה הרוחנית הגבוהה של אדם הראשון קודם חטא עץ הדעת ואי אכילת בשר מסמל מעמד זה שכן לפני ימי נח היה אסור על בני האדם לאכול בשר. סימן נוסף הוא שחלב בגימטריה הוא 40, מספר המסמל את מעמד הר סיני, שכן על פי המסופר בתורה משה שהה בהר סיני 40 ימים.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

מנהג מקובל הוא לאכול חלב ביחד עם דבש שעל פי חז”ל נמשלו לתורה בפסוק “דבש וחלב תחת לשונך” בשיר השירים. כפרי הנופש ומלונות הגליל והגולן, מציעים מתכונים מיוחדים לחג השבועות, על טהרת מרכיבי החלב, להכנה ביתית.

עוגת שמנת פרורים – מצפה הימים

סיוון צפריר, קונדיטור מצפה הימים, ממליץ לקנח את ארוחת חג השבועות בעוגת שמנת פירורים עשירה וגבוהה, מרשימה למראה ולטעם.

מצרכים: תחתית ופרורים:

חומרים למילוי:

אופן הכנה:

תחתית: מערבבים במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, סוכר וחמאה לתערובת פרורית. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהופך לבצק.

משטחים 2/3 מהבצק בתוך תבנית. את השליש הנותר מניחים בתבנית נוספת. אופים את שתי התבניות בחום גבוה –c200 עד שהבצק משחים. את השליש הנוסף אופים קצת יותר ומקררים.

מילוי: מערבבים היטב (עם וו הגיטרה) בעזרת מיקסר את הסוכר, והחמאה, עד שהתערובת תפוחה וללא גושי סוכר. מוסיפים את הביצים, בהפרש של 3 דקות בין אחת מהשנייה (כדי להבטיח שלא יהיו גושים), מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצקים לתבנית עם תחתית הבצק האפוי. מפוררים את 1/3 הבצק הנותר ומפזרים על העוגה. מקררים למשך 6 שעות במקרר.?

║ מוזלי של בוקר

‘בית קפה קופי-ענן – מרום גולן’ ממוקם על פסגת הר בנטל (1200 מטר מעל פני הים), בקיבוץ מרום גולן שברמת הגולן, ממליץ לפתוח את הבוקר בגביע מוזלי רענן וצבעוני ועשיר בפירות העונה.

מוזלי בקופי ענן | צילום באדיבות בית הקפה קופי ענן

מצרכים:

אופן ההכנה:

מערבבים את היוגורט עם כל התוספות לבחירה לפי הטעם ושופכים את הדבש מלמעלה. ?

║ לחם פוקצ’ה עם גבינה

בצק לפוקצ’ה | צילום; עומר שביט

יפתח צפריר, שף מסעדת כפר הנופש גונן, ממליץ על מתכון פשוט להכנה לחם פוקצ’ה בתוספת גבינות.

המתכון מתאים גם להכנה עם ילדים.

מתכון ל-16 פוקצ’ות

מרכיבים:

אופן הכנה:

לשים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים עד שמכפיל את גודלו.

מכינים מהבצק עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים כל אחד על מצע מקומח בעזרת מארוך לצורה אליפטית. מניחים על הבצק הפתוח גבינות שונות לפי הטעם.

מכניסים לתנור לחום בינוני-גבוה, עד שהבצק משחים. ניתן להוסיף עם הגבינה תוספות נוספות: שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, רוטב עגבניות ועוד. ?

 עוגת גבינה מבית סבתא

מרים הוד מ‘מסעדת בית שלום’ בישוב מטולה, ממליצה על עוגת הגבינה מבית סבתא, אותה מגישה לאורחי המסעדה.

עוגת גבינה

מצרכים:

לשכבה עליונה

אופן הכנה:

מקציפים את החלבונים עם שני שליש כוס סוכר. מערבלים בעזרת מיקסר את שאר החומרים בנפרד עד לקבלת בלילה חלקה. ומוסיפים לחלבונים המוקצפים ומקפלים.

יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום של c150, כחצי שעה, עד שתופחת, מורידים את החום ל- c100 ומשאירים שעה וחצי נוספת בתנור. מוציאים ומצננים.

מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ומורחים על העוגה. לגיוון, ניתן להוסיף מעל קרם השמנת דובדבנים טריים או שוקולד. ?

חג לבן ושמח!

תגובות
0
0



Exit mobile version