החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל; במרץ 2011, קטנה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ- 1.2% לרמה של כ-764 מיליארדים. יתרת החוב של משקי הבית גדלה החודש בכ-4.5 מיליארדי ש”ח ועמדה בסוף מרץ על כ-344.5 מיליארדים, מזה כ-2 מיליארדים גידול ביתרת החוב לדיור.
בנק ישראל: בחודש מרץ 2011, קטנה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-1.2%
החטיבה למידע ולסטטיסטיקה, בנק ישראל, דווחה, אתמול (ראשון, 29.05.2011), כי מנתוני התפתחות החוב במשק – מרץ/אפריל 2011, עולה, כי בחודש מרץ 2011, קטנה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-9 מיליארדי ש”ח (1.2%) לרמה של כ-764 מיליארדים.
לדברי אנשי בנק ישראל, מקור הירידה בחוב בפירעון נטו של אג”ח בחו”ל ואג”ח לא סחיר בסך של כ-5 מיליארדי ₪, והשפעת ייסוף השקל אשר הקטינה את השווי השקלי של יתרת החוב בכ-7 מיליארדים; אלו קוזזו בחלקן ע”י גיוס חוב נטו בסך של כ-3 מיליארדים באמצעות הבנקים, והאג”ח הסחירות.
בחודש אפריל 2011, הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח), אג”ח בשווי של כ-2.5 מיליארדי ש”ח, כולן באג”ח סחיר. מתחילת שנת 2011, הסתכמו ההנפקות של המגזר העסקי בכ-12 מיליארדי ש”ח, כ-77% מהן באג”ח סחירות בבורסה בת”א.
◄ החוב של המגזר העסקי;
החוב של המגזר העסקי, בהשוואה בין יתרות החוב לבנקים, יש לקחת בחשבון, כי החל מחודש ינואר 2011, נכנסו לתוקפן הוראות חדשות של הפיקוח על הבנקים בנוגע להפרשה ל’חובות פגומים’;
• מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה, של בנק ישראל, נמסר, כי בחודש מרץ, קטנה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-9 מיליארדי ש”ח (1.2%) לרמה של כ-764 מיליארדים.
• מקור הירידה בחוב בפירעון נטו של אג”ח בחו”ל ואג”ח לא סחיר בסך של כ-5 מיליארדי ₪, והשפעת ייסוף השקל, שהקטינה את השווי השקלי של יתרת החוב בכ-7 מיליארדים; אלו קוזזו בחלקן ע”י גיוס חוב נטו בסך של כ-3 מיליארדים באמצעות הבנקים והאג”ח הסחירות.
• בחודש אפריל, הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג”ח בשווי של כ-2.5 מיליארדי ש”ח, כולן באג”ח סחיר. מתחילת שנת 2011, הסתכמו ההנפקות של המגזר העסקי בכ-12 מיליארדי ש”ח, כ-77% מהן באג”ח סחירות בבורסה של ת”א.
◄ החוב של משקי הבית;
• יתרת החוב של משקי הבית, גדלה החודש בכ-4.5 מיליארדי ש”ח, ועמדה בסוף מרץ על כ-344.5 מיליארדים.
• יתרת החוב לדיור, מסך החוב של משקי הבית גדלה בכ-2 מיליארדי ש”ח (1%) ועמדה בסוף מרץ על כ-241 מיליארדים. מתחילת השנה, גדלה יתרת החוב לדיור של משקי הבית בכ-3%.
• ביצועי המשכנתאות החדשות, בחודש מרץ, עמדו על כ-4.7 מיליארדי ש”ח, גבוה מממוצע הביצועים החודשי בשנה האחרונה – כ-4 מיליארדי ש”ח לחודש.
עם זאת, הנתונים לחודש אפריל, מצביעים על ירידה בהיקף נטילת משכנתאות חדשות, אך חשוב לציין, כי נתונים אלו תנודתיים וחשופים לעונתיות.
◄ עלויות החוב במשק;
• בחודש מרץ, גדל הפער בין הריבית על האשראי לריבית על הפיקדונות במגזר הלא צמוד בכ-0.1 נק’ אחוז, כתוצאה מעלייה גבוהה יותר של הריבית על האשראי הלא צמוד.
• בחודש מרץ, ירד ב-0.25 נק’ אחוז, המרווח בין תשואת מדד האג”ח הקונצרני הצמוד, תל בונד 60, לבין ממוצע תשואות האג”ח הממשלתיות הצמודות, והגיע לרמה של כ-1.2 נק’ אחוז.
יציין, כי מאז חודש יולי 2010, נרשמת מגמת ירידה במרווח זה, לאחר עלייה קלה ברביע השני 2010.
• בריבית על ’משכנתאות חדשות לא צמודות’ חלה בחודשים האחרונים עלייה, במקביל לעלייה בריבית בנק ישראל, ובתשואת האג”ח הלא צמוד בשוק.
בריבית על משכנתאות הצמודות למדד, חלה עלייה במקביל לתשואה על אג”ח צמודות.
מידע נוסף בנושא המופיע באתר בנק ישראל בדף יתרות האשראי במשק – קישור אל נתוני המשכנתאות.