אוניברסיטת חיפה, מעניקה את “אות המנהיגות” למנהיגים שהשפיעו באופן ייחודי על התפתחותה וחוסנה של המדינה ◄ נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ’ אהרון בן-זאב; “הלוואי ויהיו בישראל יותר מנהיגים משיעור קומתו של סטף”
אוניברסיטת חיפה, תעניק “אות המנהיגות” יוענק לתעשיין סטף ורטהיימר
“אות המנהיגות” יוענק לתעשיין סטף ורטהיימר, מטעם אוניברסיטת חיפה, כחלק מאירועי חבר הנאמנים ה-39 של האוניברסיטה שיתקיימו ב-31 במאי עד ה-2 ביוני 2011. האות, מוענק לורטהימר עבור תרומתו הרבה לכלכלה, לחברה ולביטחון של מדינת ישראל ועל תרומתו לקידום דו-הקיום בתוך ישראל ובין ישראל לשכנותיה.
אוניברסיטת חיפה, מעניקה את “אות המנהיגות” למנהיגים שהשפיעו באופן ייחודי על התפתחותה וחוסנה של המדינה; “פעילותו הרבה של סטף ורטהיימר, הכוללת פעילות עסקית, חברתית, ציבורית וביטחונית – הופכת אותו למועמד מושלם לקבלת ’אות המנהיגות’. הלוואי ויהיו בישראל יותר מנהיגים משיעור קומתו של סטף”, אמר נשיא האוניברסיטה פרופ’ אהרון בן-זאב.
סגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים באוניברסיטת חיפה, מר עמוס גבר, הוסיף, כי; “סטף ורטהיימר, הינו הדוגמה למנהיגות שנבנית מנחישות, התמדה והתווית דרך. זוהי מנהיגות של אדם שידע להציב לעצמו יעדים ולדבוק בהם.
מנהיגות של פורץ דרך ולא של מי שהולך בעקבותיהם של אחרים. אלה הערכים שאוניברסיטת חיפה גאה להטמיע בקרב הסטודנטים, החוקרים והעובדים שלה”.
סטף ורטהימר, נולד בשנת 1926 בגרמניה. כשהיה בן 10 נמלט עם משפחתו לישראל מאימת המשטר הנאצי. הוא שירת בחיל האוויר הבריטי במלחמת העולם השנייה, עם תום המלחמה הצטרף לפלמ”ח, וכבר שם הצטרף לתעשייה הצבאית של הפלמ”ח והחל לעבוד בפיתוח כלי נשק.
בשנת 1952, הקים בית מלאכה קטן בחצר ביתו לייצור סכינים וכלים לחיתוך מתכות, בית מלאכה שהפך מאוחר יותר לחברת “ישקר”, העוסקת בייצור כלי חיתוך למתכת המורכבים במכונות לעיבוד שבבי. החברה גדלה והתפתחה והיא כיום אחת משתי החברות הגדולות בעולם בתחומה.
בשנת 2006, קיבלה החברה את “תו המצוינות” הגבוה ביותר כשאיש העסקים והמיליארד האמריקאי וורן באפט, רכש את השליטה בחברה.
השילוב שבין עסקים ומדינה, החל עוד בשנת 1967, כשבעקבות האמברגו הצרפתי על ישראל החלה ישקר לפתח להבים למנועי מטוסים. צעד זה היה הראשון במהלך שבסופו חיל האוויר לא הסתמך עוד על חברות זרות ביבוא להבים. בשנת 1981, הקים ורטהימר בתפן שבגליל את גן התעשייה הראשון מבין חמישה שהקים בישראל.
חלק מהמטרות של גני התעשייה הן לאפשר חממה לעסקים בראשית דרכם ולחזק את הפריפריה. ביום העצמאות ה-58 של מדינת ישראל הוא נבחר להדליק משואה, עבור תרומתו לפיתוח הגליל.
ורטהיימר, כיהן כחבר מועצה בעיר נהריה, חבר ב’כנסת ישראל’ מטעם רשימת ד”ש, ובעוד תפקידים ציבוריים והתנדבותיים רבים. הוא זכה ב’פרס ישראל’ בשנת 1991 על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה ובתואר ’יקיר הגליל’ בשנת 2007 מטעם המשרד לפיתוח הנגב והגליל.