Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

ל”ג בעומר – מטעמי מדורה מיוחדים ופשוטים להכנה עם ילדים

0
0
ל”ג בעומר – מטעמי מדורה מיוחדים ופשוטים להכנה עם ילדים

בל”ג בעומר נוהגים ילדים ובני נוער להדליק מדורות גדולות, בהן מקובל להכין תפוחי אדמה (על ידי עטיפתם בנייר אלומיניום והשלכתם לתוך האש) ולערוך פיקניק. כיום יש הכוללים גם “על האש” ושתייה אלכוהולית. סביב חלק מהמדורות עורכים משחקי חברה, שירה בציבור, סיפורי צ’יזבטים. לעתים המדורות נמשכות עד שעות הלילה המאוחרות. יפתח צפריר, מציע מתכונים פשוטים ורעיונות מקוריים להכנה עם הילדים לשדרוג מטעמי המדורה

סלט פירות חם מהמדורה

מצרכים:

מבחר מפירות העונה חתוכים לקוביות או פלחים
דבש/ סילאן
פירות יבשים,מו צימוקים, דבלים, משמש, שזיף ועוד.
אגוזים (לא חובה)
שוקולד (לא חובה)
פירות יער (לא חובה)
גלידת וניל (לא חובה)
סיר פוייקה (קדירת ברזל)

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר פוייקה מבחר מפירות העונה פלחים, מוסיפים דבש או סילאן.

מניחים את הסיר במדורה למשך 15 דקות (מערבבים מידי פעם).

מומלץ לפזר אגוזים, שוקולד ופירות יער ולהגיש בתוספת גלידת וניל.

לחם אינדיאני

המצרכים:

1 קילו קמח
3 כפות שמרים
3 כפיות מלח
1 כף סוכר
3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

הכנת בצק ללחם אינדיאני

מכינים עם הילדים בצק: בקערה מערבבים את כל חומרי הבצק, עדל קבלת עיסת בצק, לשים, מתפיחים מתחת מגבת עד שהבצק מכפיל את נפחו.

פותחים אותו על מצע מקומח בעזרת מערוך או רק עם הידיים.

מגלגלים את הבצק על מקל ארוך, אותו מחזיקים מעל המדורה. את הבצק ניתן להצמיד למקל במספר אופנים: ככדור עגול, כנחש מגולגל על המקל וכו’.

מסובבים באיטיות את המקל עם הבצק מעל המדורה במשך 3-4 דקות ואוכלים.

לחם פוקצ’ה עם תוספות

המצרכים:

1 קילו קמח
3 כפות שמרים
3 כפיות מלח
1 כף סוכר
3 כוסות מים פושרים

למלית לפי בחירה:

עשבי תיבול
בצל
פלפלים קלויים
פטריות
גבינות לפי הטעם

אופן ההכנה:

פוקצ’ה

מכינים עם הילדים מבעוד מועד את הבצק יוצרים עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מערוך או רק עם הידיים לצורה אליפטית

מפזרים על הבצק תוספות לפי הטעם: שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד. מניחים על סאג’ מעל המדורה עד שבצק מתחיל להשחים.

ניתן גם להכין פיצה באופן זה- למרוח על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, לפזר גבינה וזיתים.

תפוח אדמה ממולא כל טוב

המצרכים:

תפוח אדמה גדול
ביצה
גבינה צהובה
שום או בצל
תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

פונדו מרשמלו

חוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה- בשני הצדדים, לצורה קעורה. שוברים פנימה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה).

ניתן להוסיף לביצה מרכיבים נוספים, כל אחד לפי טעמו כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל וכו’ מצמידים (סוגרים) את שני צידי תפוח האדמה ועוטפים טוב טוב בנייר כסף.

זורקים למדורה את תפוח האדמה הממולא, כעבור שעה מוציאים ומתענגים על הטעם!

לקינוח- פונדו שוקולד עם מרשמלו צרוב על שיפוד

משפדים מרשמלו על קצה שיפוד ומכניסים למספר שניות לאש. מחממים על סאג’ המדורה סיר קטן עם שמנת מתוקה ושוקולד (אם אין סאג’, אפשרי גם להכין בבית ולהוציא לילדים למדורה) טובלים את השיפוד עם המרשמלו בסיר השוקולד המומס (עושים קצת “פו” כי זה חם…) ואוכלים!

תגובות
0
0



Exit mobile version