דילוג לתוכן
בנקים

בנק ישראל, פרסם תנאי ההליך התחרותי לעיצוב שטרות הכסף החדשים

0
0

לראשונה, יקיים בנק ישראל, תחרות פומבית בקרב מעצבים גרפיים לעיצוב סדרת שטרות הכסף החדשה, שהחלטה של הנגיד פרופ’ סטנלי פישר על הנפקתה התקבלה בבנק, ואושרה על ידי הממשלה
בנק ישראל, פרסם תנאי ההליך התחרותי לעיצוב שטרות הכסף החדשים
בנק ישראל, פרסם תנאי ההליך התחרותי לעיצוב שטרות הכסף החדשים

בנק ישראל, פרסם היום (ראשון) את תנאי ההליך התחרותי לעיצוב שטרות הכסף החדשים של מדינת ישראל. זאת לראשונה, בה יקיים בנק ישראל, תחרות פומבית בקרב מעצבים גרפיים לעיצוב סדרת שטרות הכסף החדשה, שהחלטה על הנפקתה התקבלה בבנק, ואושרה על ידי הממשלה.

כידוע, בנק ישראל, ינפיק סדרה חדשה של שטרות למדינת ישראל, אשר תחליף את הסדרה הנוכחית, הקיימת במחזור החל משנת 1999. השטרות, יעוצבו מחדש ויישאו סימני ביטחון מתקדמים.

בסולם ה’עריכים’, לא יחול שינוי, כך שגם סדרת השטרות החדשה תכלול ארבעה עריכים; 20, 50, 100, ו- 200 שקלים חדשים.

לאחרונה, אישרה הממשלה את החלטת הנגיד פרופ’ סטנלי פישר, לאמץ את המלצת הוועדה הציבורית לתכנון שטרי כסף, מעות ומטבעות זיכרון לגבי הדמויות שיופיעו על גבי השטרות החדשים; על השטר של 20 שקלים חדשים – המשוררת רחל בלובשטיין; על השטר של 50 שקלים חדשים – המשורר שאול טשרניחובסקי; על השטר של 100 שקלים חדשים – המשוררת והסופרת לאה גולדברג; על השטר של 200 שקלים חדשים – המשורר נתן אלתרמן.

אל הנוסח המלא של ההליך מופיע באתר בנק ישראל, לחצו כאן.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77