במסגרת תפקידה תפעל ד”ר לאופר סגנית ומ”מ ראש עיריית נתניה, הממונה על החינוך בנתניה, לתוספת תכנים המתאימים לבתי הספר הדתיים והממלכתיים דתיים ◄ ד”ר לאופר: “אני שמחה לקחת חלק בתהליך זה ובטוחה כי במינוי החדש אוכל להשמיע גם את הצד של בתי הספר הדתיים ששואפים לתרבות איכותית ללא פשרות מבחינה חינוכית וערכית”
נתניה: ד”ר אביטל לאופר, סגנית ומ”מ ראש העיר, מונתה לחברה בוועדת סל תרבות ארצי
שר החינוך מר גדעון סער, מינה את סגנית ומ”מ ראש עיריית נתניה, ד”ר אביטל לאופר, להיות חברה בוועדת סל תרבות ארצי. זאת לאחר שד”ר לאופר, הממונה על החינוך בנתניה, שוחחה עם השר והביעה דעתה לפיה לתלמידי החינוך הדתי והממלכתי דתי אין די מענה בהיצע שמעניק סל התרבות הארצי לתלמידים.
מערכת החינוך בעיר נתניה, ועמותת היכל התרבות העירוני זוכות בשנים האחרונות להישגים יוצאי דופן. הכותרת; “חינוך לתרבות” הפכה כבר מזמן לממשית; יותר ויותר תלמידים נחשפים לתרבות איכותית וגבוהה, במסגרת “סל תרבות”, החל מגן הילדים ועד כיתה י”ב. “התלמידים של היום הם צרכני התרבות של המחר”, אומרת הסיסמא שכבר הפכה הלכה למעשה.
ההישגים החינוכיים והתרבותיים, הינם פועל יוצא להחלטת ראש עיריית נתניה הגב’ מרים פיירברג-איכר, ד”ר לאופר, וחברת מועצת העיר הממונה על התרבות והאירועים שושנה (צ’וצ’י) זילברברג, להציב את ה’חינוך לתרבות’ בצמרת סולם העדיפויות העירוני. לכך, מצטרף פועלם של קברניטי החינוך והתרבות בנתניה, ומנהלי בתי הספר, שרואים חשיבות רבה בחשיפת התלמידים לתחומי האמנות השונים במהלך שנות לימודיהם – חשיפה המזמנת הכרות עם תרבויות שונות, הרחבת האופק התרבותי שלהם והעמקת חווייתם האמנותית.
לאחרונה, בשיחה שקיימה עם השר סער, אמרה לו ד”ר לאופר, כי למרות שההיצע לבתי הספר במסגרת ’סל תרבות ארצי’, הינו איכותי ונרחב, רבים מבתי הספר הדתיים והממלכתיים דתיים אינם מוצאים די מענה בהיצע התרבותי.
בתגובה הציע השר סער, כי ד”ר לאופר, תהיה חברה בוועדת סל תרבות ארצי, הקובעת את ההיצע התרבותי ממנו בתי הספר יכולים לבחור. במסגרת תפקיד זה, תוכל ד”ר לאופר להשפיע מאוד על הנושא ואף לפעול באופן נמרץ לכך שתוצענה יותר הצגות שתתאמנה לבתי הספר הדתיים והממלכתיים דתיים.
ד”ר לאופר, התייחסה השבוע לנושא; “מאז כניסתו של גדעון סער לתפקיד שר החינוך ניתן לראות מגמה של חיזוק החינוך הערכי שאיננו מפחד מחינוך התלמידים גם לציונות ול’מורשת ישראל’.
אני שמחה לקחת חלק בתהליך זה ובטוחה, כי במינוי החדש – אוכל להשמיע גם את הצד של בתי הספר הדתיים ששואפים לתרבות איכותית ללא פשרות מבחינה חינוכית וערכית”.
Add Comment