בעקבות העלייה הנמשכת במחירי הדלק בישראל, מציע נשיא איגוד לשכות המסחר, עו”ד אוריאל לין, לשר האוצר דר’ יובל שטייניץ, כי; “כנגד כל העלאה במחיר הדלק תהיה הפחתה מקבילה ובסכום שווה של הבלו על הדלק. למהלך זה לא תהיה פגיעה בהכנסות המדינה ממסים”
נשיא איגוד לשכות המסחר, דורש משר האוצר: לקבע מחירי הדלקים לרכבים בשנת 2011
נשיא איגוד לשכות המסחר, עו”ד אוריאל לין, פנה היום (ראשון, 01.05.2011) בדחיפות אל שר האוצר ד”ר יובל שטייניץ, בדרישה לשמור על יציבות מחירי הדלקים לסוגיהם לכלי רכב לאורך שנת 2011, על אף התייקרויות מחירי הדלק הגולמי.
לין, אומר, כי; “הרכבים, מהווים כלי עבודה לכל דבר ואין להתייחס אליהם בדרך אחרת. אם בגלל ההעלאות התכופות במחירי הדלקים, מאות אלפי עובדים לא יוכלו להשתמש ברכביהם, משמעות הדבר היא; בזבוז שעות עבודה רבות ועלות גבוהה ביותר למשק. באופן מיוחד, משמעות הדבר היא פגיעה ישירה ב’מגזר העסקי’ שמנהל ציי רכב רבים לצורך אספקת מוצרים ושירותים, שעלות השימוש ברכב, מהווה חלק מהותי מתקציבם השוטף”.
נכון להיום, עומד המחיר ל’ליטר בנזין’ על 7.62 ₪, כאשר מרכיב המיסים (בלו + מע”מ) מגיע ללא פחות מ- 3.97 ₪ שהם 52% מסך המחיר.
נשיא איגוד לשכות המסחר, עו”ד אוריאל לין, ששימש בעבר כ’ממונה על הכנסות המדינה ממיסים’, מציע לשר האוצר, כי כנגד כל העלאה במחיר הדלק, תהיה הפחתה מקבילה ובסכום שווה של ה’בלו’ על הדלק.
בשנה האחרונה, עמדו הכנסות המדינה ממסי דלק על כ- 15 מיליארד ₪, המהווים כ-7.5% מכלל הכנסות המדינה ממסים. לדעת לין, ניתן לבצע מהלך זה מבלי לפגוע בהכנסות המדינה ממסים בהתאם לתקציב 2011 בשלוש דרכים;
הראשונה, בחינה מחודשת של שורת הטבות המס או פטורים ממס. כך לדוגמא, אין שום הגיון מדוע עובד חברת חשמל מקבל שיעור מס הכנסה מופחת על עבודה במשמרת שנייה ושלישית בעוד שאחיות העובדות במשמרות לילה בבתי חולים לא מקבלות הטבת מס דומה.
השנייה, אכיפה מוגברת בגביית מסים, ובעיקרה הקפדה ושכלול כל מערכת ניכוי במקור.
והשלישית, באמצעות העלאת הכנסות המדינה ממיסים אחרים (הנפרדים מהמס על הדלק) לאור צמיחת המשק וירידת נתוני האבטלה.
לין, הדגיש בפני שר האוצר, כי להעלאת מחירי הדלק אפקט פסיכולוגי חזק, המערער את תחושת היציבות במשק על כן, לדבריו; “חשוב להנהיג מדיניות נכונה שתייצב את מחירי הדלק, ושהודעה על מדיניות זו, תצא באופן דחוף ככל האפשר”.
כמו כן, הוסיף נשיא איגוד לשכות המסחר, כי; “העלאת מחירי הדלקים, תביא גם לצמצום השימוש ברכבים, דבר שישפיע ישירות על ירידת הכנסות המדינה מן הבלו על דלקים”.
* בלו (מס), בְּלוֹ, הוא מס עקיף המוטל על רכישת מוצרים מייצור מקומי (להבדיל ממכס המוטל על מוצרי יבוא).
הבלו, תורם להכנסות המדינה, אך מטרתו העיקרית היא צמצום הצריכה של המוצרים שעליהם הוא מוטל. בהתאם לכך מוטל הבלו על מוצרי טבק, משקאות אלכוהוליים ודלק.
המידע על (על בלו (מס), הובא באדיבות ויקיפדיה