מודיעין

משרד התמ”ת, הביא לביטול פיטורי 21 מעובדי רשת “כמעט חינם” בסניף מודיעין

0
0

הישג לנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד התמ”ת, בפרשת “כמעט חינם” ◄ ביה”ד האזורי לעבודה בתל אביב; “פיטורי עובדי הרשת בטלים, יקבע שימוע לכל אחד מהעובדים בנפרד לפי חוק ◄ העובדים, ימשיכו לקבל שכרם עד לפיטוריהם, ככל שיהיו כאלה ◄ שר התמ”ת, שמחון; “ההחלטה שולחת מסר למעסיקים שהמדינה לא תסבול הפלייה על רקע לאום”
משרד התמ
משרד התמ”ת, הביא לביטול פיטורי 21 מעובדי רשת “כמעט חינם” בסניף מודיעין

ביום 30.3.11, הגישה נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה לבית הדין לעבודה בת”א, בקשה לביטול החלטה על פיטוריהם והשבתם העובדים לאלתר לעבודה, של 12 עובדים ערבים בסניף מודיעין של רשת המזון “כמעט חינם”, שפוטרו, וזאת בשל חשש להפליה מחמת לאום.

בעקבות פנייתם של עובדי הסניף אל נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, בסוף השבוע האחרון, נתגלה, כי רשת המזון “כמעט חינם” פיטרה את כל העובדים הערבים, 21 במספר, שעבדו בסניף מודיעין שלה על פיטוריהם. מכתבי הפיטורין, שנוסחם זהה, נמסרו לכל העובדים בליל שבת לבתיהם.

בעקבות פנייתם, פנתה נציבת שוויון ההזדמנויות בעבודה במחוז ירושלים והדרום אל רשת “כמעט חינם” על מנת לקבל תגובתם לטענה בדבר חשד, לכאורה, לקיומה של אפליה על רקע לאום בפיטורי העובדים ואולם תשובת הרשת לא שכנעה עד כה בדבר אי קיומה של אפליה, ולפיכך, הוגשה הבקשה לבית הדין. הבקשה הוגשה על ידי עו”ד אינה דויד-סולטנוביץ’, ונכתבה בעזרתה של המתמחה ענבר ברקוביץ’-אפרים.

הבוקר (א’ – 10.4.11) התקיים דיון בפני כבוד השופטת רוית צדיק, ב’בית הדין האזורי לעבודה’ בעיר תל אביב, בבקשה שהגישה עו”ד דויד-סולטנוביץ’ לצו מניעה זמני לפיטורי עובדים ערבים בסניף מודיעין של רשת “מחסני כמעט חינם”.

השופטת, פתחה את הדיון בביקורת על הרשת, על כך שכל העובדים הערבים פוטרו באבחה אחת ללא שימוע.

על אף שרשת “כמעט חינם”, צירפה 14 תצהירים, לפיהם בסניף שררה אווירת אלימות מצד העובדים הערבים, לא הובאו הוכחות, לכך, כי היה טיפול/בירור/ שימוע למי מהעובדים באף שלב. כב’ השופטת, הדגישה שעוד טרם נבחנת שאלת ההפליה, הרי שיש כאן פסול בהתנהלות.

ממידע שהגיע אל נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, ב’משרד התמ”ת’, עולה, כי שינוי ביחס לעובדים הערבים החל לפני כחצי שנה, עם כניסתו לתפקיד של מנהל חדש, שהחל להתנכל לעובדים. עובדים המועסקים כשנתיים בסניף, והעסקתם קדמה לכניסת המנהל החדש, דיווחו, כי לא התמודדו מעולם עם טענות דומות בעבר.

רשת המזון כמעט חינם, טענה כי העובדים, השרו אווירת אלימות, העובדים באמצעות הנציבות, טענו, כי ישנה תחושת רדיפה ודה-לגיטימציה של העובדים ה’ערבים’.

כך למשל בתגובה הראשונה של הרשת, נכתב, כי; “העובדים, הסתובבו בסניף לאחר הטבח במשפחת פוגל בישוב איתמר, והתהדרו, כי הם מהווים חלק מקבוצת הרוצחים”.

בשלב התצהירים, התברר, כי לכל היותר מדובר בעובד אחד, וגם כאן לא הובא תצהיר של מי ששמע ממקור ראשון “התרברבות” זו, כך שבעצם הכול מבוסס על שמועות.

שר התמ”ת, מר שלום שמחון, המחזיק גם ב’תיק המיעוטים’, בירך על החלטת בית הדין לעבודה, ועל פעילות נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, ואמר, כי; “ההחלטה שולחת מסר ברור למעסיקים שהמדינה לא תסבול הפלייה על רקע לאום”.

“אנו רואים חשיבות רבה בקליטת עובדים מ’המגזר הערבי’, בשוק התעסוקה” אמר השר שמחון, וסיכם; “ונמשיך לפעול למניעת כל אפליה כנגדם”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן