Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

משרד החקלאות, מפרסם לחג הפסח, נתוני צריכה ומחירים מומלצים של דגים ו-ביצים

0
0

כמה תשלמו על דגים טריים בחג הפסח הקרוב? ◄ כמה ביצים תרכשו לקראת החג? ◄ משרד החקלאות, ארגון מגדלי דגים, ו’מועצת הלול’, מפרסמים המחירים המומלצים לצרכנים ואת נתוני הצריכה

משרד החקלאות, מפרסם לחג הפסח, נתוני צריכה ומחירים מומלצים של דגים ו-ביצים

משרד החקלאות, מפרסם את נתוני צריכה של המאכלים הפופולאריים בחג הפסח הקרוב, תשע”א, ומהם עולה, כי לקראת פסח, עולה צריכת הדגים הממוצעת ב- 75% וצריכת הביצים הממוצעת עולה בכ- 10%.

יצוין, כי בחודש ממוצע, צורך הישראלי, כ- 10 ק”ג דגים, כשהוא מעדיף במרבית חודשי השנה לאכול דג אמנון ובפסח הדג המועדף, הינו; קרפיון.

באשר לצריכת הביצים, עולה, כי הישראלי, צורך, כ- 240 ביצים בממוצע בשנה, כשמתברר, שהוא מעדיף לצרוך ביצים דווקא בגודל רגיל. ביצי חופש, וביצים אורגניות, נוחלים מפלה קשה בצריכה, בניגוד גמור להילה ולערכים התזונתיים שקושרים להן.

★ דגים

משרד החקלאות ופיתוח הכפר, ו’ארגון מגדלי דגים’, מפרסמים לקראת חג הפסח נתונים על ענף הדגים: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 800 גרם דגים, ואילו בחודש חג הפסח נוסקת הצריכה ל- 1,400 גרם לאדם בפסח בלבד. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. צריכת דגי קרפיון, קופצת פי 2. הממוצע השנתי של צריכה לנפש עומד על 10 ק”ג (כ- 800 גרם דגים לחודש).

לקראת חג הפסח, נערכו מכוני התערובת ומגדלי הדגים להזנת הדגים במזון כשר לפסח, והחל מחודש לפני החג מוזנים הדגים במזון כשר, על מנת להבטיח שיתאימו לארוחת החג.

השנה, צפויים להימכר בתקופת הפסח כ- 1,100 טון קרפיונים, כ- 800 טון דגי אמנונים, וכ- 300 טון דגי “בורי”, בדומה לצריכה בשנה הקודמת.

בנוסף, ישווקו לרגל חג פסח הקרוב גם כ- 600 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ודג אדמונית. בסך הכל, צפוי הביקוש בפסח הזה 2011, לעמוד על כ- 2,800 טון דגים, עלייה של כ- 17% בהשוואה לשנה הקודמת בה עמד הביקוש על כ- 2,400 טון.

כמו כן, ישווקו השנה גם פילה טרי של דגים שונים, בהם; בורי, אמנון, אדמונית, מוסר, פורל, ודג קרפיון, בכמויות של כ- 20 טון.

בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-800 גרם דגים, בחג הצריכה קופצת פי שתיים

ישראלים, מעדיפים במרבית חודשי השנה לאכול דג אמנון, ובפסח הדג המועדף הינו; קרפיון. המחיר המומלץ לצרכן (כולל מע”מ), לדג האמנון, ינוע בין 25 – 28 ₪ לק”ג (בגדלים קטן ועד ענק).

המחיר המומלץ לצרכן לדגי קרפיון, ינוע בין 22 – 25 ₪ לק”ג, והמחיר המומלץ לצרכן לדגי בורי, ינוע בין 30 – 38 ₪, בטווח הגדלים קטן ועד ג’מבו, מעט גבוה יותר ממחירי השנה הקודמת לדג זה.

הצריכה המקומית לנפש, נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות, אך יחד עם זאת, צריכת הדגים לא השתנתה לאור המיתון, וניתן לייחס זאת, ככל הנראה, למרכיבים הבריאותיים של הדגים.

בישראל, הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ- 10 ק”ג בשנה לעומת מדינות הים התיכון, הצורכות 20 – 40 ק”ג לנפש, בארץ השמש העולה; יפן, בה צורכים 60 ק”ג לנפש ואילו האמריקאים צורכים רק 6 – 7 ק”ג לנפש לשנה.

◄ דגי אמנון מנצחים

על פי נתוני משרד החקלאות, בשנת 2010, צרכנו כ- 74,000 טון דגים, מהם כ- 24,000 טון מייצור מקומי וכ- 50,000 טון מייבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף (כ- 24,000 טון) נחלק לשלושה מקורות; חקלאות מים (מדגה) כ- 19,300 טון, דייג, כ- 2,500 טון וחקלאות ימית, כ- 2,200 טון.

לפי נתוני 2010, רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון (כ- 8,000 טון לשנה), במקום השני הקרפיון (כ- 6,500 טון לשנה), דניס (כ- 4,000 טון), דג בורי (כ- 2,500 טון), דג כסיף (כ- 1,000 טון), סרדין כנרת (כ- 400 טון), דג פורל (כ- 500 טון) ודגי באס (כ- 300 טון).

★ ביצים

משרד החקלאות ופיתוח הכפר, ו’מועצת הלול’, מפרסמים לקראת חג הפסח, נתונים על ענף הביצים; בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 20 ביצים, ואילו בחודש חג הפסח, עולה, הצריכה בכ- 10%, לכ- 22 ביצים לאדם בפסח בלבד. בסך הכול צורך ישראלי, מדי שנה כ- 240 ביצים.

צפויות להימכר בתקופת הפסח כ- 70 מיליון ביצים, צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר

השנה, צפויות להימכר בתקופת הפסח כ- 70 מיליון ביצים, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. עיקר הביקוש, יענה על ידי יצור ביצים ישראלי, ואילו כ- 10% מהביקוש יענה באמצעות יבוא ממוקד לכבוד חג הפסח מ… טורקיה.

◄ ביקוש נמוך לביצי חופש, וביצים אורגניות

הישראלים, מתברר, מעדיפים לצרוך ביצים, דווקא רגילות, בעיקר בגדלים; L, ו-XL, כאשר 98% מן הצריכה היא של ביצים רגילות, ו- 2% בלבד מצריכת הביצים בישראל היא של ביצי חופש, וביצים אורגניות.

מחירה של אריזת 12 ביצים רגילות הוא מפוקח, ונע בין 12.75 ₪ לאריזה של ביצים בגודל XL ל- 10.40 ₪ לאריזה של ביצים בגודל M. מחירן של ביצי חופש, וביצים אורגניות, יכול להגיע לכדי 20 ₪. אולי זו, הסיבה לצריכה הנמוכה.

בישראל, מיוצרות מדי שנה כ- 1.8 מיליארד ביצים על ידי כ- 3,000 מגדלים המתגוררים ברובם באזור הצפון.

הצריכה המקומית לנפש, יחסית גבוהה לעומת הצריכה במדינות אחרות, ישראל, נמצאת במקום הרביעי בעולם, אחרי יפן, צרפת, וארה”ב.

בישראל, הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ- 240 ביצים בשנה, לעומת יפן שניצבת בראש הרשימה עם כ- 350 ביצים לנפש בשנה.

תגובות
0
0



Exit mobile version