25 תושבים, מקשישים ועד בני-נוער, נפטרו עד כה מהמחלה. במהלך הכנת התחקיר, מציינים כותביו, נוספו לרשימת חולי הסרטן עוד 20 תושבים, שלא נכללו במניין החולים הראשוני. תושבים נוספים התלוננו על שכיחות גבוהה של אירועים מוחיים. חלקם סובלים מכאבים תמידיים באוזניים, שגוברים או נחלשים, לטענתם, בהתאם לעוצמת השידורים מהתחנה.
תחקיר “7 ימים” של “ידיעות אחרונות” חושף בגיליונו החדש: כי במשך עשרות שנים ספגו תושבי מושב פורת שליד אבן יהודה, קרינה מאנטנות ענק של רשות השידור. עשרות מקרי סרטן, התגלו במושב.
כתבי המוסף שוש מולא ועופר פטרסבורג, מדווחים, כי עשרות מקרי סרטן לא מוסברים התגלו במושב פורת, שנמצא בצל אנטנות ענק של רשות השידור בשרון. “זה כאילו שמלאך המוות פקד פה בית אחרי בית, והשאיר אחריו הרס וחורבן”, אמר עו”ד דוד מנע, שמייצג 40 מאנשי המושב, אשר לקו באופן מסתורי בסרטן, כולם ב-15 השנים האחרונות. מרביתם סובלים מגידולים בראש ומלוקמיה (סרטן הדם). כעת הם מתארגנים להגשת תביעה.
25 תושבים, מקשישים ועד בני-נוער, נפטרו עד כה מהמחלה. במהלך הכנת התחקיר, מציינים כותביו, נוספו לרשימת חולי הסרטן עוד 20 תושבים, שלא נכללו במניין החולים הראשוני.
תושבים נוספים התלוננו על שכיחות גבוהה של אירועים מוחיים. חלקם סובלים מכאבים תמידיים באוזניים, שגוברים או נחלשים, לטענתם, בהתאם לעוצמת השידורים מהתחנה.
מושב פורת ממוקם חמישה ק”מ ממזרח לאבן-יהודה. הוא נוסד ב-1950 על ידי עולים מטריפולי (שבלוב) ומתגוררים בו כיום כ-450 תושבים. ב-1962 הוקמה באזור תחנת הממסר “הלל”, לשידור ולקליטת שידורי רדיו מארצות ערב והמזרח.
הכתבה תתפרסם מחר (ו’) במוסף “7 ימים” של ידיעות אחרונות.
לתקציר התחקיר: “סרטן בלב השרון” – לחץ כאן