סורבה ריחני זה מוגש בתוך מלון חלול שתוכו הוצא ממנו, מקושט בפטל ותלתלי שוקולד איכותי, למתכון זה רצוי להשתמש במלון כתום אך אם אין בהישג יד כל מלן אחר יתאים, כמות הסוכר במתכון תיקבע על פי מתיקות המלון
המצרכים:
(ל-6 סועדים)
לסירופ הסוכר:
400 גרם סוכר
400 מ”ל מים
לסורבה:
2 מלונים (750 גרם כל אחד)
175 גרם שוקולד חתןך לקוביות קטנות
225 גרם פטל או תות
הכלים הנדרשים:
מכשיר ביתי להכנת גלידה
קערה מקוררת היטב בפריזר עבור הסורבה
אופן ההכנה:
לסירופ:
להכניס המים והסוכר לסיר קטן להביא לרתיחה על אש קטנה, במשך 1-2 דקות, לכבות את האש ולצנן במי קרח.
כדי ליצב את המלונים בעת חיתוכם, יש להכניס את מחצית המלון לקערה, כשחציו הפתוח בולט כלפי מעלה, יש לנקות היטב ולהרחיק את הגרעינים ואת בשר המלון להוציא בעזרת כף, את בשר המלון ואת מיץ המלון לבלנדר ות קליפות המלון להקפיא.
ערבב יחד את מחית המלון והסירופ הצונן, העבר למתקן להכנת גלידה, והקפא בהתאם להוראות היצרן, העבר את הסורבה לקערה שהוקפאה והקפא עוד כשעה עד שתתקשה.
הכנת תלתלי שוקולד:
צקי מים לסיר בינוני בגובה 2-2.5 ס”מ והביאי לנקודת רתיחה, הכניסי את קוביות השוקולד לסיר קטן יותר (מתקן בן מרי) ותני לשוקולד להתמוסס ללא עירבוב, הסירי את הסיר מהאש והקציפי את השוקולד נמרצת עד לקבלת שוקולד במרקם חלק ומבריק.
בעזרת סכין מריחה, מרחי את השוקול בשיכבה בעובי של 3 מ”מ על משטח שיש או נייר אפיה, כאשר השוקולד מוצק אך לא שביר להפריד אותו מהמשטח ועצבי צורת תלתלים.
להגשה:
מקמי את קעריות קליפת המלון על מגש, הערימי בתוכם את כדורי הסורבה, קשטי בפטל או תותים ובתלתלי השוקולד.
להנאתכם.
Add Comment