Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

נשיא איגוד לשכות המסחר, אל שר האוצר: בטל מיד העלאת הבלו על הבנזין והסולר

0
0

בעקבות העלייה המטאורית במחירי הדלק בישראל, העלאת הבלו על הבנזין ו’הסולר’, שנכנסה לתוקף בתחילת השנה, טוען; “לא ייתכן, ש’הצרכן’, יימצא במצב שהוא מוכה פעמיים – פעם אחת, עליו לשאת בהתייקרויות מחירי הדלקים, ופעם שנייה, עליו לספוג את העלאת הבלו והמע”מ”.

נשיא איגוד לשכות המסחר, אל שר האוצר: בטל מיד העלאת הבלו על הבנזין והסולר

נשיא איגוד לשכות המסחר, עו”ד אוריאל לין, דורש משר האוצר דר’ יובל שטייניץ, לבטל מיידית את העלאת הבלו על הבנזין והסולר שנכנסה לתוקף בתחילת השנה. לטענתו; “זהו שיעור מס דמיוני, העלאת הבלו על הדלק הינה מהלך שרירותי ובלתי מוצדק, שנעשה בעיתוי אומלל מבלי להתחשב בנסיבות הכלכליות וההתרחשויות בעולם. וחובה לבטלו”.

“משרד האוצר, מכה את הצרכן הישראלי פעמיים – פעם אחת, על הצרכן לשאת בהתייקרויות מחירי הדלקים, ופעם שנייה, עליו לספוג את העלאת ה’בלו’, ו’המע”מ’. באופן מיוחד, משמעות הדבר היא פגיעה ישירה במגזר העסקי שמנהל ציי רכב רבים באספקת מוצרים ושירותים – הן חברות תובלה והן חברות המחזיקות והמשווקות מוצרי חשמל, שעלות השימוש ברכב מהווה חלק מהותי מתקציבן השוטף”.

נשיא איגוד לשכות המסחר, מר לין, גם פוסל את הצעת יו”ר ועדת הכספים של הכנסת, לפיה כנגד העלאת הבלו על הדלקים. יש להקפיא את הפחתת מס החברות וה’מס הישיר’; “ועדת הכספים, חייבת לנהוג באחריות כלכלית משקית. לא יתכן שמצד אחד היא תקבל החלטה להפחית את מס החברות למפעלים המייצאים מוצרים, ומצד שני להותיר על כנו את שיעור מס החברות לכלל המגזר העסקי”.

◄ “העלאת הבלו פוגעת בצורה קשה ביותר במגזר העסקי, במיוחד בחברות התובלה ובחברות בעלות ציי רכב”

שר האוצר דר’ יובל שטייניץ

לדבריו של לין; “אין שום הצדקה להעלאת את הבלו הקצוב על הבנזין והסולר, כאשר מחירי הדלק הגולמי עולים בעולם. יש לזכור, כי הבלו אינו מוטל כשיעור ממחיר הדלקים בשער בז”ן אלא הוא מוטל בשיעור קצוב”.

לין, התייחס בדבריו לסקירת מיסוי הדלק, לאור ההעלאות האחרונות; “ב- 1.1.11, הועלה הבלו על בנזין מ- 2.85 ₪ לליטר ל- 3.085 ₪ לליטר ועל סולר מ- 2.53 ₪ לליטר ל- 2.76 ₪ לליטר.

תוצאת מהלך זה היא שהמחיר המפורסם לליטר בנזין, עומד כיום על; 7.26 ₪. כאשר מרכיב המיסים (בלו + מע”מ) מגיע ללא פחות מ- 4.09 ₪ שהם 56% מסך המחיר – זהו שיעור מס דמיוני”.

בשנה האחרונה, עמדו הכנסות המדינה ממסי דלק על סכום של כ- 15 מיליארד ₪, המהווים כ- 7.5% מכלל הכנסות המדינה ממסים, גידול נוסף ב’בלו’, יביא לגידול בהכנסות המדינה של מעל 1 מיליארד ₪, בשנה אל קופת המדינה.

תגובות
0
0



Exit mobile version