– כך גילתה נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון, פרופ’ רבקה כרמי; בעקבות מחקרים על ידי צוות המחקר שלה, שחשף פוטנציאל תופעות ייחודיות למגזר הבדואי, בשיעורי תמותת התינוקות במגזר הבדואי בנגב הנובע בעיקר בשל התופעה הרווחת של נישואי קרובים
נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון: ישראל המדינה היחידה שהכניסה בדיקות גנטיות לסל הבריאות
“ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהכניסה בדיקות גנטיות ל’סל הבריאות’, וזאת בעקבות מחקרים שביצענו בקרב האוכלוסייה הבדואית בנגב, אשר הראו שאבחון מוקדם במהלך ההריון של מחלות גנטיות קשות, עשוי להוריד באופן משמעותי את שיעורי תמותת התינוקות בקרב אוכלוסייה זו” – כך גילתה נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון, פרופ’ רבקה כרמי, בהרצאה שנשאה אמש (ג’), במסגרת סדרת מפגשי “קפה-מדע” – מיזם תרבותי משותף לאוניברסיטה ולאגודת העיתונאים בעיר תל אביב.
הרצאתה של פרופ’ כרמי, השיקה את הסדרה וחנכה את מועדון העיתונאים במרכז ע”ש דב יודקובסקי לתקשורת שבאגודת העיתונאים בתל-אביב.
מחקרה של פרופ’ כרמי, שהיא רופאת ילדים וגנטיקאית, התרכז באפיון הקליני והמולקולרי של מחלות תורשתיות ב’אוכלוסיה הבדואית’ בנגב וכולל למעלה מ-100 מאמרים מדעיים ב’גנטיקה רפואית’ (Medical Genetics), ביניהם תאור של 12 גנים חדשים ו- 3 תסמונות גנטיות חדשות (כולל תסמונת שנקראה על שמה).
במסגרת הרצאתה, שהתמקד בחשיפת חידושים בעקבות מחקר רב שנים בנגב, סיפרה, פרופ’ כרמי, בין היתר, כי צוות המחקר שלה, חשף תופעות ייחודיות למגזר הבדואי, הנובע בעיקר בשל התופעה הרווחת של נישואי קרובים, כגון; חוסר הורמון גדילה הגורם לקומה נמוכה, חירשות, ועוד מחלות גנטיות נדירות.
דבריה של כרמי, עוררו עניין רב בקרב הקהל שגדש את המקום, בהם נצפו, בין היתר, אנשי התקשורת אמנון נדב, אריק בכר, ומשה מושיק טימור, שאף המטירו לעברה שאלות מסקרנות מתחום מחקרה.
“קפה מדע” היא סדרת מפגשים מדעיים פתוחים לציבור בהשתתפות חוקרים, אותה החלה אוניברסיטת בן-גוריון, להפעיל בשנה האחרונה.
במהלך השנה קיימו כ- 30 חברי סגל מפגשי ’קפה מדע’ בנושאים מגוונים. המפגשים מתקיימים, כאמור, באווירה פתוחה, “על כוס קפה” ולרוב בקבוצה קטנה.
בכל מפגש נבחר נושא; מדעי, חברתי, תרבותי או אחר הרלוונטי לזמן ולתקופה, או שיש לו השפעה על חיינו כפרטים או כחברה. את השיחה בנושא מוביל חוקר מהאוניברסיטה, שמציג את הנושא ואף מעלה שאלות לדיון.
המשתתפים מוזמנים להקשיב, ליטול חלק בדיון ולקיים שיח בנושא שהועלה.
Add Comment