ארבעת ה”מורדים” או חברי “פורום הארבעה”, ממפלגת העבודה, בהם; עמיר פרץ, איתן כבל, דניאל בן סימון וראלב מג’אדלה, כינסו מסיבת עיתונאים, אשר בה הכריזו, באמצעות “מנהיגם” ח”כ עמיר פרץ, כי לפי שעה, לא יפרשו ממפלגת העבודה ◄ השר שמחון, סיעת “עצמאות”, רושם לעצמו ניצחון פרטי מתוק. זאת לאחר סיכום עם סיעת הליכוד לתמוך במועמדתו או של אחר מסיעת “עצמאות” לתפקיד יו”ר קק”ל.
מפלגת העבודה, בדרך לפירוק: עמיר פרץ, עכשיו אני, כי ההוא (ברק) הלך
אנשי אהוד ברק (סיעת “עצמאות”) בכנסת, שפרשו מ’מפלגת העבודה’, זוכים כבר בנתחי השלטון ובשדרוג מעמדם באופן משמעותי; שר החקלאות מר שלום שמחון, יחליף את בנימין (פואד)בן אליעזר במשרד התמ”ת. זאת ועוד; השר שמחון, רושם לעצמו ניצחון פרטי מתוק. זאת לאחר סיכום עם סיעת הליכוד לתמוך במועמדתו או של אחר מסיעת “עצמאות” לתפקיד יו”ר קק”ל (קרן קיימת לישראל).
סגנית שר התמ”ת הגב’ אורית נוקד, וסגן שר הביטחון ח”כ מתן וילנאי, גם הלא יקופחו וימונו לשרים בממשלת נתניהו. ח”כ נוקד, תהייה שרת חקלאות, ואילו מתן וילנאי, יהיה השר להגנת העורף במשרד הביטחון, וכן, יזכה בנתח נוסף בשלל, כאשר המשרד לענייני המיעוטים בראשו עמד השר המתפטר אבישי ברוורמן, יהפוך לחטיבה במשרדו החדש של וילנאי.
ח”כ עינת וילף, תזכה בראשות וועדה והיא תשמש יו”ר וועדת בכנסת. עוד מסתמן, כי בנוסף היא תכהן כיו”ר ועדת הקליטה של הכנסת, זאת במהלך מושב החורף, וליו”ר וועדת החינוך, החל מן השליש השלישי של הכנסת.
כבר היום (שלישי), יונח ההסכם הקואליציוני על שולחן הכנסת למשך 24 שעות – ומחר (ד’), יהיה כבר ניתן לאשר את המינויים ב’מליאת הכנסת’.
◄ ’העבודה’ או האבודה
פילוג נוסף מסתמן במפלגת העבודה, שנותרה עם שמונה ח”כים, כאשר מסתמנת פרישת המכונים ארבעת ה”מורדים”, ממפלגת העבודה או בלשונם; חברי “פורום הארבעה”, בראשות; ח”כ עמיר פרץ, איתן כבל, דניאל בן סימון וראלב מג’אדלה, נפגשו הבוקר (שלישי) להתייעצות אשר למעשה, תקבע את עתידם הפוליטי. האם יקימו מפלגה עצמאית או יחברו לסיעת ’קדימה’ בשלב זה או אחרי הבחירות.
בשעה 13:00, כינסו חברי “פורום הארבעה”, מסיבת עיתונאים, אשר בה הכריזו, באמצעות “מנהיגם” ח”כ עמיר פרץ, כי לפי שעה, לא יפרשו ממפלגת העבודה.
ח”כ פרץ, מתח ביקורת קשה על צעדו של אהוד ברק; “עוד לא היה יו”ר אשר קיבל מרחב תמרון כל-כך גדול והפך למסע הרס בלתי נשלט. לא נאפשר ל’אופורטוניסט’, אהוד ברק לשאת את שמם של רבין ובן-גוריון לשווא. חיכינו לרגע הזה, אך החלטנו לתת סיכוי חדש נוסף: אין ולא היה מו”מ עם מפלגה אחרת. לבני, אמר פרץ, הוכיחה את עמידתה באופוזיציה”
עמיר פרץ, חבר הכנסת מטעם העבודה, כיהן בעבר כסגן ראש הממשלה, שר הביטחון (בתקופת מלחמת לבנון השנייה), יו”ר מפלגת העבודה, יו”ר ההסתדרות החדשה, ראש האופוזיציה וראש המועצה המקומית שדרות, אינו מסתיר את שביעות רצונו מן המהלך של ברק, שכן, כעת, יש בידיו כוח חדש.
מזכיר התנועה הקיבוצית, החבר זאב (ולוולה) שור: הערב ההכרעה
לחצים המופעלים עליו בשעה זו, מצד גורמים במערכת הפוליטית והכלכלית, כמו למשל, של אראל מרגלית, איש עסקים מהעיר נתניה, אשר נפגש הבוקר עם הח”כים, כדי לשכנעם להישאר ב”עבודה”, לדברי הוא התרשם בפגישה, כי הארבעה קצו בהתנהלות המפלגה, וכי הם מעוניינים ללכת אל דרך חדשה.
הלחצים, על פרץ, עושים לו רק טוב. אם ייטול יוזמה וינסה לכבוש את ראשות העבודה ואו שברצותו הוא עלול להביא לפירוק מפלגת העבודה.
אם כך, ייקרה, יישארו במפלגת העבודה, רק ארבעה חברים – כאשר שלושה מהם מתכוונים להתמודד על ראשות המפלגה המדולדלת ביותר מאז הקמתה.
לפי שעה, כהרגלם של חברי מפלגת העבודה “המקורית” גם בצוק העיתים, פורצים חילוקי הדעות.
נכון לעכשיו, בקרב ארבעת חברי הכנסת שבחרו להישאר במפלגה, קיימת מחלוקת; האם למנות את פואד בן-אליעזר, ותיק המפלגה שכונה אתמול “זקן השבט”, לקחת המושכות באופן זמני ולעמוד זמנית בראש ’מפלגת העבודה’ או ללכת לבחירות מקדימות לתפקיד יו”ר קבוע.
כזכור, אתמול, הצהירו השרים לשעבר ח”כ יצחק הרצוג וח”כ אבישי ברוורמן על כוונתם להתמודד לתפקיד יו”ר המפלגה.
מחוז הקיבוצים ב’עבודה’, השמיע קול ולא בכדי, כאשר יתכנס הערב (18:00) לדון בהתפתחויות החדשות במפלגה, וימליץ על המזכיר חיליק בר, שימונה לתקופה של מספר חודשים עד שמוסדות המפלגה, יסכמו לוח זמנים לבחירת, יו”ר קבוע.
מזכיר התנועה הקיבוצית, החבר זאב (ולוולה) שור; אמר, כי; “ח”כ אורית נוקד כחברת קיבוץ, בחרה חד משמעית בג’וב במקום בערכים, היא נהגה לא כשורה, יחד עם זאת אני מאחל לה הצלחה בשרת החקלאות.
◄ פרופסור דני גוטווין; על פרץ לפלג את שנותר מעבודה ולבנות גרעין למפלגה סוציאל-דמוקרטית
באתר “’העוקץ’”, המהווה במה עצמאית לדיון ביקורתי בחברה בישראל, מגיב פרופסור דני גוטווין על הפילוג מפלגת העבודה מהפן הסוציאל דמוקרטי, ורואה הזדמנות לפילוג נוסף – פילוג בו עמיר פרץ, יפרוש עם עוד שני חברים. סיעה זו, לדבריו, תהווה את הבסיס הסוציאל דמוקרטי החדש.
פרופסור דני גוטווין: עמיר פרץ, צריך לפלג את שנותר מ”העבודה”
“במצב זה, הצעד המתבקש הוא להוסיף ולשבור את מבנה הכוח הקיים, כדי לאפשר את התארגנותה של ’מפלגה סוציאל-דמוקרטית’, רחבה שתפנה למעמדות הביניים והמעמדות הנמוכים – גם אלה המצביעים היום לליכוד, לש”ס ולישראל ביתנו – ותבנה כוח פוליטי משמעותי שיוכל להתמודד עם משטר ההפרטה הישראלי, שככל שהוא נקלע לסתירות כך מתגברים בו סימני הפשיזציה.
תפקיד זה, מוטל על עמיר פרץ. מאז הקמת הממשלה חתר פרץ לפלג את סיעת העבודה, עתה נוצרה ההזדמנות לכך. הידיעות על כוונתו לחבור לקדימה תוארו כמוצא אחרון לאחר שברק חסם בפניו את אפשרות הפילוג; עתה הפילוג הוא אפשרות גם עם שלושה חברי כנסת.
לפיכך, על פרץ לפלג את שנותר מ”העבודה” ולבנות גרעין למפלגה סוציאל-דמוקרטית, ובכך להמשיך את המהלך שהוכיח את אפשרותו ב-2006 אך קטע אותו עם קבלת תיק הביטחון”.
אל המאמר המקורי ב’העוקץ’.
Add Comment