בתקופת חג ט”ו בשבט, צריכת ’הפירות היבשים, גדלה בכ- 300% ◄ גודל שוק הפירות היבשים בשנת 2011, הינו כ- 600 מיליון ₪ ◄ בט”ו בשבט, נמכרים כשליש מסך הפירות היבשים בכל השנה ◄ המבוקשים ביותר, הם; תמרים, משמשים, שזיפים, צימוקים ותאנים.
איגוד לשכות המסחר: שווי מכירות הפירות היבשים בט”ו בשבט 200 מיליון ₪
שוק הפירות היבשים, נאמד בכ- 600 מיליון ₪ בשנה. בתקופת חג הט”ו בשבט, חל גידול של כ- 300% בצריכת פירות יבשים, ביחס לחודש רגיל בשנה, כך שכ- 34% מהמכירות השנתיות של הפירות היבשים מתבצעות במהלך החג.
נתונים מעניינים אלה מסר הבוקר (ראשון), ראובן שליסל, יו”ר ענף המזון ב’איגוד לשכות המסחר’, בעלים ומנכ”ל משותף בחברת ליימן שליסל, לרגל חג ט”ו בשבט אשר יחול ביום חמישי, הקרוב.
שליסל, צופה, כי המכירות של פירות יבשים לקראת החג הקרוב יסתכמו בכ- 200 מיליון ₪.
כ- 75% ממשקי הבית, יקנו ’פירות יבשים’ כלשהם, לקראת ט”ו בשבט, כאשר הפירות המבוקשים ביותר, הם; תמרים, משמשים, שזיפים, צימוקים ו-תאנים.
לדבריו של שליסל, יו”ר ענף המזון ב’איגוד לשכות המסחר’; “השנה, צפוי גידול של בין 5-7 אחוזים בקניית פירות יבשים במשקי הבית בישראל”.
מדרג הפירות היבשים לפי פופולאריות בתקופת חג ט”ו בשבט;
1. תמרים
2. משמש
3. שזיף
4. תאנים
5. צימוק בהיר
6. צימוק כהה
7. מיוחדים למיניהם, דוגמת; אננס, פפאיה, מנגו, וכדומה.
ה’חמוציות’ שידועות מאוד בזכות ה’סגולות רפואיות’ שלהן, נמכרות בצורה יפה מאוד לאורך כל השנה.
Add Comment