המועצה הישראלית לצרכנות, בוועדת הכלכלה של הכנסת; יש למנוע פרסום מדריכים המאפשרים קבלת רשימות מוכנות להפצה או תקשורת לכל דיכפין ◄ עו”ד אהוד פלג; “גם בעידן חופש המידע, יש להשאיר בידי האזרח את ההחלטה עד כמה לחשוף פרטיו המזהים לציבור, כדי להבטיח שיכובד רצונו החופשי ושתישמר צנעת הפרט שלו בהיקף עליו יחליט”.
המועצה הישראלית לצרכנות: לצמצם רשימות המאפשרות משלוח (SPAM), ספאם
כיום, החובה לפרסם מדריך טלפונים מודפס חלה רק על חברת בזק. חובתם של שאר בעלי הרישיונות למתן שירותי טלפוניה קווית או שירותי רדיו טלפון נייד, מחויבים במתן שירותי מודיעין לגבי פרטי התקשרות של המנויים מעוגנת בתנאים של הרישיונות שניתנו להם, שבמסגרתם לא חלה עליהם חובה לפרסם מדריך התקשרות.
ישנו הבדל משמעותי בין הפעלת מוקד לבירור מספרי טלפון במענה קולי לבין פרסום מדריך פרטי התקשרות מודפס או ממוחשב (באמצעות ה’אינטרנט)’ או באמצעות כל מדיה אחרת. השימוש במוקד הטלפוני כרוך לרוב בתשלום, שמטיל עלויות כספיות משמעותיות על המשתמש באופן שפוגע באוכלוסיות בעלות הכנסה נמוכה.
לפיכך, יש מקום לחיוב בעלי הרישיון למסור את פרטי ההתקשרות של המנויים שלהם לצד שלישי, שיחפוץ להפיק מדריך התקשרות מסוג מוקד טלפוני, שירותי מסרון, מדריך מודפס או מדריך מקוון, וכיוצא באלה ולהפיץ את המידע האמור לשימוש הציבור במחיר סביר, או ללא תשלום כלל, כפי שייקבע בתקנות.
על מנת למנוע שימוש בפרטי ההתקשרות שנמסרים למבקש מבעל הרישיון, מוצע, כי ייאסר השימוש בפרטים שנמסרו על ידי בעל רישיון למבקש, שלא לשם פרסום מדריך התקשרות.
היום (שלישי), תדון ’ועדת הכלכלה של הכנסת’, בהצעת חוק של של ח”כ אמנון כהן, ח”כ ציון פיניאן, ח”כ פניה קירשנבאום, וח”כ מירי רגב, בנוגע לתיקון החוק. העברת פרטים למפרסם מדריך התקשרות),
המועצה לצרכנות, מברכת על הצעת החוק אשר מטרתה לאפשר הפצת מדריכי התקשרות באופן תחרותי, אולם על מנת להגן על הצרכנים, מציעה המועצה לצרכנות, כי הועדה, תשמיט מהצעת החוק המוצעת את כתובת הדואר האלקטרוני של הצרכן, כך שלא תפורסם כתובת דוא”ל של מנוי אלא אם נתן הסכמתו המפורשת לפרסום.
’חוק התקשורת’, מונע את הפגיעה בצרכנים הנובעת ממשלוח או התקשרות של פרסומות או הצעות עסקיות. החוק, אינו אוסר התקשרות העלולה להפריע או לפגוע כשהיא אינה עסקית או מסחרית.
לכן, על מנת למנוע את הפגיעה, מוצע לצמצם רשימות שמאפשרות התקשרות כמותית או משלוח דואר או דואר ספאם (SPAM), גם בהקשר עסקי או מסחרי ומוצע למנוע פרסום מדריכים שמאפשרים קבלת רשימות מוכנות להפצה או תקשורת לכל דיכפין.
במועצה לצרכנות, אומרים, כי יצוין, כי למשל באתר ’144’, ניתן ככל הידוע לנו לקבל את פרטי ההתקשרות אך לא באופן הכולל רשימות המאפשרות משלוח כמותי של ’SPAM’ או התקשרות אוטומטית מבלי שיעילות השירות פוחתת בשל כך.
מנכ”ל המועצה לצרכנות עו”ד אהוד פלג, אומר, כי; “גם בעידן חופש המידע, יש להשאיר בידי האזרח את ההחלטה עד כמה לחשוף את פרטיו המזהים לציבור, כדי להבטיח שיכובד רצונו החופשי, ושתישמר צנעת הפרט שלו בהיקף עליו יחליט”.
Add Comment