פרופ’ רבקה כרמי; “הרעיון מאחורי הפרויקט של ’קפה מדע’ הוא לקרב הקהילה לאקדמיה ובעיקר להגיש מתאבן ליצירת גירוי אינטלקטואלי, שידבר אל הקהל הצעיר אך לא רק… מטרת מפגשי קפה מדע, היא להנגיש את המדע, התרבות והידע לציבור הרחב, כשירות לציבור ולקהילה, באמצעות המפגש הישיר עם האנשים שמאחורי העשייה הענפה באוניברסיטה.
אוניברסיטת בן-גוריון, ו’אגודת העיתונאים’ בתל אביב, מציגים: ’קפה-מדע’ ו… סימפטיה
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשיתוף ’אגודת העיתונאים’ בעיר תל אביב, יוזמים סדרת מפגשי “קפה מדע” – שיחות פתוחות על מדע, חברה, תרבות ומה שביניהם – על כוס קפה (ולא רק). מדענים וחוקרים מן האוניברסיטה, יפגשו במהלך הסדרה עם הציבור, וישוחחו עמו על נושאים שונים באווירה נינוחה ולא פורמאלית. סדרת מפגשי “קפה-מדע”, יתקיימו במרכז דב יודקובסקי, לתקשורת שבאגודת העיתונאים בעיר תל-אביב.
“קפה מדע”, היא סדרת מפגשים מדעיים פתוחים לציבור בהשתתפות חוקרים, אותה החלה אוניברסיטת בן-גוריון להפעיל בשנה האחרונה. במהלך השנה, קיימו כ- 30 חברי סגל מפגשי ’קפה מדע’ בנושאים מגוונים.
המפגשים מתקיימים, כאמור, באווירה פתוחה “על כוס קפה” ולרוב בקבוצה קטנה. בכל מפגש נבחר נושא מדעי, חברתי, תרבותי או אחר הרלוונטי לזמן ולתקופה, או שיש לו השפעה על חיינו כפרטים או כחברה.
את השיחה בנושא מוביל חוקר מהאוניברסיטה, שמציג את הנושא ואף מעלה שאלות לדיון. המשתתפים, מוזמנים להקשיב, ליטול חלק בדיון ולקיים שיח בנושא שהועלה.
ההרצאה הפותחת, תהיה של נשיאת האוניברסיטה, פרופ’ רבקה כרמי, בנושא; ״גנטיקה בשירות הקהילה: חידושים בעקבות מחקר רב שנים בנגב״. ההרצאה תתקיים ביום 18/1/2011 בשעה 20:30.
פרופ’ רבקה כרמי; “הרעיון מאחורי הפרויקט של ’קפה מדע’ הוא לקרב את הקהילה לאקדמיה ובעיקר להגיש מתאבן ליצירת גירוי אינטלקטואלי, שידבר אל הקהל הצעיר אך לא רק… מטרת מפגשי קפה מדע היא להנגיש את המדע, התרבות והידע לציבור הרחב, כשירות לציבור ולקהילה, באמצעות המפגש הישיר עם האנשים שמאחורי העשייה הענפה באוניברסיטה.
אנחנו מעוניינים להעביר ידע לציבור שאינו מצוי בתחום האמור אך מעוניין לדעת, לפגוש את החוקר, לשאול שאלות ולהביע דעה”.
▼ להלן פירוט רשימת המרצים המליאה והנושאים בסדרת “קפה מדע”;
● 18/1, פרופ’ רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב; “גנטיקה בשירות הקהילה: חידושים בעקבות מחקר רב שנים בנגב”.
● 24/2, פרופ’ רון פולמן, המחלקה לפיסיקה והמכון לננוטכנולוגיה ע”ש אילזה כץ; “מה למדנו משיחותינו עם האטומים? מטכנולוגיה עתידנית ועד פילוסופיה”
● 10/3, פרופ’ נסים קלדרון, המחלקה לספרות עברית; “הרהורים על רונה קינן”
● 28/3, ד”ר גיא ביינר, המחלקה להסיטוריה כללית; “כיצד האירים החריבו את הציוויליזציה”
● 5/4, פרופ’ יאיר נוימן, ראש המחלקה לחינוך וחוקר רב-תחומי; “הפסיכולוג הדיגיטלי: כיצד טכנולוגיות מידע ישנו את פני פסיכולוגית העתיד”
● 19/5, פרופ’ איילה מלאך-פיינס, דיקנית הפקולטה לניהול ע”ש גילפורד גלייזר; “לחץ ושחיקה, וההבדל המשמעותי ביניהם”
● 13/6, ד”ר רון אבני, מהמחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי; “בסולם ריכטר- מה זה ולמה? רעידות אדמה ומדידתן”
● 30/6, פרופ’ דוד שנער, המחלקה להנדסת תעשייה וניהול; “תאונות דרכים; כורח המציאות או בעיה פתירה”.
כל המפגשים, יתקיימו, כאמור, בשעה 20:30, במרכז דב יודקובסקי לתקשורת שבאגודת העיתונאים תל-אביב, ב-רחוב קפלן 4 תל-אביב.
Add Comment