איגוד לשכות המסחר; לא מדובר במאבק אמיתי וצודק על שיפור תנאי עבודה של ציבור שראוי לשפר את תנאיו, אלא בנורמה פסולה של שימוש בכוח. זכות השביתה בשירותים החיוניים חייבת להיות מוגבלת ◄ עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר; “בית הדין הארצי לעבודה, חייב להידרש לשאלה עד כמה ומתי מותר על פי החוק לעובדי השירותים החיוניים שבמגזר הציבורי להשתמש בנשק השביתה במקום להמשיך בהליכי משא ומתן מחייבים”.
איגוד לשכות המסחר, עתר לביה”ד לעבודה להוצאת צו מניעה כנגד שביתת עובדי הנמלים
ל’איגוד לשכות המסחר’, נמאס משביתת עובדי הנמלים, והוא בחר ההבוקר (ד’, 5.1.11) להגיש עתירה לביה”ד הארצי לעבודה, כדי שזה יוציא צו מניעה כנגד שביתת עובדי הנמלים, הפוגעת ללא צורך בכלל המשק. בעתירתו, ביקש האיגוד מבית הדין, להורות ב’צו’ לעובדים להפסיק לאלתר את השביתה ולעבור מיידית לעבודה סדירה ומלאה ובתפוקות עבודה מלאות, זאת בצד קיום משא ומתן עם האוצר לתקופה נוספת של שלושה חודשים. העתירה, הוגשה באמצעות היועץ המשפטי של האיגוד, עו”ד שלומי לויה. עדיין לא נקבע מועד לדיון בעתירה.
עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הסביר, הבוקר, כי עתירה זו מוגשת על פי התחייבות איגוד לשכות המסחר לפנות בית הדין הארצי לעבודה בבקשה להוציא צו מניעה להפסקת העיצומים בנמלי הארץ וחזרת עובדי הנמלים לעבודה בתפוקה מלאה, אם בתום 48 שעות מרגע שהחלה השביתה לא יחזרו עובדי הנמלים לעבודה מלאה.
לין, הוסיף, כי אין מנוס מהגשת עתירה זו להבאת ההכרעה לבית הדין שכן לא משרד האוצר ולא כנסת ישראל, ערוכים להתמודד עם הבעיה המרכזית של שביתות של קבוצות עובדים בשירותים חיוניים ורגישים בשירות הציבורי – שאם תמשכנה- ימוטטו את המשק.
“נוצר מצב בו לעובדים בשירותים החיוניים במסגרת השירות הציבורי, יש את הכוח לגרום נזק כבד וממשי ל’מגזר העסקי’ או לציבור הרחב, ולקבל כמעט כל מה שהם רוצים וזאת מכוח שימוש פסול ב’זכות השביתה’.
זוהי תופעה הצוברת תאוצה ובית הדין הארצי לעבודה, חייב להידרש לשאלה עד כמה ומתי מותר על פי החוק לעובדי השירותים החיוניים שבמגזר הציבורי להשתמש בנשק השביתה במקום להמשיך בהליכי משא ומתן מחייבים.” אמר לין.
לטענת האיגוד, זכות השביתה בשירותים החיוניים חייבת להיות מוגבלת; “דווקא בשירותים החיוניים במגזר הציבורי נעשה שימוש לרעה בנשק השביתה וזאת בשעה שהכוח הרב שמופקד אצל העובדים מטיל עליהם חובת התאפקות מוגברת”, נטען בעתירה.
בית הדין הארצי לעבודה, כבר סייג בעבר את זכות השביתה וקבע, כי לא מדובר בזכות מוחלטת במספר החלטות שנתן; “חרות השביתה אינה בלתי מוגבלת ועל-כן, יש צורך לאזן בינה לבין זכויות אחרות וטובת הציבור”, קבע בית הדין.
ב’איגוד לשכות המסחר’, סבורים, כי השביתה, אינה מוצדקת; “לא מדובר במאבק אמיתי וצודק על שיפור תנאי עבודה של ציבור שראוי לשפר את תנאיו, אלא בנורמה פסולה של שימוש בכח מתוך שידיעה ברורה שהוא יגרום לנזקים לצדדים שלישיים, מבלי שלאותם צדדים יש את הכלים למנוע את הפגיעה בהם ומבלי שיש להם כל קשר לסכסוך האמור”, לשון העתירה.
מהעתירה, עולה, כי; “על פי פרסומים, עובדי הנמלים, כבר קיבלו בעבר תוספות שכר נדיבות ביותר. במסגרת הרפורמה בנמלים שנחתמה בשנת 2005, קיבלו עובדי הנמלים תוספות שכר של כ-20%. בנוסף, עובדי הנמלים, קיבלו גם מענק הפרטה נדיב ביותר. צריך עוד לזכור שמדובר בציבור שרמת השכר הממוצעת בו היא גבוהה.
רק לאחרונה, נחתם הסכם שכר במגזר הציבורי, שהעניק תוספות שכר של 6.25% ואילו, על פי הפרסומים, עובדי הנמלים דורשים תוספת של 9%”.
יצוין, כי מבדיקת אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר, עולה, כי ההפסד הישיר שיגרם למשק כתוצאה משבוע שביתה בנמלים (6 ימים) יגיע ל- 400 מיליון שקלים. מדובר בנזק כספי אשר ילך ויגדל מדי יום, ולכך, יש להוסיף גם את הנזקים העקיפים כאשר בחלק מהמקרים מדובר בנזקים בלתי הפיכים.
איגוד לשכות המסחר, מסר הבוקר, כי כתוצאה משביתת עובדי הנמלים – אין אפשרות להכניס לארץ מכולות הנושאות סטים לעירוי ומערכות הנשמה המיועדות לטיפול במגיפת השפעת השוררת בישראל.
לדברי יהודה גיל, יו”ר ענף ציוד רפואי באיגוד לשכות המסחר; “עצירת המכולות הרפואיות דווקא בתקופה של מגיפת שפעת בישראל, משמעותה חיים או מוות”.
Add Comment