Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

בנק ישראל: המדד המשולב לחודש נובמבר 2010, עלה ב-0.1%

0
0

עלייה בפעילות בקצב מתון יותר מזה שנרשם במחצית הראשונה של השנה ◄ מדד הייצור התעשייתי, עלה באוקטובר בשיעור של 5.4 אחוזים, לאחר ירידה של 3.2 אחוזים בספטמבר ◄ מדד יבוא מוצרי צריכה, ירד בנובמבר בשיעור של 6.2 אחוזים, לאחר עליה בו של 15.2 אחוזים באוקטובר.

בנק ישראל: המדד המשולב לחודש נובמבר 2010, עלה ב-0.1%

בנק ישראל, פרסם היום (חמישי) אחה”צ, כי המדד המשולב למצב המשק, בחודש נובמבר, עלה ב-0.1 אחוז. לדעת אנשי בנק ישראל, העלייה במדד, מצביעה, כי נתוני המדד החודש החל מחודש יולי, מצביעים על עלייה בפעילות בקצב מתון יותר מזה שנרשם במחצית הראשונה של השנה.

עוד מציינים, בבנק ישראל, כי העלייה החודש, העלייה המתונה במדד החודש, משקפת עלייה במדדי היצור התעשייתי, הפדיון במסחר ושירותיים וביצוא הסחורות, אשר קוזזה בירידות במדדי יבוא מוצרי הצריכה, ויבוא חומרי הגלם ובמדד יצוא והשירותיים.

אשר להתפתחות רכיבי המדד;

▲ מדד הייצור התעשייתי, עלה באוקטובר בשיעור של 5.4 אחוזים, לאחר ירידה של 3.2 אחוזים בספטמבר.

▲ מדד הפדיון של המסחר והשירותים, עלה בספטמבר בשיעור של 1.3 אחוזים, לאחר ירידה בו של 0.7 אחוזים בחודש ספטמבר.

▼ מדד יצוא השירותים, ירד בנובמבר, בשיעור של 3 אחוזים לאחר עליה של 2.5 אחוזים באוקטובר.

▲ מדד יצוא הסחורות, עלה בנובמבר, בשיעור של 0.9 אחוזים, בהמשך לעליה של 0.6 אחוזים באוקטובר.

▼ מדד יבוא מוצרי צריכה, ירד בנובמבר, בשיעור של 6.2 אחוזים, לאחר עליה בו של 15.2 אחוזים באוקטובר.

▼ מדד יבוא תשומות, לייצור ירד בנובמבר, בשיעור של 0.8 אחוזים, לאחר עליה בו של 2 אחוזים באוקטובר.

<!–ConsumerPriceIndex_23-12-10_01.htm–>

◄ המדד המשולב

המדד המשולב הוא אינדיקטור סינתטי מחזורי לאבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת, והוא מחושב על פי השינוי החודשי בשבעה רכיבים, המייצגים היבטים שונים של הפעילות הריאלית במשק: מדד הייצור התעשייתי, היבוא של מוצרי צריכה, יבוא התשומות לייצור, הפדיון מהמסחר והשירותים, מספר משרות השכיר במגזר העסקי, יצוא הסחורות (ללא חקלאות, דלק, יהלומים ואניות ומטוסים) ויצוא השירותים (שירותי תיירות, מחשוב ומידע, תקשורת, ביטוח ושירותים עסקיים אחרים).

המדד המשולב, מורכב משני אלמנטים נפרדים: (1) קצב הצמיחה ארוך הטווח (הקו האמצעי של המדד), המחושב על פי קומבינציה ליניארית של מגמות רכיביו; (2) מחזורי צמיחה – תנועות קצרות טווח של המדד – האצה/האטה יחסית לקצב הצמיחה ארוך הטווח (ראו קובץ Pdf באתר ה-OECD), המחושבות באמצעות מודל לא ליניארי של שינוי משטרים (ראו פרטים בבמחקר).

עוד בנושא ב- בנק ישראל

תגובות
0
0



Exit mobile version