החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל; קצב הגידול השנתי בסך החוב של המגזר העסקי נמצא במגמת ירידה מאז חודש יוני 2010, ועומד על כ-0.9%. מגמת הירידה היא תוצאה של ירידה בקצב הגידול השנתי של האשראי החוץ בנקאי מ-8% ביוני, ל-0.6% באוקטובר
בנק ישראל: ירידה ביתרת החוב של המגזר העסקי באוקטובר /נובמבר
מסקירה של החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל על התפתחות החוב של המגזר העסקי – אוקטובר /נובמבר 2010, עולה, כי בחודש אוקטובר, קטנה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-2.5 מיליארד ש”ח (0.2%), ועמדה על כ-747 מיליארדים. מקורה של ירידה זו הוא בפירעונות נטו בחוב הלא סחיר ובחוב לחו”ל.
מתחילת השנה, גדל החוב של המגזר העסקי בכ-11 מיליארדי ש”ח (1.5%), שילוב של גיוס חוב מהבנקים, ובאמצעות אג”ח הסחירות, שקוזז בפירעונות בחוב הלא סחיר ובחוב לחו”ל.
קצב הגידול השנתי בסך החוב של המגזר העסקי, נמצא במגמת ירידה, מאז חודש יוני 2010, ועומד על כ-0.9%. מגמת הירידה היא תוצאה של ירידה בקצב הגידול השנתי של האשראי החוץ בנקאי מ-8% ביוני, ל-0.6% באוקטובר; מנגד, חלה, מאז הרביע השני של השנה, עלייה בקצב הגידול השנתי של האשראי הבנקאי עד ל-1.1% באוקטובר, לעומת קצב שנתי שלילי של כ-7% במרץ.
● הנפקות אג”ח;
• בחודש נובמבר, הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג”ח בשווי של כ-2.1 מיליארדי ש”ח, מתוכן 1.5 מיליארדים באג”ח סחיר. ממוצע הגיוסים מתחילת השנה עומד על כ-1.8 מיליארדים.
•מתחילת שנת 2010, הסתכמו ההנפקות של המגזר העסקי בכ-19.5 מיליארדי ש”ח, רובן באג”ח סחירות בבורסה בעיר ת”א.
● עלויות החוב;
• בחודש אוקטובר, גדל הפער בין הריבית על האשראי לריבית על הפיקדונות במגזר הלא צמוד, כתוצאה מעלייה גבוהה יותר בריבית על האשראי הלא צמוד מאשר על הפיקדונות הלא צמודים.
• בחודש אוקטובר, עמד המרווח בין תשואת מדד האג”ח הקונצרני הצמוד, תל בונד 60, לבין ממוצע תשואות האג”ח הממשלתיות הצמודות על כ-1.6 נק’ אחוז.
אנשי בנק ישראל, מציינים, כי ה”מרווח”, חזר לרמות של תחילת 2008 לאחר ירידה של כ-3.4 נקודות אחוז מאז השיא בדצמבר 2008.
ראה קישור למידע נוסף בנושא המופיע באתר הבנק ב-דף יתרות האשראי במשק
Add Comment