לבנת כהן, פסיכולוגית ארגונית במרכז המידע של ’המוסד לבטיחות ולגיהות’; “המחקר מאשר שהאיזון בין העבודה והחיים הפרטיים תופס תפקיד מרכזי ברווחת הפרט. המעסיקים והעובדים, צריכים להיות מודעים לכל גורמי הסיכון של מחלות הלב, ועליהם להתייחס לשעות עבודה נוספות כאל אחד הגורמים לכך
עובד שעות נוספות? מחקר קובע: את/ה עלול להגדיל הסיכון למחלת לב
הנה תירוץ טוב למה לא לעבוד שעות נוספות: מחקר בריטי חדש קובע שמי שעובד שעות נוספות באופן קבוע, או מי שעובד 10 או 11 שעות בכל יום, עלול להגדיל את הסיכון שלו לסבול ממחלת לב ב- 60%.
המחקר בחן 6,000 עובדי מדינה בריטים, כאשר נלקחו בחשבון גורמי סיכון מוכרים ל’מחלות לב’ דוגמת; עישון. החוקרים, הציעו מספר הסברים לממצאי המחקר, בין היתר שאנשים שעובדים כל יום 3 או 4 שעות נוספות, עלולים להיות לחוצים יותר או מדוכאים.
הסבר נוסף, אומר, כי ניתן לכנות עובדים אלה כבעלי סוג אישיות הנקראת; “A type”, כלומר, אנשים שיכולים להיות תוקפניים ונוחים להתרגז. לחילופין, לאנשים שנמצאים יותר שעות בעבודה, יש פחות זמן להתעמל ולהירגע, וקרוב לוודאי שהם יעבדו גם בשעת מחלה.
המחקר גם מתבסס על מחקר נוסף שנערך על ידי מומחה בתחום הבריאות והרווחה, שמצא, כי 72% מהמשיבים עובדים מספר שעות גדול יותר, מאשר שעות העבודה הבסיסיות שלהם, 29% נשארים מאוחר בעבודה, פעמיים בשבוע, ו- 27% עובדים עד שעות מאוחרות כל יום.
אחד החוקרים, ציין, כי המחקר מצביע על כך שהעובדה שאנשים עובדים שעות עבודה רבות מושרשת בתרבות העבודה העכשווית, וכי ל’מיתון הכלכלי’, יש השפעה על הדרך בה אנשים עובדים.
34% מן הנשאלים, ציינו שהם עובדים שעות עבודה ארוכות בהווה על מנת לעמוד בכמות גדולה יותר של מטרות ויעדים. למעשה, נראה, כי עבודה עד שעות מאוחרות היא “הסטנדרט”.
לבנת כהן, פסיכולוגית ארגונית במרכז המידע של ’המוסד לבטיחות ולגיהות’, פרסמה את עיקרי המחקר ותוצאותיו בעלון האלקטרוני (Newsletter) של אתר המוסד לבטיחות ולגהות.
כהן, ציינה, כי המחקר, מעלה שאלות בנוגע לאופן בו יכולים הרגלי העבודה להשפיע על הסיכון לחלות ב’מחלת לב’. “המחקר מאשר שהאיזון בין העבודה והחיים הפרטיים תופס תפקיד מרכזי ברווחת הפרט. המעסיקים והעובדים, צריכים להיות מודעים לכל גורמי הסיכון של מחלות הלב, ועליהם להתייחס לשעות עבודה נוספות כאל אחד הגורמים לכך”, אמרה לבנת.
“יש מספר דרכים פשוטות לדאוג לבריאות הלב בעבודה, כמו הליכה בזמן ארוחת הצהריים, עלייה במדרגות ברגל במקום במעלית, על ידי אכילת פרי במקום אוכל לא מזין, ועוד” – הוסיפה, וסיכמה הפסיכולוגית הארגונית הגב’ לבנת כהן.
המוסד לבטיחות ולגיהות פתח מרכז מידע הנותן מענה לעובדים ומעסיקים בכל שאלה הקשורה בנושא זה, ובנושאי ’בטיחות ובריאות העובד’ בכלל.
ניתן לפנות למרכז המידע ללא תשלום וללא כל התחייבות למספר; 9394* מכל טלפון.
◄ המוסד לבטיחות ולגיהות
’המוסד לבטיחות ולגיהות’, הינו תאגיד ציבורי המוביל את נושא הבטיחות והבריאות בעבודה, בישראל, ומשמש כתובת מרכזית למידע, הדרכה וייעוץ בנושאים הקשורים לתחומים אלה.
תפקידיו של המוסד לבטיחות ולגהות הן לנהל פעולות הסברה והדרכה במקומות עבודה באמצעות מחוזותיו הפרושים בכל רחבי הארץ; לערוך ולפרסם מחקרים וסקרי סיכונים במקומות עבודה; לסייע לבחירת נאמני בטיחות ולהקמתן של ועדות בטיחות במקומות עבודה, להדריכם ולעודדם בפעולתם; לייעץ ולקדם פעולות לסילוק מפגעי בטיחות ומפגעים בריאותיים.
Add Comment