ועדת הכלכלה של הכנסת, אישרה בכך את בקשת שר התקשורת ◄ יו”ר ועדת הכלכלה, ח”כ אופיר אקוניס, על ההצעה לאפשר גם לתושבי קבע, לקבל רישיון לערוץ טלוויזיה; “אני לא רוצה פה תחנת טלוויזיה של אל-קאעידה” ◄ הוועדה, אישרה גם את מנגנון ההשקעה בתוכניות ’סוגה עילית’; הכנסות של עד 600 מיליון שקל, יחייבו את בעל הרישיון להשקעה של 17% או 50 מיליון שקל, הגבוה מביניהם, בסוגה עילית.
קשת ו’רשת’, יוכלו להמשיך להחזיק בחברת החדשות של ערוץ 2 עד 2018
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח”כ אופיר אקוניס, המשיכה היום (חמישי) לדון בהצעת משרד התקשורת לתיקון חוק הרשות השנייה (מעבר מזיכיונות לרישיונות בשידורי טלוויזיה). הוועדה, קיימה דיון עקרוני הנוגע לעתיד חברת החדשות של ערוץ 2, והחליטה לאשר את בקשת שר התקשורת, מר משה כחלון, לפיה הזכייניות “רשת” ו”קשת”, יוכלו להמשיך להחזיק בבעלות משותפת בחברת החדשות עד ל-3 שנים מרגע המעבר של הזכייניות לשידור ברישיון.
בדיון הקודם עסקה הוועדה בעיקר בשאלת עתיד חברת החדשות של ערוץ 2, בשאלת עתיד חברת החדשות של ערוץ 2, הוועדה, התנגדה להצעה שהגיש משרד התקשורת, אך תמכה בעמדתו של שר התקשורת, שלא באה לידי ביטוי בנוסח החוק שעמד לדיון, לפיו, יתאפשר לזכייניות להחזיק ב’חברת החדשות’ במשותך למשך 3 שנים לאחר המעבר לרישיונות.
לנוכח המחלוקות החליט, היו”ר אקוניס שלא לקיים הצבעה. כדי לעמוד על דקויות החוק הוא ביקש, כי השר כחלון, יהיה נוכח בישיבה הבאה של הוועדה בחוק; “כדי שיסביר באיזה תרחיש הוא מעוניין”.
את הדיון היום פתח בנושא חברת החדשות של ערוץ 2, פתח השר כחלון, והסביר את עמדתו העקרונית, לאפשר לרשת ולקשת להחזיק בחברת החדשות לתקופה של עד 3 שנים מרגע המעבר לרישיונות.
היועצת המשפטית של משרד התקשורת, הגב’ נגה רובינשטיין, הסבירה, כי אם רק זכיינית אחת תעבור לשדר ברישיון והאחרת תישאר בזיכיון, אזי לא תהייה אחזקה משותפת בחברת החדשות. המשמעות, היא כי אם שתי החברות תבחרנה לעבוד לשדר ברישיון במועד האחרון בשנת 2015, הן תוכלנה להחזיק במשותף בחברת החדשות עד שנת 2018.
לאחר מכן, קיבלה הוועדה סקירה על לוח הזמנים למעבר לשיטת הרישיונות, על פי הצעת החוק. לפי לוח הזמנים, מועד המעבר הוא ה-1 בינואר 2012, כאשר שרי התקשורת, והאוצר, יכולים לדחות את המועד לתקופה של עד שנה. המועד האחרון שבו ניתן לקבל החלטה על דחיית מועד המעבר הוא ה-1 במרץ 2011, והוא גם המועד האחרון לקביעת 5 האפיקים שיוקצו למבקשי הרישיונות.
מנכ”ל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, מר מנשה סמירה, הזהיר, כי המועד לא סביר מבחינת העלייה לאוויר של ערוצים חדשים. לדבריו; “לוח הזמנים הזה, היה סביר בתחילת הדיונים על החוק, אך הוא אינו סביר בשל התמשכות ההליך”.
סמירה, הסביר, כי על הרשות להיערך מבחינה טכנולוגית, כדי לאפשר לבעלי הרישיון לשדר באופן חופשי במערך השידורים הדיגיטאליים (ה-DTT).
“ההחלטה על מתן רישיונות יכולה להיעשות מהר, אך ה-1 בינואר 2013 הוא מועד סביר ביותר לעלייה לאוויר מבחינה טכנולוגית”, אמר.
היו”ר אקוניס, הזכיר, כי העיכוב, נבע מכך שלפני כמעט שנה, משך שר האוצר את החוק, והרפורמה הוגשה לכנסת שוב על-ידי משרד התקשורת.
ח”כ נחמן שי, אמר לסמירה, כי ניתן להתארגן ולעלות לשידור תוך 3 חודשים; “אם אתם לא עומדים בלו”ז זה בעיה שלכם”, הוסיף ח”כ שי. השר כחלון, הסביר שאם לא ניתן יהיה לעלות לשידור ב-2012 – בדיוק לשם כך, ניתנה לשר, אפשרות לדחות את מועד המעבר.
סמירה: על הרשות להיערך טכנולוגית, לאפשר לבעלי הרישיון לשדר באופן חופשי במערך השידור הדיגיטאלי
הוועדה, אישרה גם את מנגנון ההשקעה בתוכניות ’סוגה עילית’. לפי ההצעה שאושרה, הכנסות של עד 600 מיליון שקל, יחייבו את בעל הרישיון להשקעה של 17% או 50 מיליון שקל, הגבוה מביניהם, בסוגה עילית.
הכנסות של 600 עד 650 מיליון שקל יחייבו השקעה של 20% לפחות, הכנסות של 650 עד 700 מיליון שקל, יחייבו השקעה של 22% לפחות, הכנסות של 700 עד 750 מיליון שקל, יחייבו השקעה של 25% לפחות והכנסות של 750 מיליון שקל ומעלה, יחייבו השקעה של לפחות 28% ב’סוגה עילית’.
המשנה למנכ”ל רשת, מר שאול מגנזי, אמר, כי ההצעה היא לא פרוגרסיבית, ומחייבת את בעלי הרישיון להשקיע יותר על כל שקל של הכנסה נוספת שתעביר אותם מדרגה. מנכ”ל קשת, מר אבי ניר, הצטרף לדברים ואמר, כי הנוסח המוצע הוא לא סביר.
מנגד, אמר, סמירה, כי ההצעה שקולה ויש בה פרוגרסיביות; “אני חושב שההצעה נכונה מבחינת התמיכה ביצירה ומבחינת ברודקאסט ראוי”. ח”כ שי, הצטרף לדברים, ואמר, כי צריך לשמור ככל האפשר על ההפקות המקומיות.
יו”ר איגוד הבמאים והתסריטאים, מר משה דנון, אמר, כי המנגנון הוא הגיוני והגון. לדבריו; “מדובר בסוגה עילית, שמכילה 50% דרמה ו-50% תוכניות בידור שהזכייניות אוהבות להפיק”.
עוד נקבע המנגנון להקצאת האפיקים לבעלי הרישיונות. הוועדה, אישרה את הצעת משרד התקשורת, לפיה בעלי הרישיונות, ישלמו סכום חד פעמי עבור האפיק, והוא יוקצה למציע ההצעה הגבוהה ביותר. לפי הצעת משרד התקשורת, הכספים שיתקבלו מההליך יושקעו חזרה ביצירה מקומית.
כמו כן, אישרה, הוועדה, סעיפים נוספים בחוק, הנוגעים לסנקציות שיופעלו על בעלי הרישיונות. לפי ההצעה שאושרה, ניתן יהיה לשלול רישיון שידור, ממי שלא יתקן הפרות זניחות במועד.
הצעה נוספת שעלתה לדיון, מצד משרד המשפטים, הייתה לשנות את תנאי הסף הנדרשים לקבלת רישיון, ולאפשר לא רק לאזרח אלא גם לתושב קבע לקבל רישיון.
נציגת משרד המשפטים, הגב’ דנה נויפלד, אמרה, כי; “הדבר נועד לאפשר שוויון לתושבי מזרח ירושלים, למשל, שיוכלו לעמוד בקריטריונים לקבלת רישיון.
היו”ר אקוניס, התרעם על ההצעה ואמר; “אני לא רוצה פה תחנת טלוויזיה של אל-קאעידה. אני רוצה לדעת בדיוק מי מממן את תושב הקבע הפרוזאי הזה שמדברים עליו”.
Add Comment