בריאות הציבור

משרד הבריאות, הפיץ הנחיות לנוהלי דיווח במקרה של איתור נשים נפגעות אלימות

0
0

בתי החולים ובקהילה, נקראים ע”י משרד הבריאות, להיעזר בתוכניות להכשרת אנשי צוות רפואי בתחום, הקיימות של משרד הבריאות, להיות בעלי רמת חשד גבוהה, לידע את הנשים שנופלות קורבן לאלימות פיזית מצד גברים על האמצעים הקיימים עבורן לקבלת עזרה, לעדכן את רשויות החוק ולהפנותן לקבלת סיוע סוציאלי ונפשי מתאים.
משרד הבריאות, הפיץ הנחיות לנוהלי דיווח במקרה של איתור נשים נפגעות אלימות
משרד הבריאות, הפיץ הנחיות לנוהלי דיווח במקרה של איתור נשים נפגעות אלימות

מנכ”ל משרד הבריאות ד”ר רוני גמזו, פנה במכתב אל כל מנהלי קופות החולים, ולמנהלי בתי החולים לרגל ’יום המאבק באלימות נגד נשים’, החל היום, חמישי 25.11.2010, והפנה אותם אל דו”ח חברת “מידות”, בנושא; מניעת אלימות נגד נשים בישראל, שהופץ בימים אלה.

על פי הדו”ח, שיעור הנשים בישראל, שנופלות קורבן לאלימות פיזית מצד גברים, עומד על 5.8% מכלל הנשים, דהיינו; קרוב ל- 160,000 נשים מוכות שסובלות מאלימות מתמשכת. ההערכה היא, כי רק אישה אחת מכל 4 נשים הנפגעות מ’אלימות פיזית’, מדווחת על כך אל גורם מטפל.

שיעור הנפגעות מ’אלימות מינית’ עומד על 7.6%, כלומר; מעל 200,000 נשים בישראל, נפגעו מינית, לפחות פעם אחת בחייהן. ההערכה, היא, כי רק אחת מכל עשר נשים שנפגעת מ’אלימות מינית’, מדווחת על כך לגורם מטפל.

◄ אלימות נגד נשים, הוכרה כ’בעיית בריאות’

על פי נתוני המשטרה, בכל שנה, נאנסות 3,700 נשים, 10 נשים בכל יום ו- 15 נשים נרצחות, בכל שנה, על רקע מגדרי.

אלימות נגד נשים, הוכרה כ’בעיית בריאות’ על ידי ארגון הבריאות העולמי. ברחבי העולם, נשים סובלות מהיעדר מודעות, מתרבות של השתקה, מבושה ומהקצאת חסר של משאבים לטיפול בגורמים לאלימות ובשיקום קורבנותיה.

במחקרים שונים, נמצא שאחת החוליות החלשות המשפיעות על הפער שבין היקף תופעת האלימות בפועל ובין מספר הנשים שמדווחות עליה ומטפלות בעטיה, הוא היעדר איתור מוקדם ופענוח מוטעה של סימנים מעידים.

הדבר נובע, בעיקר מהיעדר מיומנויות מתאימות בקרב אנשי המקצוע הפוגשים לראשונה את קורבן האלימות, חשש לפגוע בפרטיותן של הקורבנות, פערים תרבותיים והיעדר מודעות לחובת הדיווח.

ד”ר רוני גמזו מנכ”ל משרד הבריאות, כותב בפנייתו אל מנהלי קופות החולים, ולמנהלי בתי החולים, כי; “אין ספק, שקיים צורך להעלות את המודעות לתחום בקרב סגלי הרפואה בארץ, לצורך איתור מוקדם, הכרת סימנים מעידים, הגברת המודעות לחובת הדיווח, והכרת דרכי הסיוע הקיימות לנשים שנפלו קורבן לאלימות ולפגיעה מינית”.

◄ מחובתנו להיות בעלי רמת חשד גבוהה, לידע את הנשים על האמצעים הקיימים עבורן לקבלת עזרה

משרד הבריאות, הפיץ הנחיות ברורות בנוגע לנוהלי דיווח ומעקב במקרה של איתור ’נשים נפגעות אלימות במשפחה’ בבתי החולים ובקהילה;

● חוזר מינהל רפואה, בנושא; “נוהל טיפול עובד/ת סוציאלי/ת ב’נשים נפגעות אלימות במשפחה’ במחלקה רפואה דחופה”, מספר 35/2002, מתאריך 15.07.2002.

● חוזר מנכ”ל, בנושא; “תקנות למניעת אלימות במשפחה”, מספר 1/2003, מתאריך 09.01.2003.

● חוזר מנכ”ל, בנושא; “איתור וטיפול בנשים נפגעות אלימות במשפחה” על ידי מטפלים במסגרות. “הבריאות באשפוז ובקהילה”, מספר 23/2003, מתאריך 19.11.2003.

“ברצוני לשוב ולחדד את חובתנו, כאנשי צוות רפואה, להיות מודעים לתופעה הקשה ול”נצל” את העובדה שנשים אלה, מגיעות לעיתים קרובות אלינו לקבלת טיפול בעקבות האלימות כלפיהן, לשם מתן סיוע להן מעבר לטיפול הרפואי גרידא.

מחובתנו להיות בעלי רמת חשד גבוהה, לידע את הנשים על האמצעים הקיימים עבורן לקבלת עזרה, לעדכן את רשויות החוק, ולהפנותן לקבלת סיוע סוציאלי, ונפשי מתאים.

על קופות החולים, ומנהלי בתי החולים, לחדד את הנושא בפני אנשי הצוות הרפואי והסוציאלי, בדגש על עובדי חדרי המיון והמרפאות הראשוניות בקהילה, ואף להיעזר בתוכניות להכשרת אנשי צוות רפואי בתחום, הקיימות במשרד הבריאות”. סיכם ד”ר רוני גמזו מנכ”ל משרד הבריאות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן