כ-100 נשאים חדשים, התגלו בשנת 2009 ◄ נמצא שאחד מכל 5 נשאים עמיד לאחת מתרופות הקוקטייל עוד לפני התחלת טיפול ◄ יש חזרה למתן תרופות הכוללות מספר גדול של כדורים ויותר סכנה לתופעות לוואי ◄ “יש למקד את פעילות המניעה בקרב הקהילה הגאה” – אומר דר’ דן טורנר, מנהל מרכז האיידס ב’מרכז הרפואי תל-אביב’, לרגל יום האיידס הבינלאומי (World AIDS Day), שיחול ב-1.12.10
מרכז רפואי תל-אביב: מחלת האיידס, מזרזת חשיפה למחלות נוספות, כמו; סרטן ומחלות לב
מרכז רפואי תל-אביב, מדווח לרגל ’יום האיידס הבינלאומי’ (World AIDS Day), שיחול ב-1.12.10, כי בשנת 2010, נמשכה העלייה במספר הנשאים החדשים, 65% מתוכם הינם מקרב הקהילה ההומוסקסואלית, השאר מזריקי סמים, הטרוסקסואלים ואנשים שמוצאם ממדינות בהם שכיחות המחלה גבוהה כמו אפריקה. פילוח הגילאים הינו; 18-30 – 30%, 31-40 – 42%, 41-50 – 15%, 56-60 – 9% ו-61-70 – 4% כשהגיל הממוצע בקרב נשאים חדשים הינו 35.
“לאור העלייה במספר הנשאים מקרב הקהילה ההומוסקסואלית בעיר תל-אביב, יש למקד את הפעילות למניעה והסברה בקרב הקהילה הגאה. חשוב להדגיש, שהקוקטייל, יצא לשוק רק בשנת 1996 ואף אחד עדיין לא יודע כמה זמן יכולים נשאי האיידס באמת לחיות.
בניגוד לתחושה שיש בקרב רבים, באשר להיותה של מגיפת האיידס, מחלה כרונית, שניתן לחיות איתה ואינה פוגעת במשך החיים, יש להבין כי אין לזלזל בהשלכות של מחלת האיידס שכן היא מזרזת חשיפה למחלות נוספות” – מדגיש דר’ דן טורנר, מנהל מרכז האיידס ב’מרכז הרפואי תל-אביב’.
“כמו כן, אסור לשכוח את תופעות הלוואי של התרופות שגם הם עלולות להביא לפגיעה במערכות הגוף, כולל הלב, מערכת העצבים וכן לשנויים במבנה הגוף.
בשנה האחרונה, לאור העלייה באחוז הנשאים עם נגיף עמיד לתרופות, אנו שוב חוזרים לתרופות שכוללות מספר לא מבוטל של כדורים ותופעות לוואי” – מציין דר’ טורנר.
כ- 20% מהנשאים החדשים נדבקים מנגיף עמיד לתרופות והשחיקה
המעבדה של מרכז האיידס במרכז הרפואי תל-אביב, מבצעת היום בדיקת עמידות לתרופות לכל נשא חדש לפני שהחל טיפול נוגד נגיפי (קוקטייל).
ממוצע העמידות עלה מ- 11.5% לתרופה אחת לפחות בשנת 2008 ל-20% בשנת 2009. עוד התגלה, כי למספר חולים, יש עמידות לכל התרופות.
גילוי זה, השלכה על יעילות הטיפול בנדבקים חדשים, ועל יעילות הטיפול המונע לאחר חשיפה. “אין מקום לשאננות המאפיינת את הציבור” – מציין טורנר, ומוסיף, כי כ- 20% מהנשאים החדשים נדבקים מנגיף עמיד לתרופות והשחיקה ביעילות התרופות צריכה לאותת לכולנו שהמחלה הייתה ועודנה בלתי הפיכה”.
לגבי דר’ טורנר; “מנתונים חדשים בספרות הרפואית העולמית נמצא שנשאי HIV, חשופים יותר מהאוכלוסייה ללא HIV למחלות לב, סרטן, ועוד.
לאור זאת הגישה יום מצדדת בטיפול (קוקטייל) יחסית בשלבים הראשונים בניגוד לגישה הקודמת בה היו ממתינים עד לירידה משמעותית במערכת החיסונית”.
מנתונים שפורסמו השנה בארה”ב, התברר, כי כ- 15-20% מקהילת ההומוסקסואלית, נושאת את הנגיף. “למרות שאין נתונים בארץ, לאור אורח החיים של הקהילה בעיר תל-אביב, הדומה לזו שבעולם המערבי, יתכן שגם כאן מדובר באחוזים גבוהים” – מבהיר דר’ טורנר.
Add Comment