הרמטכ”ל, העניק ללוחם את העיטור על פעילות יוצאת דופן במהלך מבצע מורכב ◄ רא”ל גבי אשכנזי; “מדובר בפעילות חיונית ביותר לביטחון ישראל, המתבצעת מעל לכל דמיון, שוברת כל תקרת זכוכית, והולכת אל מעבר לאופק”.
עיטור המופת הוענק ללוחם מאגף המודיעין אשר פעל לביטחון ישראל מעל לכל דמיון
באתר הרשמי של ’חיל המודיעין’, יש הסבר על אודות החיל. כבר בפתח הדברים, נאמר, כי; “המשימה הראשונה והעיקרית של חיל המודיעין, היא לספק לדרג המדיני ולדרג הצבאי התרעה מודיעינית בזמן אמת למלחמה, ולפעולות איבה נגד ישראל, כמו גם הזדמנויות לתפניות מדיניות”. ימים יגידו, למה ובמה הועילה, ועוד איך, משימתו של לוחם מאגף המודיעין, אשר אמש (שני, 01.11.2010), העניק לו הרמטכ”ל רא”ל גבי אשכנזי את ’עיטור המופת’ בדלתיים סגורות, בלשכתו בבסיס הקריה בעיר תל אביב.
עיטור המופת*, הוענק ללוחם על פעילותו יוצאת הדופן במהלך מבצע מורכב, זאת לאחר שהעיטור נבחן ואושר ע”י ועדה מטכ”לית מיוחדת ומסווגת.
הרמטכ”ל, רא”ל גבי אשכנזי, התייחס למבצע המסווג בטקס ואמר, כי; “מדובר בפעילות חיונית ביותר לביטחון ישראל, המתבצעת מעל לכל דמיון, שוברת כל תקרת זכוכית, והולכת אל מעבר לאופק”.
הרמטכ”ל, הוסיף ושיבח את הלוחם מאגף המודיעין, כי; “אני רואה זכות גדולה לפקד עליך ועל חבריך”.
ראש אגף המודיעין, האלוף עמוס ידלין, אמר בטקס, כי; “העיטור, מוענק ללוחם בזכות קור רוחו, אומץ לבו, נחישות ודבקות במטרה, אשר יהוו מופת ומודל לחיקוי ללוחמים האלמונים, אנשי הסוד והסתר”.
◄ *עיטור המופת
עיטור המופת הוא העיטור השלישי בחשיבותו אשר ניתן בצבא הגנה לישראל. העיטור, מוענק על ידי הרמטכ”ל על “מעשה שנעשה באומץ לב והוא ראוי לשמש מופת”.
◄ היסטוריה
בחודש ינואר 1970, אישרה הכנסת את חוק העיטורים בצבא הגנה לישראל, שקבע את שלושת העיטורים הגבוהים ביותר עבור; גילויי אומץ וגבורה במהלך לחימה; עיטור הגבורה, עיטור העוז, ו’עיטור המופת’.
עיטורים אלה, הוענקו בדיעבד גם לכל המעוטרים מאז קום המדינה, כאשר ועדה, קבעה איזה עיטור חדש, יחליף עיטור ישן.
מבין מקבלי ’אות המופת’ ששמותיהם פורסמו, עיטור המופת, הוענק פעמיים לחמישה חיילים; אברהם מוכתר (שעוטר גם בצל”ש הרמטכ”ל), וכן, שלמה הגני, מיכאל בורט, מרקו אשכנזי, ו-רפאל סברון.
◄ עיצוב העיטור
העיטור עוצב על ידי דן ריזינגר, אמן הבינלאומי חתן פרס ישראל, וצורתו עיגול שאת חזיתו מעטרים חרב וענף זית. גב העיטור חלק. העיטור צמוד לסרט בצבע כחול.
העיטור, מוטבע על ידי החברה הממשלתית למדליות ולמטבעות. משקלו 25 גרם כסף בטוהר 935. האבזם מצופה כרום.
אות העיטור הוא בצבע כחול. לפי התקנות, כאשר העיטור מוענק יותר מפעם אחת לאדם, הוא מקבל את תג העיטור שהוא גרסה מוקטנת של הפארה שאותו לובשים על תג העיטור. (מתוך ויקיפדיה).