3 ימים, עשרות פגישות ואירועים בערים וושינגטון וניו יורק, לשר התמ”ת מר בנימין בן אליעזר, שיצא לארה”ב, ויערוך מספר פגישות בילטראליות מקצועיות ומדיניות; “יחסי הסחר בין ישראל לבין ארצות הברית הם דוגמה מצוינת לשיתוף פעולה בילטראלי פורה ויעיל, אפילו בתקופות מאתגרות כמו המשבר הכלכלי”
ישראל וארה”ב חוגגות 25 שנה להסכם אזור סחר חופשי – שר התמ”ת, אורח בארה”ב
שר התמ”ת מר בנימין (פואד) בן אליעזר, החל את ביקורו בארה”ב לרגל אירועים לציון 25 שנה להסכם איזור סחר חופשי עם ארה”ב, שיתקיימו בוושינגטון ובניו-יורק. לשר מתלווה גם מנכ”ל המשרד מר שרון קדמי. במסגרת הביקור, יערוך השר, בן אליעזר, שורה של מפגשים בילטראליים, מקצועיים ומדיניים.
השר בן אליעזר, אמר, כי הוא מייחס חשיבות רבה לביקור, שמטרתו שמירה וטיפוח היחסים עם ארה”ב – שותפת אמת של ישראל שהיא גם שותפת הסחר החשובה שלה; “יחסי הסחר בין ישראל לבין ארצות הברית הם דוגמה מצוינת לשיתוף פעולה בילטראלי פורה ויעיל, אפילו בתקופות מאתגרות כמו המשבר הכלכלי.
“ולראיה” – מבהיר השר בן אליעזר; “הסחר הכולל בין שתי המדינות גדל ב-8% בשנת 2008 ל-26 מיליארד דולר, למרות שזה היה בשיאו של המשבר הכלכלי העולמי”. השר, מתכוון שביקורו ינוצל לחיזוק שיתופי הפעולה בין ישראל ו-ארה”ב בהיבטי הסחר והטכנולוגיה”.
האירוע הראשון, ייערך בבירה וושינגטון בארגון של לשכת המסחר האמריקאית ובשיתוף משרד התמ”ת ו’לשכת המסחר ישראל-ארה”ב’, בהובלת יו”ר הלשכה מר חמי פרס.
הלשכה האמריקאית, גוף העסקים הגדול בעולם עם למעלה מ-3 מיליון חברים, משיקה באירוע בתמיכת משרד התמ”ת, יוזמה חדשה ושאפתנית; The U.S.-Israel Business Initiative, אשר מטרתה הגדלת היקף הסחר בין חברות ישראליות ואמריקאיות בין היתר באמצעות הכנסת גורמים עסקיים חדשים לסחר הבילטראלי בין ישראל וארה”ב.
בעניין זה, אמר סמנכ”ל לסחר חוץ במשרד התמ”ת, מר בועז הירש, כי הביקור מסמן שנה של פעילות ענפה, תוך כדי הידוק ושיפור היחסים עם ארה”ב; “אנו שמחים מאוד על היוזמה של לשכת המסחר האמריקאית להקים מנגנון קבע שתכליתו קידום יחסי המסחר בין ישראל וארה”ב, וגאים לקחת בה חלק. ישראל היא אחת המדינות הבודדות שנבחרו על ידי הלשכה לכינון פעילות מסוג זה לצד מדינות כמו; הודו ו-ברזיל”.
השר בן אליעזר, צפוי לפגוש במהלך ביקורו את את מנכ”ל הבנק העולמי, ועם ראש נציבות הסחר האמריקאית במטרה לדון בדרכים לשיפור הסכם הסחר, אשר השנה מולאו 25 שנה לחתימתו, וזאת מתוך רצון להתאים את ההסכם לצרכי הסחר הנוכחיים.
כן, צפוי השר לקיים פגישות מדיניות, בין השאר יערוך הרצאה במכון ברוקינגס, וייפגש עם בכיר המכון מרטין אינדיק, וכן עם היועץ המדיני המיוחד דניס רוס.
בועז הירש; הביקור מסמן שנה של פעילות ענפה, והידוק ושיפור היחסים עם ארה”ב
בעיר ניו יורק, השר, יפגוש את מפקד משטרת ניו יורק, לדון בדרכים להגברת שיתופי הפעולה, וכן קבוצת משקיעים בתחום התקשורת (New Media) וה’קלינטק’ בארגון של יזם ה’היי-טק’ מר יוסי ורדי.
עוד צפוי לפתוח את האירוע המרכזי של לשכת המסחר ישראל-אמריקה בעיר ניו-יורק, בהשתתפות בכירי המשק הישראלי. ארוחת ערב מיוחדת תתקיים במעמד השר ומנהיגי הקהילות היהודיות.
בכנס, בארגון של חברת “אוסקר”, ישתתף גם מנכ”ל התמ”ת מר שרון קדמי, וינחה פאנל מיוחד בנושא; השקעות בישראל. השר בן אליעזר, יעניק אותות כבוד מטעם לשכת המסחר ישראל-ארה”ב למר רון לאודר ולמר הארווי קרוגר.
ביחס ל’הסכם האס”ח’, מוסיף, הירש, כי; “ההסכם בין ישראל וארה”ב הוא אחד ההסכמים הותיקים ביותר של מדינת ישראל, ותרומתו לגידול הסחר וליחסים הכלכליים הבילטראליים לאורך השנים הייתה חיובית ביותר”.
“במהלך השנה האחרונה, הגענו להסכמה עם האמריקאים ביחס לנושא זכויות קניין רוחני, נושא עמד במרכז הדיונים הבילטראליים בין המדינות בשנים האחרונות. אנו גאים ביחסים המיוחדים שיש לישראל עם ארה”ב גם במישור הכלכלי, ועצם יכולתנו ללבן ולפתור סוגיות מסוג זה היא עדות לחוסנם של היחסים ולחשיבות שמייחסים להם שני הצדדים”. אמר סמנכ”ל לסחר חוץ במשרד התמ”ת.
ממשרד התמ”ת, נמסר, כי; “בשמונת החודשים הראשונים של שנת הסחר בין המדינות ישראל – ארה”ב, הוא הסתכם בכ- 11.9 מיליארד דולר, נתון המהווה עלייה בשיעור של כ- 9% בהיקף הסחר לעומת תקופה מקבילה אשתקד. יצוא הסחורות, באותה התקופה, עלה בשיעור של כ- 9% והסתכם בכ- 8 מיליארד דולר. יבוא הסחורות, רשם גידול של כ- 7% לכ- 3.8 מיליארד דולר.
◄ אזור סחר חופשי Free Trade Zone – מאז ועד היום…
ב-22 באפריל 1985, חתמו שר התעשייה והמסחר הישראלי דאז, מר אריאל שרון, ונציב הסחר (USTR) של ארה”ב, מר ביל ברוק, על הסכם אזור סחר חופשי Free Trade Zone (אס”ח) בין המדינות.
שרון קדמי, ינחה פאנל מיוחד בנושא; השקעות בישראל
האס”ח, היה הסכם הסחר הבילטראלי, הראשון, עליו חתמה ארה”ב, והשני עליו חתמה ישראל, אחרי ההסכם עם הקהילה האירופית בשנת 1975. ההסכם, נכנס לתוקף בספטמבר 1985, והוא היווה הישג מרשים ומשמעותי במונחים דאז, בין היתר מאחר שהוא כלל התייחסויות ראשונות לנושאים, כגון; שירותים, קניין רוחני, והשקעות – התייחסויות כלליות, כמובן, שתאמו לאותם זמנים.
לפני החתימה על ההסכם, נהנתה ישראל ממערכת כללית של העדפות (GSP), אשר היוותה מסגרת חד צדדית המאפשרת ייבוא סחורות לתוך ארה”ב ממדינות מתפתחות בפטור ממכס. האס”ח, הביא לליברליזציה הדדית של הסחר הבילטראלי.
תחת ההסכם, ארה”ב, ומדינת ישראל, הורידו את שיעורי המכסים על מוצרים תעשייתיים בהדרגה עד להסרה מוחלטת של מכסים בשנת 1995.
האס”ח, השאיר פתח לשני הצדדים לשמור על הגבלות ייבוא מסוימות, כגון; מכסות או היטלים, בנוסף להסדרים מכסיים על סחורות חקלאיות מתוך התחשבות בשיקולי מדיניות חקלאית.
ההסכם מנוהל על ידי ועדה מעורבת בניהול משותף של ה-USTR, ומינהל סחר חוץ בתמ”ת. הועדה, מתכנסת מדי שנה, ודנה בנושאים לקידום יחסי הסחר של המדינות.
Add Comment