במחקר חדש, נמצא ע”י חוקרי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, כי ללא קשר לסוג ה’דיאטה’, אנשים שצורכים יותר מוצרי חלב יורדים יותר במשקל ◄ המחקר בוצע בהובלתה של ד”ר דנית שחר; “מעבר ל’סידן’ ממוצרי חלב, נמצא, בפעם הראשונה, שירידה במשקל, מלווה בעליה ברמות ויטמין D ב-דם. בקרב אלו, שירדו יותר במשקל הייתה עליה גדולה יותר ברמות ויטמין D בדם.
מחקר של חוקרי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב: שתיית חלב מעודדת (דיאטה) ירידה במשקל
מחקר חדש, שהובל על ידי חוקרי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, חושף, כי מי ממשתתפיו שצרך יותר חלב ומוצריו ירדו יותר במשקל, בהשוואה לצרכני חלב נמוכים, ללא קשר בסוג הדיאטה, צריכת הקלוריות או המשקל ההתחלתי. המחקר התפרסם החודש בעיתוןAmerican journal of Clinical Nutrition.
צריכת חלב ברמה השווה ל-2-3 כוסות חלב ליום (מכל מוצרי החלב) הייתה קשורה בירידה ממוצעת של כ-6 ק”ג במשקל, לעומת צריכה של חצי עד 1 כוסות חלב, שהייתה קשורה בירידה של כ-3 ק”ג בסיום שתי שנות מעקב.
המחקר בוצע בהובלתה של ד”ר דנית שחר, ממרכז ע”ש דניאל אברהם לבריאות ותזונה בפקולטה למדעי הבריאות ב’אוניברסיטת בן-גוריון’.
במחקר, השתתפו בו למעלה מ-300 איש, אשר חולקו אקראית ל-3 סוגי דיאטות; דיאטה דלת-שומן, דלת פחמימות, ו’דיאטה ים-תיכונית’. המעקב אחרי המשתתפים, נערך במשך שנתיים, ועסק בהערכה של תכנית ל’ירידה במשקל’.
ד”ר שחר; “מעבר ל’סידן’ ממוצרי חלב, נמצא, בפעם הראשונה, שירידה במשקל, מלווה בעליה ברמות ויטמין D ב-דם. בקרב אלו, שירדו יותר במשקל הייתה עליה גדולה יותר ברמות ויטמין D בדם.
עד כה, היה ידוע שבקרב אנשים עם עודף משקל רמות ויטמין D בדם הן נמוכות יותר מאנשים במשקל תקין, אך לא נבחן הקשר בין ירידה במשקל ושינוי ברמות ה’ויטמין’”.
ויטמין D, הינו ויטמין, הקשור בפעילויות רבות בגוף האדם כשהידועה ביותר מביניהן היא ספיגת סידן מהמזון ו’בריאות העצם’. בשנים האחרונות, מתברר, כי הוויטמין, קשור בפעילויות רבות נוספות כגון פעילות הקשורה באיזון מערכת החיסון, מניעת סרטן, ועוד.
מקורותיו מהמזון מעטות מאד ועיקר המקורות שלו הם חשיפה לשמש, מזונות מועשרים ודגים בעלי תכולת שומן גבוהה.
שיעור החסר של הוויטמין באוכלוסיה הוא גבוה במיוחד והולך ועולה נוכח הירידה בחשיפה לשמש הנובעת הן מעבודה משרדית והן משימוש בקרמים להגנה אשר מונעים את הפיכת הויטמין שנמצא בעור לפעיל.
המחקר הנוכחי, נערך במימון ’מועצת החלב’ הישראלית, משרד הבריאות, קרן המחקר הגרמנית וקרן המחקר של מכון המחקר ע”ש ורוניקה ורוברט אטקינס.
Add Comment