Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

ספנז’ – סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה

0
0

יש המפזרים על הספנזה סוכר, או מי סוכר/דבש; יש המוסיפים ביצת עין באמצע, מעט מלח ומכסים עם עלה בצק קטן

תבשילים של יהדות לוב – לכבוד ראש השנה

ב”לילת’ התנור” ב”לילת’ אלערבה” (ליל ערב ראש השנה). בסוף “לילת’ אלערבה” של ראש השנה (ליל ערב ראש השנה), לפנות שחר, נוהגים להציב ליד בתי-הכנסת דוכנים לטיגון ספנז (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה), לשבירת רעבונם של המתפללים שהתפללו במשך כל הלילה. ברם ניתן להכין ספנז’ כל השנה לשם הנאת האכילה בלבד.

ספנז’ (סופגנין, מעין סופגנייה שטוחה)/מלכה צרור

החומרים:

1 ק”ג קמח
1/2 כוס שמן
40 גר’ שמרים (2כפות שמרים יבשים)
1 אבקת אפיה (בלוב היו משתמשים עם בי קרבונט)
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
מים לפי הצורך ליצירת בצק רך מאוד וצמיג (2-3 כוסות)
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מערבבים כל החומרים יחד בקערה ויוצקים מים ליצירת בצק רך וצמיג, לשים היטב ונותנים לתפוח כ-45 דקות לשים שוב היטב את הבצק ונותנים לתפוח כ-30 דקות נוספות.

עם ידיים משומנות קורצים חתיכות בצק, פותחים למשטח עגול ודק ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב יש המפזרים על הספנזה סוכר, או מי סוכר/דבש; יש המוסיפים ביצת עין באמצע, מעט מלח ומכסים עם עלה בצק קטן

בתאבון ולהנאה

תגובות
0
0



Exit mobile version