’מכבי’, היא היחידה הנמצא במאזן חיובי (יותר מצטרפים מאלה שעוזבים) ◄ ’קופת חולים כללית’, הפסידה בחישוב זה 5,451 מבוטחים, ’קופת חולים לאומית’, הפסידה 1,854 מבוטחים ו’קופת חולים מאוחדת’, הפסידה 1,225 חברים. מגמה זו היא המשך לתהליך שהחל בשנים 2008-2009.
קופת חולים ’מכבי’, גדלה ב-8,530 חברים חדשים
הפרסומת לבירה “יש מכבי יש חברים” מעולם לא הייתה כל כך מתאימה גם לשרותי בריאות מכבי – כך לפחות עולה מנתוני הביטוח הלאומי, בו דווח כי מאז תחילת שנת 2010 קופת חולים ’מכבי’, גדלה ב-8,530 חברים חדשים בעוד יתר הקופות איבדו אלפי חברים.
התחרות בין קופות החולים על ליבו של המבוטח התרחבה השנה לשישה מועדי מעבר. במועדים אלה, יכול כל אחד לבחור לעזוב את קופת החולים שלו ולהצטרף לקופה אחרת.
מסיכום נתוני 2010, עד עתה, הכוללים חמישה מתוך שישה “מועדי מעבר”, עולה, כאמור, כי ’מכבי’, היא היחידה הנמצא במאזן חיובי (יותר מצטרפים מאלה שעוזבים).
’קופת חולים כללית’, הפסידה בחישוב זה 5,451 מבוטחים, ’קופת חולים לאומית’, הפסידה 1,854 מבוטחים ו’קופת חולים מאוחדת’, הפסידה 1,225 חברים. מגמה זו היא המשך לתהליך שהחל בשנים 2008-2009.
מניתוח מעמיק של הנתונים, עולה, כי “מכבי” נהנית משיעור הנאמנות הגבוה ביותר הן באופן יחסי לגודלה והן באופן מוחלט. בעוד שאת ’הכללית’, עזבו 32,673 מבוטחים במעברים אלו, את ’הלאומית’, עזבו 24,416 ואת ‘מאוחדת’ עזבו 22,088 חברים.
“מכבי” היא הקופה אותה עזב המספר הקטן ביותר של מבוטחים ובסך הכל 15,752 חברים על אף שגודלה פי 2 מ’מאוחדת’ וכמעט פי 3 מן ‘הלאומית’.
חישוב גידול הקופות מתבצע על בסיס סיכום המצטרפים בהפחתת העוזבים וכאמור בחישוב זה קופ”ח “מכבי” היא היחידה שגדלה עד כה בשנת 2010.
תרשים המסכם את המעברים בין קופות החולים בחודשים ינואר-ספטמבר 2010 (מצטרפים בקיזוז עוזבים)
פרופ’ אהוד קוקיה, מנכ”ל מכבי: “אנו מברכים על הגדלת מספר המעברים בשנה ומעודדים כל אמצעי להגברת התחרות בין הקופות. כיום המעבר בין הקופות הוא פשוט מאוד ואני ממליץ לכל אזרח, לבדוק היכן ניתנים לו שירותי הבריאות המתקדמים ביותר ולבחור את הקופה שלו בהתאם.
חשוב מאוד שהמדינה תפקח ותאכוף את החוקים והתקנות המסדירים את התחרות בין הקופות, כדי למנוע פעולות לא חוקיות לגיוס מבוטחים”. סיכם פרופ’ קוקיה.
Add Comment