על פי נתוני ’הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים’; עלות תאונות הדרכים לכל תושב באוכלוסייה הפעילה בעיר סח’נין, נעמדת בכ- 1,623 ₪ בשנה, יותר מכל אחת מ- 68 הערים שנבדקו בישראל ◄ שמואל אבואב, מנכל אור ירוק; “מעבר לעובדה, כי אין מחיר לפגיעה בנפש, השקעה בתחום הבטיחות בדרכים חוסכת כסף רב, אשר יכול לשמש לצרכים נוספים של תושבי היישוב”.
אור ירוק: 4.13 מיליארד ₪ – עלות תאונות הדרכים בערים המרכזיות בישראל ב-2009
“4.13 מיליארד ₪ הוא סכום העלות הכולל של תאונות הדרכים אשר התרחשו בערים המרכזיות בישראל בשנת 2009, זאת ועוד; אומדן הנזק של תאונות דרכים למשק הלאומי, הוערך נזק שנתי ממוצע של 12.6 מיליארד ₪, הכולל תאונות דרכים, עם ובלי נפגעים” – כך עולה על פי נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים – אומר שמואל אבואב, מנכ”ל העמותה.
מנכ”ל עמותת אור ירוק, מדגיש, כי; “העלות הכוללת מורכבת ממספר גורמים, כמו; אובדן התפוקה למשק עקב פציעה או מוות, אובדן איכות החיים של הנפגעים בתאונות הדרכים ושל בני משפחותיהם, עלויות רפואיות הנובעות מפינוי הנפגעים, הטיפול בהם, והוצאות שיקום וסיעוד.
בנוסף לכך, קיימות עלויות ישירות של מוסדות המדינה, עקב טיפול בתוצאות תאונות הדרכים ועקב הפניית משאבים לאומיים למניעת תאונות דרכים. חישוב זה נעשה על פי מקדמי עלות קבועים. כך לדוגמא, עלותו של כל הרוג הינה כ-5.6 מיליון ₪, ופצוע קשה בדרך עירונית כ- 600 אלף ₪”. הוסיף מנכ”ל ’אור ירוק’ מר שמואל אבואב.
על פי הנתונים, בין השנים 2007-2009, חלה ירידה של 8% באומדן העלות למשק הלאומי מתאונות בדרכים בתחום העירוני ו- 14% בדרכים בינעירוניות. את הנתונים העולים כאן, עיבד אלון חן, מנהל מדיה מקומית ומגזרית, בעמותת ’אור ירוק’.
▼ הערים בהן עלות ת”ד לתושב היא הגבוהה ביותר
עמותת אור ירוק, מדווחת, כי על פי נתוני עלות תאונות הדרכים לתושב באוכלוסייה הפעילה, בכל עיר ועיר (המשקף את המצב בפועל), נמצא, כי העיר סח’נין, מובילה את הרשימה עם עלות של 1,623 ₪, לכל תושב. אחריה נמצאת קריית ים, בה העלות לתושב עקב הנזק הכלכלי מתאונות הדרכים הינה 1,560 ₪.
בעיר נצרת עילית, העלות; 1,514 ₪. בעיר טמרה, העלות; 1,286 ₪, בישוב באקה ג’ת, העלות; 1,213 ₪, בעיר הוד השרון, העלות; 1,165, בעיר נצרת, העלות; 1,113 ₪, בעיר חיפה, העלות; 1,083 ₪, בעיר שפרעם, העלות; 1,080 ₪, וסוגרת את רשימת עשר הערים בהן העלות לתושב מנזקי תאונות דרכים, הכי גבוהה היא העיר באר שבע עם עלות של 1,072 ₪ לתושב.
▼ הערים בהן חלו שינויים משמעותיים במהלך השנים 2007-2009
מבין 68 הערים שנבדקו, הערים טייבה והעיר הדרומית רהט, רשמו את השינוי הגבוה ביותר לרעה, עם עליה של 67% בכל אחת מהן, בעלות לתושב עקב נזקי תאונות הדרכים, בין השנים 2007 ל-2009. בעיר הוד השרון, חלה עליה של כ- 60% בעלות לתושב, בעיר נצרת עילית, עליה של כ- 55% ובישוב מעלה אדומים, חלה עליה של כ-37%.
מנגד, העיר ערד, רשמה את הירידה הגדולה ביותר מבין כל הערים, עם ירידה של כ- 77% בעלות לתושב ביחס לשנת 2007. בעיר נתיבות, חלה ירידה של כ- 60% בעלות לתושב, בעיר לוד, ירידה של כ- 53%, בעיר נשר, ירידה של כ- 52% וב-מעלות תרשיחא, חלה ירידה של כ- 50% בעלות לתושב עקב נזקי תאונות דרכים בשנת 2009, ביחס לשנת 2007.
▼ הערים בהן עלות ת”ד לתושב היא הנמוכה ביותר
עלות תאונות הדרכים לתושב באוכלוסייה הפעילה, עקב נזקי תאונות הדרכים, ב-בית”ר עילית היא הנמוכה ביותר מבין כל 68 הערים שנבדקו ועומדת על 143 ₪ בלבד לתושב. מיד אחריה נמצאת העיר מודיעין עילית עם עלות של 171 ₪ לתושב. בישוב אלעד, עם עלות של 251 ₪ לתושב, בעיר דימונה – עלות של 253 ₪ לתושב, בעיר ראש העין, ובעיר ערד, העלות הינה 274 ₪ ו-275 ₪ לתושב (בהתאמה), ב-מעלות תרשיחא, עלות של 334 ₪ לתושב, העיר אור יהודה, עם עלות של 351 ₪, העיר נתיבות עם עלות של 366 ₪, וסוגרת את רשימת עשר הערים בהן העלות לתושב מתאונות הדרכים היא הנמוכה ביותר היא העיר יהוד, עם עלות של 369 ₪ לתושב.
אבואב; “מעבר לעובדה, כי אין מחיר לפגיעה בנפש, השקעה בתחום הבטיחות בדרכים חוסכת כסף רב, אשר יכול לשמש לצרכים נוספים של תושבי היישוב”.
Add Comment