
בחודשים האחרונים, זכה ה’מכון לרפואה גרעינית’ של המרכז הרפואי הלל יפה, חדרה, במנהל חדש, פרופ’ פייר שוראקי, שנחשב לאחד המובילים בעולם בתחום ה’קרדיולוגיה הגרעינית’ (מפויי-לב), ושניהל עד לאחרונה את היחידה לקרדיולוגיה גרעינית במרכז הרפואי שיבא (תל-השומר). פרופ’ שוראקי, החליף את ד”ר ליאוניד זליקובסקי, שניהל את המכון בנאמנות משנת 1982 ויצא לגימלאות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
פרופ’ פייר שוראקי, הוא פרופסור חבר לקרדיולוגיה מטעם בית הספר לרפואה על שם סאקלר באוניברסיטת תל אביב, ומומחה ב’רפואת לב’ (קרדיולוגיה), וכן ב’רפואה גרעינית’.
בתחום האחרון אף היה שותף לפיתוח תוכנות חדשות המשפרות את הדיוק של הדמיית שריר הלב בהדמיה תלת ממדית – בדיקת SPECT, הנחשבת כיום לבדיקה העדכנית ביותר בתחום ההדמיה הגרעינית, ומסייעת בזיהוי מטופלים בסיכון גבוה ל’אירועי לב’.
פרופ’ שוראקי הוא בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת פריז, צרפת. הוא סיים את ההתמחויות ב’קרדיולוגיה’ וברפואה גרעינית בבית החולים שיבא. במשך שלוש שנים הוא היה עמית מחקר קליני במרכז הרפואי inaiS edarsC בלוס אנג’לס, ארה”ב.
פרופ’ שוראקי, נבחר פעמיים בתחרות פרס החוקר הצעיר, בכנסים השנתיים ה-36 וה-37 של החברה האמריקאית לרפואה גרעינית, וכן, קיבל את פרס התקציר הטוב ביותר של אזור או יבשת, שהוענק במסגרת הקונגרס הבינלאומי השלישי לקרדיולוגיה גרעינית בפירנצה, איטליה.
תחום ’הרפואה הגרעינית’, הינו ענף ברפואה העושה שימוש בהזרקת כמות מזערית של חומרים רדיואקטיביים על מנת לבדוק ולאבחן תפקוד של רקמות, כגון; המוח, בלוטות שונות, כלי הדם, עצמות וכו’. לאחר ההזרקה מתבצע צילום, והתמונה המתקבלת מאפשרת לאבחן את מקור הבעיה באופן ספציפי.
המכון לרפואה גרעינית של המרכז הרפואי הלל יפה, בעיר חדרה, נחשב לאחד המכונים המשוכללים והעדכניים בקנה מידה ארצי ועולמי, העושה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ובדיוק מקסימאלי. המכון אף משמש כמרכז הדרכה עולמי עבור אנשי מקצוע בתחום הרפואה הגרעינית.
Add Comment